Hongkong, een geschikte stop-over bestemming

Hongkong, een geschikte stop-over bestemming Hongkong is onderdeel van de Volksrepubliek China. Het grootste gedeelte van het land is een schiereiland, grenzend aan het vasteland van China. Daarnaast bestaat Hongkong uit ca. 235 eilandjes, waarvan Hong Kong Island (of Victoria Island) het grootste is. Ben je onderweg naar een verre bestemming als Australië of Nieuw-Zeeland? Dan is Hong Kong een topbestemming om een paar dagen door te brengen als stopover.

Algemene Informatie

Bank of China by night / Bron: Dice~commonswiki (bewerkt), Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bank of China by night / Bron: Dice~commonswiki (bewerkt), Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • Hoofdstad:
  • Taal: Kantonees en Engels
  • Munteenheid: Hongkong dollar
  • Religie: confucianisme, boeddhisme, taoïsme
  • Klimaat: tropisch moessonklimaat
  • Beste reistijd: september tot november
  • Tijdverschil: + 7 uur

Het is vaak mogelijk om tijdens een lange reis, naar Australië of Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld, een stop-over te maken in Hongkong. Je blijft dan een of twee dagen in deze stad, waarna je weer verder vliegt. Hongkong is ook prima te bezoeken tijdens een reis naar China.

Bezienswaardige plaatsen en gebieden

Victoria is de belangrijkste stad van Hongkong. De absolute must see hier is Victoria Peak. Vanaf deze berg (550m) heb je een schitterend uitzicht over de stad (mits het helder is). Aan de voet van deze berg liggen de stranden van Sheung Wan, Repulse Bay en Big Wave Bay. Met de Peak Tram kun je het beste naar Victoria Peak reizen. Houdt wel rekening met lange wachtrijen.

Tijdens een citytour krijg je alle hoogtepunten van de stad te zien, vooral de Bank of China is zeer speciaal, dit gebouw is geheel volgens de principes van feng shui gebouwd. Een andere bezienswaardigheid vormen de Tiger Balm Fantasy Gardens, met kitscherige uitbeeldingen van Chinese sprookjes.

Antiek shoppen kan heel goed in Hollywood Road, de antiekwinkelstraat van Hongkong.

Het Nieuwjaar is in Hongkong zeer spectaculair om mee te maken, veel bouwen worden dan mooi verlicht, er is een grote Nieuwjaarsoptocht met praalwagens, vrijwel alle winkels houden uitverkoop en natuurlijk is er ook een schitterend vuurwerk, boven Kowloon en Hong Kong Island.

Disneyland Hongkong / Bron: Doggie82, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Disneyland Hongkong / Bron: Doggie82, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Kowloon

Kowloon is het schiereiland van Hongkong. Je kunt hier erg goed winkelen, met name in Nathan Road. Je vind op het schiereiland ook schitterende landschappen, met bergketens, valleien en landelijke gebieden.

Lantau

Lantau is het grootste eiland van Hongkong, te bereiken vanuit Victoria Harbour. Bezienswaardig is het Pu Lin klootser, aan de voet van de Lantau Peak. Bij Silvermine Bay bevindt zich het grootste standbeeld van een zittende Boeddha ter wereld. Ook bezienswaardig zijn de Tempel van de Tienduizend Boeddha’s, openluchtmuseum Sung Dynasty Village, een graftombe uit de Han-dynastie en Disneyland.
© 2007 - 2024 Funkyfish, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beleggen in Hong KongBeleggen in Hong KongDe beurs van Hong Kong is een aantrekkelijke plek om te beginnen voor beleggers die willen investeren in Chinese bedrijv…
Top Vijf Attracties in Hong KongHong Kong is een enorm grote stad, en het is makkelijk om te verdwalen. Het is moeilijker om te besluiten wat te doen, a…
China; Hongkong en The New TerritoriesThe New Territories is onderdeel van Hongkong. Het is een stuk land waarvan het grootste gedeelte platteland is, waar he…

Japan, meer dan geisha's en vechtsportenJapan, meer dan geisha's en vechtsportenJapan is een zeer apart land, maar daarom ontzettend interessant om te bezoeken. Vooral de strenge opvoeding en het gevo…
Griekenland, vakantie op SymiEen redelijk klein eiland vlak voor de kust van Turkije, Symi. Een eiland waar tot aan het begin van de 20e eeuw de spon…
Bronnen en referenties
Funkyfish (226 artikelen)
Laatste update: 06-01-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.