Uitgaan in Blanes

Uitgaan in Blanes Blanes, een zonnige jongerenbestemming in Spanje aan de Costa Brava. Naast de leuke winkeltjes en de mooie omgeving is er qua uitgaansgelegenheid ook een hoop te doen. Mensen die reclame maken voor een bepaalde discotheek, ook wel proppers genoemd, zullen de hele dag mensen willen lokken en dan zult u zeker ook een van deze namen horen vallen.

Arena

De grootste discotheek van Blanes met een capaciteit van 1600 mensen in 2 zalen (Silver en Gold). In de grootste zaal zijn er regelmatig thema-avonden. Hierbij kunt u denken aan:
 • Schuimparty
 • Spaanse avonden
 • Holland-party
 • Sunsation White
 • Fuck off party

Naast deze thema-avonden zijn er in discotheek Arena ook regelmatig bekende dj’s te gast. In de line-up van 2012 zitten onder andere:
 • Quintino
 • Vato Gonzalez
 • La fuente
 • The Partysquad
 • Mr Polska

Sala Vega

Samen met discotheek Arena is discotheek Sala Vega de grootste van Blanes. Sala Vega heeft regelmatig leuke acties en de proppers zult u door heel Blanes tegenkomen. Bij entree wordt vaak een stempel gegeven om zo onbeperkt in en uit te kunnen lopen. De entree is lager dan dat van de Arena. Het barpersoneel is hoofdzakelijk Spaans in tegenstelling tot veel andere cafés waar het hoofdzakelijk Nederlands is.

Sunset

Sunset is geen heel groot café, maar erg gezellig om in te drinken voor een leuke stapavond. Sunset bevindt zich aan de boulevard en is zeker een gezellige aangelegenheid.

Gotcha Bar

Deze bar is elke dag tot 3 uur geopend, dit is weer een typisch Holland huis, aangezien het voor enkele Nederlandse reisorganisaties de stamkroeg is waardoor er erg veel Nederlanders zijn. Ook de Gotcha Bar is niet een van de grootste, maar zeker niet de minst gezellige!

Feestcafé de Boemel

Richting het centrum ligt nog een Nederlands café, en wel café de Boemel. Een mooie plek waar Spanje en Nederland worden ondergebracht tot een mooie combinatie in zowel sfeer als muziek.

Irish Bar

Op het plein naast de Sala Vega zit ook een Irish Bar waar het zeker de moeite waard is om voor het stappen wat te gaan drinken. Ze bieden hier halve liters bier aan, maar ook halve liters rode en/of witte wodka wat u verder bijna nergens kunt vinden!

Millenium

Een keer per week in de zomer is er een feest iets buiten Lloret de Mar genaamd Millenium. Dit is een groot feest waar alle vakantiegangers van Blanes, Lloret de Mar, Callelo en Malgrat de Mar naar toe kunnen gaan. Van te voren moet u zich wel inschrijven bij een van de proppers die u ongetwijfeld die dag tegen zult komen ergens in de stad.

Verder

Mocht Blanes allemaal onverhoopt toch tegenvallen is er altijd nog de mogelijkheid om een nachtje naar Lloret de Mar of Malgrat de Mar enkele kilometers verderop. U kunt dan per bus of per taxi gaan.
© 2012 - 2024 Scg94, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bekende bestemmingen voor jongerenvakantiesBekende bestemmingen voor jongerenvakantiesDe welbekende jongerenvakanties vol met zon, zee, strand en natuurlijk lekker uitgaan en genieten. Maar wat zijn nu de b…
Blanes, vakantiebestemming in SpanjeBlanes is een van de populaire badplaatsen in Spanje. Veel jongeren komen erheen om 's zomers hun vakantie te vieren.
De costa's in SpanjeDe costa's in SpanjeDe vakantieperiode is bijna aangebroken. Veel mensen zijn op zoek naar een leuke bestemming, voor de hele familie of gez…
Naaktstranden aan de Costa BravaDe vele badplaatsen aan de Costa Brava in het Spaanse Catalonië zijn populair onder Nederlandse vakantiegangers. In de z…
KNRM – Lifeguards op Waddeneilanden en bij WassenaarKNRM – Lifeguards op Waddeneilanden en bij WassenaarDe KNRM zet professionele lifeguards in op de stranden van Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling, Vlieland en Wassenaar…
Bronnen en referenties
 • http://www.arenablanes.nl/
 • http://www.x-travel.nl/spanje/costa_brava/blanes
Scg94 (27 artikelen)
Gepubliceerd: 12-07-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.