Leuke badplaatsen aan de Turkse Rivièra

Leuke badplaatsen aan de Turkse Rivièra Ongeveer 3,5 uur vliegen vanaf Schiphol en je bent er: de Turkse Rivièra, een bestemming waar vele vakantiegangers 's zomers naartoe trekken. Ze komen voor de cultuur, het heerlijke eten en vooral de zon die er lekker warm schijnt. Natuurliefhebbers, zonaanbidders en cultuurbarbaren, ieder type vakantieganger kan zijn hart ophalen aan de Turkse Rivièra! Waar bestaat de Turkse Rivièra nu precies uit? En hoe maak je nu een keuze uit al die verschillende plaatsen? De Turkse Rivièra kent een Mediterraans klimaat, ook wel het zeeklimaat genoemd. Hierdoor is het er in de zomer erg warm en droog met een gemiddelde temperatuur van zo'n 35 graden. Voor de meeste mensen een goede reden om op vakantie te gaan naar de Turkse Rivièra.

Legenda
A. Antalya
B. Lara
C. Belek
D. Side
E. Alanya
F. Kemer

Antalya

Als je op vakantie gaat naar een badplaats aan de Turkse Rivièra zul je landen op de luchthaven van Antalya. Dit is een grote stad met ruim 1,5 miljoen inwoners (anno 2017). De stad heeft een prachtige oude zeehaven omgeven door pittoreske straatjes met winkeltjes en restaurants. Daarnaast beschikt de stad over een aantal grote shoppingmalls waar je alle bekende grote ketens vindt. Antalya ligt aan de kust en beschikt dan ook over prachtige (kiezel)stranden met helder water.

Bezienswaardigheden in Antalya

  • Antalya Museum
  • Yivliminare Moskee
  • Hadrianuspoort
  • Düden Watervallen
  • Karaaliglu Park

Lara

Lara is een gedeelte van de stad Antalya en ligt op zo’n 15 minuten van de luchthaven. Het is een toeristisch oord dat speciaal voor de toeristen is aangelegd, hier staan de meest luxe en grootste hotels. Lara beschikt over een kilometers lang zandstrand. Vele hotels hebben hier de all inclusive-formule, men kan hier de hele dag door eten en drinken verkrijgen. Buiten de hotels vind je dan ook geen gezellige straatjes met restaurants. Er zijn alleen wat schoppingmalls die gericht zijn op artikelen voor toeristen zoals souvenirs en namaakartikelen.

Belek

Belek ligt zo’n 30 km ten oosten van Antalya. Golfliefhebbers kunnen zich uitstekend vermaken in Belek. Er bevinden zich hier namelijk wel 20 golfbanen! Naast de luxe resorts en prachtige zandstranden ligt Belek ook in een mooie groene omgeving.

Side

Side is een historisch stadje dat vroeger een belangrijke havenstad was voor de regio. Deze kustplaats heeft prachtige zandstranden die op sommige plekken vrij toegankelijk zijn voor iedereen. Andere delen zijn alleen toegankelijk voor mensen die daar in een resort verblijven.

Bezienswaardigheden in Side

  • Het Romeinse theater
  • Tempels van Apollo en Athene
  • Vespasianusmonument
  • Side Museum

Kemer

Op zo’n 75 minuten rijden vanaf het vliegveld vind je aan een baai het plaatsje Kemer. Kemer is van oorsprong een vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een badplaats. Het plaatsje beschikt over een lange winkelstraat met restaurantjes. Daarnaast heeft Kemer een jachthaven waar dagelijks vele toeristen per boot vertrekken naar een bezienswaardigheid. Aan uitgaansgelegenheden heb je in Kemer geen gebrek.

Wanneer je een vakantie boekt naar Kemer kan het zijn dat het hotel niet in Kemer zelf staat maar in één van de omliggende plaatsjes. Dit zijn Kiris, Gönyük en Beldibi. Dit zijn kleinere plaatsjes die ook een gezellige winkelstraat met restaurantjes bezitten. Vanuit deze plaatsjes ben je met de dolmus (bus) in zo'n 15-30 minuten in het centrum van Kemer.

Een aantal bezienswaardigheden die vanuit de meeste badplaatsen rondom Antalya te bezoeken zijn:
  • Olympos, een oud Grieks stadje waar je nog ruïnes kunt vinden
  • Phaselis, amfitheater en snorkelmogelijkheden
  • Met de kabelbaan naar Tahtaliberg (2365 hoog)
  • Chimaera, het eeuwig brandende vuur
  • Myra

Alanya

Alanya is een grote badplaats en beschikt over een eigen luchthaven, dat scheelt aanzienlijk in reistijd naar je hotel! Een bekend strand in Alanya is het Cleopatrastrand, een breed zandstrand met prachtig helder water.

Bezienswaardigheden in Alanya

  • Damlatasgrotten
  • Kizil Kule
  • Burcht van Alanya
  • Dimcayrivier

In vrijwel alle badplaatsen kun je excursies boeken zoals een jeep- of quadsafari, paardrijtocht, boottocht, hamam, snorkelen/duiken en het beoefenen van watersporten.
© 2017 - 2024 Beldibi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alanya, Turkse badplaats met een rijke historieDe Turkse Rivièra is de laatste jaren steeds populairder geworden onder Nederlandse toeristen. Gelegen in het zuiden van…
Turkije, meer dan zonnen, eten en drinken!Turkije, meer dan zonnen, eten en drinken!Turkije is een geliefd maar veelbesproken vakantieland. Veel mensen (Nederlanders en Russen zie je er veel) vinden het h…
Side: zon, zee, natuur en cultuur in TurkijeSide is een zeer populaire vakantiebestemming in Turkije. Het ligt aan de zuidkust van Turkije. De meeste mensen gaan na…

Rondreis Argentinië: El Calafate en Perito MorenogletsjerRondreis Argentinië: El Calafate en Perito MorenogletsjerHet toeristenstadje El Calafate is de uitvalsbasis voor excursies naar de Perito Morenogletsjer, één van de indrukwekken…
Fiesta de San Fermin (stierenrennen) in PamplonaFiesta de San Fermin (stierenrennen) in PamplonaDit festival begint in de middag van 6 juli en eindigt om middernacht op 14 juli in Pamplona. Tijdens dit feest is er mu…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Cooy, Wikimedia Commons (Publiek domein)
Beldibi (13 artikelen)
Gepubliceerd: 13-07-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.