Jongerenvakantie in Lloret de Mar

Lloret de Mar is een vakantiebestemming in Spanje. Het hoort bij de Costa Brava en is vooral geliefd bij de jongeren. Nederlandse jongeren komen naar deze kustplaats om te genieten van het strand en de vele uitgaansmogelijkheden. Bekende badplaatsen in de buurt zijn Blanes, Malgret de Mar en Calella.

Over Lloret de Mar

Lloret de Mar is één van de bekendste badplaatsen in Europa. Vooral bij jongeren is deze Spaanse badplaats erg geliefd, dat komt met name door de grote hoeveelheid uitgaansgelegenheden en de lage prijzen voor hotels, eten en drinken. De temperaturen zijn hier doorgaans erg goed, waardoor je overdag lekker op het strand kunt bakken en ’s avonds op stap kunt gaan. In de zomermaanden ligt de temperatuur er gemiddeld rond de dertig graden.



Bezienswaardigheden in Lloret de Mar

Lloret de Mar is een echte badplaats met veel uitgaansgelegenheden, maar heeft desondanks ook nog verschillende bezienswaardigheden. Zo vind je aan de kust twee kastelen waar je heen kunt lopen. In het centrum van Llordet de Mar zelf heb je tevens nog een kerk, de Iglesia Parroquial, die gebouwd is in 1522. De kerk is gebouwd in de Gotische-Catalaanse stijl en ziet er heel bijzonder uit.

Wateractiviteiten

Je kunt in Llordet de Mar lekker zonnebaden of een stukje in de zee zwemmen, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een jetski huren, een stukje varen met een boot, op een bananenboot of zelfs snorkelen. Er zijn ook boten met een doorzichtige bodem en daar kun je dus verschillende vissen bewonderen. Tevens kun je bijvoorbeeld met een zeilboot op pad gaan.

Uitgaansleven in Lloret de Mar

Lloret de Mar is duidelijk gericht op het uitgaansleven. Er zijn enorm veel eettentjes, restaurants en bars. Geregeld zijn er kroegentochten te vinden waar je aan kunt deelnemen, of kun je met een groep diverse discotheken langsgaan.

Restaurants

Lloret de Mar heeft heel erg veel restaurants. Je vindt er voornamelijk goedkoop en snel eten, zoals bijvoorbeeld Kebab, friet of pizza. Er zijn fastfoodketens zoals Mac Donalds en Burger King te vinden. Toch zijn er ook nog wat exclusievere restaurants, met duurdere gerechten. Tevens zijn er enkele Spaanse restaurants, waar je typische gerechten zoals Paella en Tapas kunt proberen. Er zijn in Lloret de Mar ook veel eetgelegenheden die gerund worden door Nederlanders, dus Nederlands eten behoort ook tot de mogelijkheden.

Bars

Lloret de Mar heeft talloze bars waar je heen kunt voor een drankje. Er zijn er in totaal meer dan vierhonderd en overal hangt een eigen sfeer. Drink cocktails aan het strand of zing Oerhollandse liedjes mee in een Nederlands café. Enkele van deze bars zijn Beachbar Olé, 501, De Bonte Koe en Feestcafé Cooldown.

Discotheken

Behalve bars zijn er natuurlijk ook veel discotheken in Lloret de Mar. Er zijn discotheken waar je voornamelijk Nederlanders vindt, maar ook discotheken waar veel nationaliteiten te vinden zijn. Enkele bekende discotheken in Lloret de Mar zijn:

  • Discotheek Bumpers
  • Discotheek Colossos
  • Discotheek Fame
  • Discotheek Hollywood
  • Discotheek Londoner
  • Discotheek Moef-Gaga
  • Discotheek Revolution
  • Discotheek St. Trops
  • Discotheek Tropics
  • Discotheek Venga-Beachclub

De entree voor de discotheken zit tussen de 10 en 20 euro. Je kunt ook een speciale kaart krijgen waarbij je gratis naar binnen mag bij de grootste discotheken van de stad.

Excursiemogelijkheden in de buurt van Lloret de Mar

Even helemaal klaar met het strand en het uitgaan? Gelukkig zijn er nog veel excursiemogelijkheden. Deze kun je boeken bij toeristenbureaus of je eigen touroperator. In sommige gevallen kun je er zelf ook makkelijk komen met bijvoorbeeld het openbaar vervoer.

Waterworld

Waterworld is een waterpretpark. Je hebt er glijbanen en waterattracties die voor de nodige afkoeling zorgen. Vanaf het busstation in Lloret de Mar gaan er verschillende bussen naar dit pretpark.

Marinepark

Marinepark is een dierentuin, dolfinarium en waterpretpark in één. Het is een leuke gelegenheid om heen te gaan. Er zijn leuke dierenshows en boeiende attracties. Het park ligt in de buurt van Blanes en is vanuit Lloret de Mar met de bus te bereiken.

Barcelona

Barcelona is een prachtige stad in Spanje, vol met schitterende bezienswaardigheden. Er zijn diverse gebouwen die zijn ontworpen door Gaudí. Maar ook de gebouwen die niet van Gaudí zijn, hebben schitterende architectuur. Je kunt er komen door met de bus naar Blanes te gaan en vanuit daar de trein naar Barcelona te pakken.

Reizen naar Lloret de Mar

Er zijn verschillende organisaties die naar Lloret de Mar reizen. Zo heb je bijvoorbeeld de reisorganisaties Beachmasters en GoGoTours die naar Lloret gaan. Je kunt er met de bus of het vliegtuig heen. Zelf rijden is ook een optie. De bus is doorgaans goedkoper dan het vliegtuig, maar je bent wel 20 tot 24 uur onderweg. Het vliegtuig is dus wel wat prijziger, maar ook praktischer.

Lees verder

© 2010 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Blanes, vakantiebestemming in SpanjeBlanes is een van de populaire badplaatsen in Spanje. Veel jongeren komen erheen om 's zomers hun vakantie te vieren.
Bekende bestemmingen voor jongerenvakantiesBekende bestemmingen voor jongerenvakantiesDe welbekende jongerenvakanties vol met zon, zee, strand en natuurlijk lekker uitgaan en genieten. Maar wat zijn nu de b…
Uitgaan in BlanesUitgaan in BlanesBlanes, een zonnige jongerenbestemming in Spanje aan de Costa Brava. Naast de leuke winkeltjes en de mooie omgeving is e…

Jongerenvakanties in KroatiëKroatië is de afgelopen jaren een van de meest populaire vakantiebestemming onder jongeren. Onder meer de relatief lage…
Een jaartje ertussenuitEen jaartje weg na de middelbare school, tijdens je studie, of na je studie is tegenwoordig erg populair. Het idee dat e…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
  • Lloret-de-mar.nl
  • Eigen reiservaring
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 07-12-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.