Goedkoop naar de Malediven

Goedkoop naar de Malediven De Malediven liggen ten zuiden van India. Deze eilandengroep bestaat uit vele kleine eilanden. De eilanden zijn vooral bekend bij toeristen vanwege de rust en het spierwitte strand. Vaak wordt onterecht gedacht dat de Malediven extreem duur zijn.

Inhoudsopgave


Informatie over de Malediven

De Malediven zijn 1190 eilanden. Die 1190 eilanden liggen verdeeld over 26 atollen. Van die 1190 eilanden zijn er slechts 200 bewoond. Nog eens 90 eilanden zijn er speciaal voor toeristen, hier staan dus huisjes en resorts. Met een totaal oppervlakte van nog geen 300 vierkante kilometer verspreid over 90.000 vierkante kilometer, bestaan de Malediven voornamelijk uit zee.
Slechts één eiland is iets groter dan vijf vierkante kilometer, verder zijn er nog eens acht eilanden die minimaal twee vierkante kilometer groot zijn.

De Malediven zijn vooral bekend bij toeristen dankzij de rust en het witte strand. Men kan hier verder duiken, snorkelen en tot rust komen. Goed om te weten is dat de Malediven streng islamitisch is, er mag dus op veel openbare stranden niet rondgelopen worden in bikini. Als je op een eiland zit zonder bewoners of je hotel heeft een privé-strand, dan is het geen probleem. Ook bij boottochtjes en dagtochtjes is het geen probleem om gewoon te gaan zwemmen.

Vlucht naar de Malediven

De vlucht naar de Malediven hoeft niet duur te zijn. Wie slim is gaat in het laagseizoen, wat loopt van mei tot en met november. Het is dan laagseizoen vanwege de regenperiode. Soms waait het hier ook, vooral in de maand november, wanneer de overgang van het natte seizoen naar het droge seizoen plaatsvind. Een retourtje naar Malé, de hoofdstad van de Malediven, kan voor 500 euro per persoon, als er maar goed opgelet wordt. Ben je niet beperkt aan een vaste vakantie, kijk dan zes weken voor vertrek, op een dinsdag om 15:00 uur naar de ticketprijzen en boek dan, want dan zijn de tickets het goedkoopst.
Retourtjes naar Malé kosten gewoonlijk, in het laagseizoen, tussen de 550 en 600 euro.

Accommodatie op de Malediven

Accommodatie op de Malediven is nooit heel erg goedkoop. Voor een tweepersoonsappartement of hutje betaalt men ongeveer veertig euro in het laagseizoen. Dit komt neer op twintig euro per persoon per nacht. Hier zit niks anders bij inbegrepen. Eten, drinken en uitstapjes moeten allemaal nog worden betaald. De prijs van veertig euro voor een tweepersoonsappartement is vaak alleen op de iets grotere eilanden en zonder privé-strand. Dit betekent dat er elke dag een stukje gelopen moet worden naar een strand waar gezwommen mag worden, maar het spaart al gauw tien euro per persoon per dag uit.

Duurdere accommodatie is soms ook heel goedkoop te boeken, vooral als last-minute boekingen. Kijk dan ook vanaf drie weken voor vertrek geregeld naar last-minute aanbiedingen.

Eten en drinken kopen

Eten en drinken op de Malediven is duur. Op de Malediven is het erg warm en vochtig, waardoor men nog meer moet drinken. De tip om kosten te besparen en dorst tegen te gaan is om water te drinken. Koop je water in flessen en drink voornamelijk water. Water is dorstlessend, wat frisdrank vaak niet is. Een keertje iets anders nemen is wel slim, want verandering van spijs doet eten.

Eten op de Malediven is een van de grootste kosten. Aangezien er slecht zelf gekookt kan worden, moet men uit eten gaan. Uit eten gaan is nergens echt goedkoop, dus kijk vooral zelf goed naar de prijzen en vergelijk. Reken echt wel op vijftien euro per persoon voor avondeten en vijf euro per persoon voor ontbijt en lunch. Waar het even mogelijk is, kook zelf! Zelf koken bespaart kosten aan tweederangs restaurants. Goedkoop eten op de Malediven in kwalitatief goede restaurants is lastig, zo niet onmogelijk. Vandaar dat zelf eten klaarmaken beter is. Ontbijt en lunch kan alleen voor vijf euro per persoon door zelf je brood te kopen en te beleggen. Anders verdubbelen de kosten al gauw.

Avondeten kan ook goedkoper, kijk zelf vooral goed rond en zoek het goedkoopste restaurant uit, als er geen mogelijkheid bestaat om zelf te koken. Een groter eiland betekent ook meer mogelijkheden om uit eten te gaan, dus ga liever op een iets groter eiland zitten om aan goedkoop eten te komen.

Uitstapjes maken op de Malediven

Uitstapjes, zoals snorkelen, kosten altijd geld. Probeer dan ook zo veel mogelijk - zonder tussenkomst van een derde partij - iets te regelen. Ga zelf naar de haven of vraag of bewoners met een boot je ergens willen afzetten voor een vergoeding. Verder is het verstandig om te bedenken welke uitstapjes je wilt doen of hoeveel geld je wilt uitgeven. Wijk dan ook niet van dit plan af, dat kost geld.

Verstandig is om op een eiland te gaan zitten waar je niet per se uitstapjes hoeft te ondernemen. Dit scheelt op den duur veel geld. Het kan daarom heel verstandig zijn om meer per nacht te betalen, maar wel all inclusive op een eiland te zitten, waar je niks meer bij moet betalen.
© 2014 - 2024 Mattie010, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Malediven als vakantielandDe Malediven als vakantielandDe laatste jaren zijn de Malediven steeds populairder geworden als vakantiebestemming. Veel reisbureaus bieden vakanties…
Malediven, een honeymoonbestemmingOp een afstand van 670 km ten zuidwesten van Sri Lanka ligt De Malediven. De Malediven dat bekend staat als een waar par…
Malediven  eilandengroep in Indische OceaanMalediven eilandengroep in Indische OceaanDe Malediven is een Aziatische eilandengroep in de Indische Oceaan. De eilanden zijn bekend om hun tropische klimaat en…
Zonnebank en zonnen gevaarlijk?Tijdens de donkere winterdagen of na een vakantie om ons kleurtje te behouden duiken we graag onder de zonnebank. Van de…

Australië: vakantieAustralië: vakantieEen vakantie houden in Australië is prijzig, maar biedt ook veel bijzondere momenten. De eerste keer kangoeroes zien, de…
Australië: vervoerAustralië: vervoerVerplaatsen in Australië is zeer gemakkelijk. Er zijn talloze opties, vooral in de grote steden. Om op een specifieke pl…
Bronnen en referenties
  • http://www.bluezzz.nl/een-goedkope-vakantie-naar-de-malediven-kan-dat/
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Maldiven
  • http://www.maledivenallinclusive.nl/
  • http://www.landen.net/malediven/
Mattie010 (86 artikelen)
Laatste update: 04-09-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.