Turkije Torba: een groen stukje Turkije

De Turkse badplaatsen weten de laatste jaren steeds meer bezoekers te trekken. Mede door het heerlijke klimaat, de uitgestrekte stranden aan de Egeïsche kust en de vriendelijkheid van de inwoners is Turkije uitgegroeid toe een van de meest favoriete vakantiebestemmingen. Maar ook een huis kopen in Turkije is iets van de laatste jaren. Daar waar huizen in Spanje te duur zijn geworden, zijn huizen in Turkije goed betaalbaar.

Bodrum

De pittoreske Turkse stad Torba ligt aan een groene baai aan de noordkust van het schiereiland Bodrum en wordt omgeven door groene bergen. Bodrum zelf ligt op vijf kilometer afstand ten zuiden van Torba. Torba staat bekend als een prachtig stukje Turkije en is een rustig plaatsje dat verschillende kiezelstrandjes te bieden heeft, met ook een klein haventje.

Vakantiecomplexen

Van oorsprong is Torba een vissersdorpje, waar nu vakantiecomplexen zijn neergezet. Hier komen dan ook de meeste inkomsten uit voort. Zo zijn om het haventje heen een aantal gezellige restaurants, tavernen en barretjes te vinden, naast de uitgestrekte kiezelstranden. Hier zijn prima accommodaties te vinden. De meeste vijf sterren accommodaties bevinden zich verder uit het dorp, richting de kust ten noorden van de stad. Op die manier houdt Torba de authentieke sfeer die over het plaatsje hangt, in stand.

Niet om te winkelen

In het stadscentrum van Torba zijn wel winkels terug te vinden, maar het mag duidelijk zijn dat het niet de bedoeling is om hier uren te winkelen. De winkels voor de noodzakelijke dagelijkse behoeften zijn hier terug te vinden, evenals een aantal restaurants met een Turkse kaart.

Gezellige drukte

Daar Torba bekend staat als een rustig oord, is hier minder uitgaansleven dan in grotere steden als Marmaris en Bodrum. Voor wie het uitgaansleven zoekt of juist wel een hele dag wil winkelen, is Bodrum een prima uitvalbasis. Op vijf kilometer afstand is deze per Dolmus prima te bereiken. Zo valt een verblijf in het rustige Torba altijd te combineren met de gezellige drukte waar Bodrum om bekend staat.

Gülluk en Didim

Vanuit de baai van Gülluk vertrekken dagelijks boten naar Didim. De tocht vaart langs de prachtige kust en in Didim is de Tempel van Apollo te bezichtigen.

Vakantiehuisje in Turkije

Torba is een centrale plaats, die ondanks dat veel rust te bieden heeft en nog veel over heeft van het authentieke Turkije. Dat is natuurlijk een mooie plaats voor een tweede huis In Turkije. Voor mensen die van rust en groene natuur houden, is Torba een prima plaats voor een vakantiewoning. Op internet bieden tal van organisaties vakantiehuisjes in Turkije aan.
© 2009 - 2023 Paulsmiezen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat maakt Turkije zo aantrekkelijk als tweede-woningland?Een woning kopen in Turkije, meer en meer Europeanen doen het. Spanje, tot nu toe hèt vakantieoord bij uitstek voor twee…
Turkije Turgutreis; een geliefd oordMet haar vele badplaatsen is Turkije de laatste jaren uitgegroeid tot de nummer één van vakantiegangers uit Nederland, m…
Studeren in TurkijeTurkije is een populair vakantieland bij Nederlanders. Veel Nederlanders weten niet dat je er ook goed kunt studeren. Wa…
Alternatieve daguitstap Bodrum-Izmir (Turkije)Heb jij ook zo'n hekel aan die excursies die doorspekt zitten met stoppen op verkoopspunten waar men je allerhande prula…

Confucius Tempel en Keizerlijk College in Beijing (Peking)Confucius Tempel en Keizerlijk College in Beijing (Peking)Confucius is door de eeuwen heen vereerd als een groot Chinees wijsgeer. Delen van hedendaagse Chinese cultuur zijn teru…
Turkije Kusadasi: Turkse vogelstadDe afgelopen dertig jaar is de Turkse stad Kusadasi steeds meer in trek gekomen als badplaats. Uit heel Europa zoeken me…
Paulsmiezen (97 artikelen)
Gepubliceerd: 05-05-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.