Dubai architectuur: bezienswaardigheden

Dubai architectuur: bezienswaardigheden In Dubai kijk je je ogen uit. Niet voor niets is Dubai een hele populaire vakantiebestemming. Shoppen is een paradijs (veel zeer betaalbaar goud, veel haute couture), niet in het minst door het jaarlijkse Dubai Shopping Festival, wat een gigantische belevenis is. Er zijn zand, zee, zon, kokosbomen en dadelpalmen in overvloed. En duizelingwekkende gebouwen, echte architectonische hoogstandjes zoals de Burj Dubai, Burj al-Arab hotel, Dubai Mall en de Trump. In Dubai, en overigens ook de andere Arabische Golfsteden geldt: hoger, duurder en nieuwer. De architectuur is een lust voor het oog. Er zijn veel prachtige gebouwen gemaakt uit glas, beton en marmer. Bezienswaardigheden genoeg. Ze hebben een levensduur van 25 jaar en daarna moeten ze plaatsmaken voor nieuwe gebouwen. De agressieve zoute lucht hebben dan door erosie de gebouwen 'opgevreten.' De bevolking woont in luxueuze huizen, die ommuurd zijn. De buitenlandse werkkrachten onderhouden onder andere de kokosbomen, dadelpalmen, gebouwen en komen veelal uit de armere landen zoals de Fillipijnen. Voor hen zijn er moderne wijken uit de grond gestampt. Andere bezienswaardigheden: op het platteland zijn er nog ouderwetse, traditionele lemen dorpen te zien. Er zijn oude forten en paleizen te zien die worden gerestaureerd met het oorspronkelijke materiaal zoals natuursteen en leemtegels.

Architectuur in Dubai op een rij

Burj Dubai

De Burj Dubai is één van de hoogste gebouwen ter wereld en is ongeveer 45% hoger dan de Taipei 101 (die in Taiwan staat). Deze wolkenkrabber is hoger dan 800 meter en ontworpen door een gerenommeerd Amerikaans architectenbureau. Het interieur van Burj Dubai is ontworpen door Giorgio Armani. In de onderste 37 verdiepingen is een hotel gevestigd, namelijk het Armani Hotel. Het grondplan van de toren is volgens de contouren van een woestijnbloem.

Burj al-Arab hotel

Het Burj al-Arab hotel is het grootste hotel van de wereld. Dit hotel is maar liefst een 7 sterren hotel (nergens ter wereld zijn er hotels met zoveel sterren) en dus het meest luxueuze hotel ter wereld. Het staat op een handgemaakt eiland in de zee. Het eiland is kunstmatig en het hotel is te bereiken middels een brug. Het Burj al-Arab hotel is op het kunstmatige eiland geplaatst, om de schaduw niet van het strand weg te nemen. Het is 321 meter hoog, en in de vorm van een zeil.

Dubai Mall

Het is goed shoppen in Dubai. Tal van haute couture- en merkproducten zijn hier redelijk goedkoop te krijgen. Er is westerse haute couture en Arabische haute couture. Louis Vuitton en andere ontwerpers als Chanel en Dior vieren hier hoogtij. Goud is er in overvloed evenals zilver. Het goud is goed betaalbaar. Het Dubai Shopping Festival is een onwaarschijnlijke belevenis: alle winkeliers geven dan kortingen. Er zijn modeshows van bekende couturiers, autotentoonstellingen en tal van andere luxueuze festiviteiten. De Dubai Mall is het grootste winkelcentrum van de wereld. Het is ongeveer 3 miljoen vierkante meter groot en er staan bijna 10.000 winkels in.

Dubai Marina

In Dubai Marina staan honderden wolkenkrabbers. De Dubai Marina zal in 2010 voltooid zijn. Er zijn hier tig van hotels, tussen rivieren en meren.

Hydropolis: onder water overnachten

De Hydropolis ('Waterstad'') is het eerste onderwater hotel ter wereld. Het is in Duitsland vervaardigd, maar in Dubai in elkaar gezet. Het Hydropolis hotel is zeer luxe en is 20 meter onder zeeniveau gebouwd. Het Hydropolis hotel bestaat uit drie stukken en telt meer dan 200 luxueuze suites. Er loopt zelfs een treintunnel doorheen.

Duizelingwekkend Dubai

Met al deze architectonische duizelingwekkende hoogstandjes zal het je niet verbazen dat Dubai zo'n 25% van de bouwkranen heeft die er ter wereld zijn. De kustlijn van Dubai is de grootste kunstmatige kustlijn die er is. In Palm Resort kunnen ongeveer een half miljoen mensen verblijven en in Palm Resort staan duizende villa's en tientallen hotels, tevens shopping centra en bioscopen. Dubai zal Walt Disney overtreffen wat betreft toerisme. Behalve bovengenoemde indrukwekkende gebouwen is er in Dubai nog Ski Dubai. De grootste indoor skipiste ter wereld.
© 2009 - 2024 Ssandra3108, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Shoppen in DubaiShoppen in DubaiDubai is een interessant en superdeluxe vakantieland. Als vakantieland biedt Dubai zand, zon, mooie hypermoderne archite…
Stedentrip Las VegasLas Vegas is een bruisende stad, die vooral bekend staat om de vele casino’s, stripshows, wedding chapels en grote hotel…
Een stedentrip naar DubaiDubai is een erg grote stad in de Verenigde Arabische emiraten. Het is de ideale vakantiebestemming voor ieder budget.

Voor 1 euro overnachten in SingaporeSingapore Airlines geeft van 15 april tot 30 september 2009 voor 1 euro een overnachting weg in Singapore. Dit gebeurt i…
Mooie hoofdsteden van EuropaInformatie over alle mooie hoofdsteden van Europa. Alles over de bezienswaardigheden, hoogtepunten en hoe je deze steden…
Ssandra3108 (253 artikelen)
Laatste update: 16-10-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.