Jongerenvakanties in Kroatië

Kroatië is de afgelopen jaren een van de meest populaire vakantiebestemming onder jongeren. Onder meer de relatief lage prijzen, het mooie weer en mooie omgeving maken Kroatië tot een geschikte bestemming voor een vakantie vol feest, ontspanning en trips naar leuke bezienswaardigheden.

Over het land

Kroatië is een land in Zuid-Europa en grenst aan Slovenië, Hongarije, Servië, Bosnië en Herzegovina en Montenegro. Het ligt aan de Adriatische Zee met aan de overzijde Italië. Kroatië is ontstaan uit het voormalige Joegoslavië, nadat het zich in 1991 onafhankelijk verklaarde.

Sindsdien is het land 'verwesterd' en zoekt het aansluiting bij de Europese Unie. Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd voor Kroatië toe zal treden, al moet er nog wel gewerkt worden aan punten als de rechtspraak, het beschermen van minderheden en de samenwerking met het Joegoslavië tribunaal.


De prijzen in het uitgaansleven zijn vergelijkbaar met Nederland. Bier is in de discotheek vaak even duur als in Nederland, wel zijn er barretjes en kroegen te vinden met lagere prijzen. De prijzen in de supermarkten kunnen flink variëren, maar het lokale bier is over het algemeen redelijk goedkoop.

Wat wel en niet te doen in Kroatië

Wie op vakantie gaat naar Kroatië doet er goed aan te beseffen dat zaken die in Nederland normaal zijn of getolereerd worden, in Kroatië anders opgevat kunnen worden. Zo is het gedrag van onder andere bewakers en barpersoneel in discotheken een stuk minder geduldig dan velen in Nederland gewend zullen zijn. Het personeel is over het algemeen minder gediend van commentaar of een discussie en zal snel besluiten vervelende personen hardhandig de deur te wijzen. Zaken die een gevaar met zich mee kunnen brengen zijn het dealen in soft- en harddrugs, ruzie zoeken of het lastig vallen van personeel of danseressen in de discotheek.

Ook buiten het uitgaansleven om geldt dat er rekening gehouden moet worden met verschillen met Nederland. Zo is het raadzaam altijd met meerdere personen in een taxi te stappen en daarbij voorafgaand aan de rit een prijsafspraak te maken. Het is verstandig een taxi te laten staan met een dame er bij in, chauffeurs kunnen dit (of dit nu uw bedoeling is of niet) als extra 'service' in de rit opnemen en hiervoor flinke bedragen eisen.

Over het algemeen geldt in Kroatië dat als je je goed gedraagt, je ook niet snel problemen zult krijgen. Wees echter altijd op je hoede en loop niet alleen over straat. Mocht je problemen krijgen, probeer dit dan zo veel mogelijk via het reisbureau op te lossen.

Bestemmingen

De meeste jongerenreizen zijn in de omgeving van de plaatsen Medulin, Porec, Novalja en Rovinj.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Enkele bezienswaardigheden in en nabij Kroatië zijn:
  • Venetië
  • Goedkoop shoppen in kustplaatsjes
  • Vele baaien en eilandjes
  • Discoboot
  • Dutch Night
  • Vele kroegen en discotheken
© 2010 - 2024 Appelflap, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie in KroatiëVakantie in KroatiëKroatië is de vakantiebestemming bij uitstek. Je vindt er zon, zee en strand, maar ook cultuur: Romeinse ruïnes en oude,…
Antieke resten in het mediterrane IstriëAntieke resten in het mediterrane IstriëAan de kust van de Adriatische Zee, in het noordwesten van Kroatië ligt het schiereiland Istrië. Hier vind je de gezelli…
Vakantie in Istrië (Kroatië)Vakantie in Istrië (Kroatië)Istrië, een naam die je steeds vaker hoort. Steeds meer mensen gaan op vakantie in Kroatië. Istrië is het meest toeristi…
Het amfitheater in Pula (Istrië)Wie het pittoreske Kroatische plaatsje Pula op Istrië bezoekt kan niet om het amfitheater heen. Dit imposante bouwwerk s…

Jongerenvakantie in SalouJongerenvakantie in SalouSalou is een bekende badplaats in Spanje waar voornamelijk jongeren komen. Er zijn veel uitgaansgelegenheden en je kunt…
Jongerenvakantie in Lloret de MarLloret de Mar is een vakantiebestemming in Spanje. Het hoort bij de Costa Brava en is vooral geliefd bij de jongeren. Ne…
Appelflap (22 artikelen)
Laatste update: 08-12-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.