Snorkelen op Koh Samui Thailand

Koh Samui is is de populairste plek om te snorkelen in Thailand. Als je je graag volledig onderdompelt in het fascinerende leven in zee en graag wil genieten van de prachtige koralen, is Koh Samui de place to be. Dit alles uiteraard in helder, warm water. Snorkelen is een valabel alternatief voor wie liever niet aan een dure duikcursus begint. Als je kan zwemmen, kan je snorkelen en je uitrusting kan je voor een klein prijsje huren. De omgeving van Koh Samui biedt locaties genoeg om te snorkelen. Als een zeer goede zichtbaarheid voor jou van belang is, ga dan in de periode van januari tot september.

Koh Tao en Koh Nang Yuan

Deze twee eilanden bevinden zich in de buurt van Koh Samui en zijn al vaak tot beste snorkellocaties van Thailand verkozen. Je vindt hier ongerepte natuur en hagelwitte stranden. De koraalriffen zijn hier overweldigend en er zijn talloze papegaaivissen, vlindervissen en kleurrijke sponzen. Met wat geluk zie je misschien ook zwarttip rifhaaien, pijlstaartroggen en barracuda's ! Snorkelplekken krijgen hier namen als "Japanese Gardens", "Mango Bay" en "Lighthouse Bay".

Koh Tao wordt ook het schildpadeiland genoemd omwille van zijn vorm. Het eiland telt slechts 800 inwoners en je vindt hier relatief weinig massatoerisme.

Angthong Marine Underwater Park

Angthong ofwel de "gouden kom" is een onderwaterreservaat dat uit 42 eilandjes vol mysterieuze grotten, mangrovebossen en kalksteenbergen bestaat. Niet voor niets was dit een filmlocatie voor The Beach met Leonardo Di Caprio. Je kan de locatie nog het beste omschrijven als een droomwereld. Honderden stranden zijn hier compleet verlaten. Tip : zoek ergens een boot en vind je eigen privéstrand ! Een uitstap naar Angthong kan je in elk reisbureau op Koh Samui boeken. Als je een trip boekt durven sommige begeleiders wel eens aas in het water gooien voor de vissen. Een prachtige show verzekerd, maar sommige vissen durven ook een hapje te nemen van de snorkelaar. Dit is meestal onschuldig, maar pas op voor sommige soorten.

Coral Island

Zoals je wel kan raden heeft Coral Island zijn naam ontleend aan de kleurrijke koraalriffen die je kan ontdekken in de rustige inhammen. De zonsondergang op Coral Island is tot één van de beste ter wereld gestemd. Het is dus aanbevolen om hier in de late namiddag te gaan snorkelen zodat je die beroemde zonsondergang kan meepikken.

Veiligheidstips

  • Heel belangrijk om te onthouden voor je gaat snorkelen op Koh Samui is dat je beter niet alleen in zee gaat. Als je om de één of andere reden toch alleen bent, ga dan mee op een groepsuitstap. Dit lijkt gewoon gezond verstand gebruiken, maar toch zijn er telkens weer mensen die er alleen op uit trekken en op die momenten gebeuren er dan ook ongelukken.
  • Blijf dicht tegen de kust. Het is niet ongewoon voor beginnende snorkelaars om zichzelf te overschatten in hun uithoudingsvermogen en om overmoedig te worden. Zie dat je altijd genoeg energie hebt om terug te geraken.
  • Snorkelen op Koh Samui kan best intens zijn. Het is aan te raden om een riem te dragen om te blijven drijven of een snorkelvest. De stroming kan immers verraderlijk zijn.
  • Ken je omgeving. Let op dat dat je niet in gebieden verzeild waar men vooraf voor heeft gewaarschuwd!
  • Leer EHBO. Als je geen basis mond op mond kent voor je vertrekt, is een snelle cursus geen slecht idee voor je het water in gaat.
  • Raak geen vissen/dieren aan. Het meeste zeeleven zal jou met rust laten, maar sommige wezens gaan misschien toch de neiging krijgen om zich te verdedigen wanneer ze zich aangevallen voelen. Dat wil je liever niet beleven.
© 2010 - 2024 Dicklaurent, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Thailand als vakantielandThailand als vakantielandEen vakantiebestemming welke de laatste jaren in populariteit is toegenomen, is ongetwijfeld Thailand. Het aantal reizen…
Koh Lipe; prachtig snorkelen in ThailandKoh Lipe; prachtig snorkelen in ThailandKoh Lipe (Ko Lipe) is een klein eiland, gelegen voor de Andamaanse kust van Thailand. Dit eiland staat bekend om zijn ui…

Kerstmarkt in Kopenhagen: Tivoli GardensKerstmarkt in Kopenhagen: Tivoli GardensOp zoek naar iets anders dan een kerstmarkt in Nederland of Duitsland? Kopenhagen is al jaren een goed alternatief en me…
Chiang Mai Thailand, de Roos van het NoordenChiang Mai is de belangrijkste stad in het noorden van Thailand. In heel het stedelijk gebied wonen ongeveer 1000000 men…
Dicklaurent (4 artikelen)
Gepubliceerd: 07-11-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.