Malediven, een honeymoonbestemming

Op een afstand van 670 km ten zuidwesten van Sri Lanka ligt De Malediven. De Malediven dat bekend staat als een waar paradijs.

Algemene informatie

Malediven bestaat uit een subtropische archipel van 26 atollen en 2.000 andere koraaleilandjes. Hiervan zijn er 220 bewoond met in totaal ongeveer 250.000 inwoners.Een atol is een eiland in de vorm van een ring en zijn gefundeerd op koraal. De Malediven strekken zich uit over een breedte van 130 km en een lengte van 800 km in de Indische Oceaan. De atollen zijn door vulkanische activiteiten ontstaan en zijn ingedeeld in:
  • Noordelijke Atollen
  • Centrale Atollen
  • Zuidelijke Atollen

Typische ‘Bounty-eilanden’ vindt je op de Malediven. Het is een waar paradijs voor wie op zoek is naar zon, zee, duiksport, snorkelen en rust. De Malediven staan ook bekend als huwelijksreis bestemming. Met z'n tweetjes genieten en verwend worden op een super mooie bestemming. Cultuur en avondleven ontbreken. Het toerisme is rond 1996 enorm toegenomen, dit door de opkomst van directe chartervluchten in de winter.

  • Hoofdstad: Male
  • Staatsvorm: republiek
  • Munteenheid: rufiyaa (MVR)
  • Taal: de officiële taal is het Devehi
  • Tijdverschil: 4 uur later
  • Reistijd: het hele jaar, maar vooral de periode november-april

Vervoer

De vervoersmiddelen die in de Malediven worden gebruikt zijn dhoni’s, traditionele lokale boten. Speedboten en de dhoni’s fungeren als watertaxi’s tussen de eilanden. Is de afstand tussen de eilanden te groot, wordt de helikopter ingezet. Onderhandel wel met de prijs voordat je de taxi instapt, de prijzen zijn vrij hoog.

Accommodatie

Op ongeveer 75 onbewoonde eilanden zijn hotelcomplexen aangelegd, verschillend van 2 tot 5 sterren. De meeste eilanden zijn niet groter dan 500 bij 1.000 meter en bevatten dan ook alleen een hotel en de duikschool die daarbij hoort.

De hoteleilanden bevinden zich voornamelijk in drie atollen: De Noord-Malé Atol, de Zuid-Malé Atol en de Arif Atol.
De luchthaven bevindt zich min of meer tussen de Noord- en de Zuid-Malé Atol. De eilanden liggen op een afstand van 20 minuten tot 6 uur varen van de luchthaven.

Eten & drinken

Het eten is prima op de Malediven en aangepast aan de toeristen. De hotels hebben een internationale keuken en vaak is het diner in buffetvorm. Het kraanwater kun je gewoon drinken, ieder hotel heeft zijn zuiveringsinstallatie. Echter, de smaak is natuurlijk anders dan je gewend bent. Er zijn meestal flessen water in het hotel aanwezig.

Klimaat

De Malediven liggen op de evenaar, het klimaat wordt dus beheerst door de passaat winden, een oostelijke wind. Deze wind stuwt het warme oppervlaktewater, die uit Amerika komt, naar Azië. In oktober zijn er in de Malediven de hevigste winden. Zij stimuleren de overgang tussen het natte seizoen (natste maanden zijn juli en augustus) en het droge seizoen (december-april). Overdag is de gemiddelde temperatuur ongeveer 28°C en heerst er een hoge luchtvochtigheid, dit omdat het midden in de oceaan ligt.


Duiken

De Malediven is een populaire duikbestemming. Er zijn vele duikscholen en organisaties welke boottochten/zeiltochten organiseren. Het wrak van Hembadhu is een erg bekend en geliefd duikobject. Van mei tot november zul je vooral schildpadden, haaien en andere speciale vissoorten tegenkomen. Bountystranden, kristalhelder water, miljoenen soorten vissen, wat wil je nog meer?

Criminaliteit

Op de Malediven is geen criminaliteit. Het wordt wel aangeraden op je spullen te letten, zoals je in het dagelijkse leven ook zou doen.

Stroom

Er is gewoon stroom op de eilanden aanwezig. Echter kan het voorkomen dat deze voor korte of langere tijd uitvalt.

Tot slot

Neem US dollars mee om mee te betalen, de munteenheid is de Rufiyaa, echter als vakantieganger kun je hier niet mee betalen. Het is handig om travellercheques mee te nemen. Betaal je met je creditcard komt er een toeslag bij (ongeveer 7%). Een fooi wordt gewaardeerd, maar vaak is dit al bij de rekening inbegrepen. Reken ongeveer op 5% per week aan fooi. Geef je een klein deel vlak na de aankomst en de rest bij het vertrek, waarderen ze je.

Op de Malediven wordt je verwend, door het hotelpersoneel, door de schitterende omgeving: parelwitte stranden, kristalhelder water, door het duiken of snorkelen, het lekkere eten. Een vakantie waar je voor moet sparen, maar het zal je altijd bijblijven.
© 2007 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkoop naar de MaledivenGoedkoop naar de MaledivenDe Malediven liggen ten zuiden van India. Deze eilandengroep bestaat uit vele kleine eilanden. De eilanden zijn vooral b…
Eilanden, Tuvalu (toe-vaa-loe)Eilanden, Tuvalu (toe-vaa-loe)Eén van de kleinste bewoonde staatjes die onafhankelijk zijn geworden is Tuvalu, een archipel die 9 atollen telt, en bes…
Malediven – eilandengroep in Indische OceaanMalediven – eilandengroep in Indische OceaanDe Malediven is een Aziatische eilandengroep in de Indische Oceaan. De eilanden zijn bekend om hun tropische klimaat en…
Ontdek Australie: Whitsunday IslandsGelegen voor de oostkust van Australië ligt de paradijselijke eilandengroep Whitsundays. De archipel bestaat uit 74 eila…

Monschau – De parel van de EifelMonschau – De parel van de EifelHet fotogenieke plaatsje Monschau, doorsneden door het riviertje de Rur, wordt niet voor niets “de parel van de Eifel” g…
Belize: het land van de relaxtheidBelize, het kleine land dat begrensd is door Mexico, Guatemala, Honduras en de Caribische zee, is in Amerika een van de…
Jootje (353 artikelen)
Gepubliceerd: 22-06-2007
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.