Jongerenvakantie in Salou

Jongerenvakantie in Salou Salou is een bekende badplaats in Spanje waar voornamelijk jongeren komen. Er zijn veel uitgaansgelegenheden en je kunt er heerlijk in de zon bruin bakken. Daarnaast is het er best goedkoop, wat Salou natuurlijk ook interessant maakt. Wat is er allemaal te doen voor jongeren in Salou? Wat voor een activiteiten zijn er zoal?

Over Salou

Salou ligt in het noordoosten van Spanje en is één van de bekendste badplaatsen van Europa. Vooral bij jongeren is Salou erg geliefd. Er zijn veel uitgaansgelegenheden en de prijzen voor een hotelovernachting zijn lekker laag. Ook zijn er leuke activiteiten in de buurt te vinden.


Watersportactiviteiten

Aangezien Salou toch echt een badplaats is, heb je er verschillende mogelijkheden tot watersportactiviteiten. Er zijn zeilboten en andere bootjes waar je een stuk in kunt varen. Ook kun je een stuk varen op een bananenboot en heb je de mogelijkheid om te kitesurfen. Het is tevens mogelijk om met een bootje langs mooie rotsformaties te gaan.

Activiteiten in Salou

Salou heeft natuurlijk erg veel disco’s, maar dat is niet het enige. Je hebt bijvoorbeeld een grote fonteinshow, met veel licht en muziek. Het is zeker de moeite waard om hier eens heen te gaan. Ook worden er regelmatig aquarobiclessen gegeven. Er zijn tevens verschillende golfbanen en zwembaden in Salou.

Uitgaansleven in Salou

Salou is vooral interessant vanwege de vele uitgaansmogelijkheden. Er worden geregeld kroegentochten georganiseerd, waarbij je de leukste kroegen afgaat. Voor de discotheken kun je een pas kopen, zodat je gratis naar binnen gaat.

Restaurants

Iets onbekends eten? Dat hoeft niet in Salou. Er zijn veel restaurants met Nederlands eten, zoals friet, een broodje kroket of een broodje rookworst. Als je toch ook iets anders wilt proberen, vind je in Salou veel fastfood, zoals bijvoorbeeld de MacDonals, de Burgerking en diverse pizzaria’s. Spaans eten is er ook te krijgen en er zijn zelfs exclusievere restaurants, waar je wat chiquer terecht kunt.

Bars

Er zijn talloze bars in Salou in allerlei verschillende vormen en maten. Je kunt er bars vinden van verschillende nationaliteiten. Er zijn natuurlijk ook veel bars die gerund worden door Nederlanders en waar gezellige Nederlandse muziek wordt gedraaid. Er worden geregeld kroegentochten georganiseerd, dus dan kun je de leukste bars in één avond bezoeken.

Discotheken

Natuurlijk zijn er in Salou ook talloze discotheken. Enkele van deze discotheken zijn:
  • Snoepey’s
  • Flashback
  • Pacha La Pineda
  • La cage
  • Pachito
  • Puerto Principe
  • Papillon
  • Enjoy Salou
  • Imagine Salou
  • Two Much
  • Tropical Salou
  • Piccadilly

Excursiemogelijkheden in Salou

Het is mogelijk om ook even heel wat anders te doen tijdens je vakantie in Salou. Er zijn verschillende excursiemogelijkheden. Deze kun je boeken bij de toeristenbureaus of bij de reisorganisatie waarmee je naar Salou bent gegaan.

Port Avontura

Port Avontura is een pretpark dat slechts een paar minuten van Salou vandaan is. Het pretpark is verdeeld in verschillende themaparken en er is ook een apart waterpretpark bij. Er zijn verschillende shows, zoals bijvoorbeeld een vogelshow en een stuntshow.

Aquapolis

Aquapolis is een waterpretpark in de buurt van Salou. Hier vind je veel verschillende waterglijbanen waar je kunt afkoelen van het warme, Spaanse weer. Leuk om eens een dagje heen te gaan.

Reus

Reus is een redelijk grote Spaanse stad waar je heen kunt gaan om bijvoorbeeld te shoppen of cultuur te snuiven. Er zijn veel historische gebouwen en musea en het is dus even heel wat anders dan het strand- en uitgaansleven.

Reizen naar Salou

Er zijn verschillende manieren om naar Salou te reizen. Sowieso kun je er prima met de auto komen. Ook kun je met de bus of het vliegveld. De bus is een tocht van zo’n 24 uur, maar het is doorgaans wel een stuk goedkoper dan vliegen. Ga je met het vliegtuig, dan kun je landen op de luchthaven van Reus, die op slechts een paar kilometer van Reus vandaan ligt. Een vliegticket is vaak wat duurder dan de busreis, maar je kunt ook wel goedkope vliegtickets kopen, bijvoorbeeld via Ryanair of een last minute.

Lees verder

© 2010 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bekende bestemmingen voor jongerenvakantiesBekende bestemmingen voor jongerenvakantiesDe welbekende jongerenvakanties vol met zon, zee, strand en natuurlijk lekker uitgaan en genieten. Maar wat zijn nu de b…
Jongerenvakantie: Bestemmingen met veel uitgaansgelegenhedenJongerenvakantie: Bestemmingen met veel uitgaansgelegenhedenBelangrijke ingrediënten van een ideale zonvakantie zijn natuurlijk een mooi strand met bars en restaurants en daarbij g…
Hoe kies je de juiste jongerenvakantie?Hoe kies je de juiste jongerenvakantie?Vele jongeren kiezen ervoor om zelfstandig met een groepje vrienden een jongerenreis te boeken. Plaatsen als Lloret de M…

De mooiste campings aan het Lago Maggiore - ItaliëDe mooiste campings aan het Lago Maggiore - ItaliëHet Lago Maggiore is een zeer populair meer in het zonnige Italië. Dit prachtige meer heeft mooi kalm water en brede str…
Jongerenvakanties in KroatiëKroatië is de afgelopen jaren een van de meest populaire vakantiebestemming onder jongeren. Onder meer de relatief lage…
Bronnen en referenties
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 06-07-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.