Mooie hoofdsteden van Europa

Informatie over alle mooie hoofdsteden van Europa. Alles over de bezienswaardigheden, hoogtepunten en hoe je deze steden kunt bezoeken. De volgende mooie Europese steden komen aan bod, Berlijn, Parijs, Londen, Praag, Brussel, Rome, Barcelona, Kopenhagen, Venetië.

Berlijn

De hoofdstad van Duitsland is al jarenlang erg populair. Deze historische stad zit vol met bezienswaardigheden, gezelligheid en historie. In deze stad is voor ieder wat wils, u kunt bijvoorbeeld geweldig winkelen in KaDeWe, het grootste warenhuis van Europa! Heerlijk wandelen door het prachtige park Sanssouci, een boottocht maken over rivier de Spree of de vele bezienswaardigheden bezoeken. Zoals de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de Gedächtniskirche, Unter den Linden, de Reichstag, Potsdam, Joods museum en de Berlijnse muur. Berlijn is één van de meest bezochte Europese steden en biedt u architectuur, cultuur en natuur.

Parijs

Parijs, de hoofdstad van Frankrijk is vooral bekend door de Eiffeltoren en Disneyland® Resort Paris. Maar deze stad is één van de meest romantische steden ter wereld en heeft u werkelijk van alles te bieden. In de wijk Montmartre kunt u een portret laten schilderen op het kunstenaarspleintje 'Place du Tertre'. Ook staat in deze wijk de prachtige basiliek, Sacré-Coeur. Andere aanraders in deze stad zijn o.a. het Louvre, Place de la Concorde, paleis van Lodewijk XIV Versailles, Arc du Triomphe, de Champs Elysées en uiteraard de Eiffeltoren. Verdere hoogtepunten zijn natuurlijk de Tour de France in de zomer, de mode en vele winkels, het geweldige uitgaansleven en natuurlijk Disneyland® Resort Paris. Over de hele wereld is dit park bekend met Fantasyland®, Mainstreet U.S.A.® en natuurlijk de glamourwereld van film en televisie: Walt Disney Studios® park! Alle disneyfiguren lopen hier rond en het park is een wereldwijde publiekstrekker. Parijs is een stad waar niemand zich zal vervelen.

Londen

Het Engelse Londen met de typische rode bussen en telefooncellen, wie kent het niet. Deze eeuwenoude stad bekend van vele films, brengt u veel gezelligheid, bezienswaardigheden en échte Engelse cultuur. Bekijk de hele stad door plaats te nemen in het bekende reuzenrad The Londen Eye, ga winkelen in het beroemde warenhuis Harrods of bezoek the Tower of Londen. Verder in deze stad zeer beroemde bezienswaardigheden zoals de Big Ben, Westminster Abbey, St. Pauls Cathedral, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Downingstreet, the Tower Bridge en Hampton Court Palace. U ontdekt in Londen de cultuur van Engeland in combinatie met de vele bezienswaardigheden en winkelmogelijkheden.

Praag

Deze hoofdstad van Tsjechië is een stad vol met schitterende gebouwen zoals paleizen, kloosters en kerken. Het wordt daardoor ook wel 'de stad met de honderd torens' genoemd. De toeristische stad is een walhalla voor de goedkope shoppers onder ons, u kunt hier namelijk shoppen in de leukste winkeltjes voor spotprijzen! Verder biedt Praag een bijzondere mengeling aan historische gebouwen en bezienswaardigheden zoals het astronomisch uurwerk, de beroemde Karelsbrug, de St. Nicolaasdom, St. Vituskathedraal, het 'gouden straatje' of de Joodse wijk. Ook loopt de rivier de Moldau door de stad en kunt u het paleizencomplex de Burcht met het Koninklijk paleis zien, met de wisseling van de wacht. De 'Gouden Stad' Praag is een mooie goedkope bestemming.

Brussel

In de Europese hoofdstad Brussel is van alles te zien en te beleven. Wat dacht u van de gezellige Grote Markt, het beroemde Atomium en de chique winkelgalerij St. Hubertus. U kunt hier heerlijk winkelen en zeer exclusieve kleding vinden. Verder trekt natuurlijk één beroemde inwoner veel bezoekers naar deze stad, namelijk Manneken Pis. Het 58 cm grote mannetje plast het hele jaar door en bij bijzondere gelegenheden zelfs wijn of bier. Verder is Brussel ook de stad van chocola en andere zoetigheden, proef deze lekkernijen in één van de vele winkeltjes. Voor een zeer gezellige stad in de buurt, kiest u voor de mooie hoofdstad van onze zuiderburen, Brussel.

Rome

De eeuwige stad Rome, de stad van de Paus en het Vaticaan maar ook met vele andere gezichten en hoogtepunten. Ga terug in de tijd en bezoek het geweldige Colosseum waar vroeger gladiatorengevechten plaatsvonden. Bekijk het oude centrum Forum Romanum, de Engelenburcht, de Spaanse trappen, de Sint Pieter of de Trevifontein. Zorg dat u een muntstuk in de Trevifontein gooit, want ze zeggen dat dit inhoudt dat u zeker nog een keer terug komt naar deze mooie stad. Maar het hoogtepunt van deze stad is toch het eerder genoemde Vaticaan. Het hart van de Rooms Katholieke kerk, met het Sint-Pietersplein en de Sixtijnse Kapel met schilderingen van Michelangelo. Rome is een stad vol met historie en geloof.

Barcelona

Één van de mooiste steden van Spanje is Barcelona. Stad van pleinen, parken en echte Spaanse bouwstijlen. U kunt een mooie wandeling maken in parc Guëll, en genieten van de prachtige boulevard de Ramblas. Aan de voet van de Montjuïc vindt u het Placa d'Espanya, een plein met twee imposante torens en meerdere fonteinen. Andere beroemde bezienswaardigheden in Barcelona zijn de Sagrada Familia, Casa Battlo, het Olympisch stadion, Pueblo Espanyo en vele verschillende musea. Natuurlijk staat Barcelona ook bekend om de geweldige voetbalclub FC Barcelona, met het reusachtige en imposante stadion Camp Nou. Geniet van dit gigantische stadion waar wekelijks grote voetbalsterren te bewonderen zijn. Barcelona, een prachtige stad waar de Catalanen enorm trots op zijn.

Kopenhagen

Kopenhagen, stad van de Kleine Zeemeermin en koninklijk kasteel Amaliënborg. Denemarken heeft een eigen stijl van architectuur zoals u ziet aan de mooie havens en kleurige huizen. Verder kunt u in deze stad winkelen in één van de langste winkelstraten van Europa, winkelstraat Stroget. Andere bezienswaardigheden zijn de oude haven Nyhavn, het beroemde attractiepark Tivoli, of het koninklijk kasteel Amaliënborg. De beroemdste bezienswaardigheid is zonder twijfel de Kleine Zeemeermin. Wie kent dit verhaal niet, over de mooie blonde zeemeermin, in Kopenhagen waar het verhaal vandaan komt, staat een mooi standbeeld van haar. Kopenhagen een stad vol Deense gezelligheid en hoogtepunten.

Venetië

De wereldberoemde romantische stad Venetië, gebouwd op 118 eilandjes en verbonden door 400 bruggen! Met de boot bereikt u Venetië de wereldberoemde stad met de kanalen en gondels. Maak voor een onvergetelijke ervaring een gondeltocht door de kanalen en ontdek Venetië vanaf het water. Deze stad heeft verder een historisch centrum, met de San Marco basiliek en het San Marcoplein. Dit is het centrum van de stad, een plein vol met duiven, gezelligheid en winkels. Bekijk verder de andere bezienswaardigheden zoals het Dogenpaleis, de Rialtobrug en de brug der Zuchten. Een unieke en romantische stad binnen Europa.
© 2009 - 2024 Flix, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stedentrips in EuropaVeel mensen zijn toe aan een lekker weekendje weg naar een grote stad. In Europa zijn veel verschillende grote steden om…
Europa, algemene informatieEuropa, algemene informatieEuropa is een relatief klein werelddeel, voor het grote aantal inwoners, wat maarliefst 46 landen telt. De hoofdstad van…
Overzicht van alle landen van EuropaOverzicht van alle landen van EuropaEuropa bestaat uit 51 landen. 27 landen uit Europa zijn lid van de Europese Unie. Daarnaast zijn bijna alle landen lid v…

Shoppen in DubaiShoppen in DubaiDubai is een interessant en superdeluxe vakantieland. Als vakantieland biedt Dubai zand, zon, mooie hypermoderne archite…
Amsterdam: eiland in de Indische OceaanAmsterdam is niet alleen de naam van onze hoofdstad, maar ook een eiland dat in de zuidelijke Indische Oceaan ligt. Het…
Flix (26 artikelen)
Laatste update: 27-05-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.