Mahé in de Seychellen: de bezienswaardigheden

Mahé in de Seychellen: de bezienswaardigheden Het eiland Mahé behoort tot de Seychellen en ligt in het noordoosten van de Indische Oceaan. De drukke hoofdstad Victoria bezit enkele interessante bezienswaardigheden en historische monumenten waaronder een imposante kathedraal, een botanische tuin en een lokale markt. De berg Morne Seychellois (hoogte 905m) is het hoogste punt van het eiland en ligt in het Morne Seychellois National Park. Langs de westkust vind je eindeloze witte stranden en uitstekende resorts.

Beknopte geschiedenis

In 1609 zetten de Britten er voor het eerst voet aan wal. Het werd daarna niet meer door Europeanen bezocht tot de expeditie van Lazare Picault (Franse ontdekkingsreiziger) in 1742. Het eiland werd genoemd naar Bertrand-François Mahé de La Bourdonnais (toenmalige Franse gouverneur van Mauritius). Mahé bleef in Frans bezit tot het in 1812 een Britse kolonie werd. In 1976 verkregen de Seychellen onafhankelijkheid.

Taal

Er worden op de Seychellen drie erkende talen gesproken waaronder Engels, Frans en Creools (mengeling van Frans, Engels Arabisch en Afrikaans). Vele van de inwoners spreken daarbij nog vloeiend Italiaans en Duits.

Bezienswaardigheden

Mahé biedt heel wat mogelijkheden gaande van wandelen tot duiken, snorkelen, vissen en zeilen. Geniet in de kleine drukke hoofdstad Victoria van de creoolse keuken, bezoek de markt en bezichtig de indrukwekkende kathedraal.

Morne Seychellois Park

In het uitgestrekte Morne Seychellois National Park vind je mangroves, wouden en de berg Morne Seychellois. Het centrale gedeelte van het park is zo goed als verlaten en is toegankelijk voor wandelaars.

Mission Lodge

Mission Lodge in het Morne Seychellois National Park is wellicht het beste uitkijkpunt van de Seychellen. Het ligt dichtbij het hoogste punt en biedt een spectaculair uitzicht over centraal Mahé, de westkust en de ruïnes van een oude school uit de 19e eeuw.

Theefabriek

In deze fabriek kun je tijdens een rondleiding het productieproces van dichtbij meemaken. Er is een winkeltje waar je de afgewerkte thee kunt proeven en kopen. De locatie biedt een mooi uitzicht op de westkust en je kunt er vanop de parking heel wat tropische vogels zien.

Petite Anse

Dit prachtige witte strand aan de westkust is bereikbaar via het nabijgelegen resort. Bezoekers kunnen van het hotel-restaurant gebruikmaken. Tegen het vallen van de avond zorgt de zon er voor een adembenemend schouwspel en kleurt de hemel fel oranje.

Anse Intendance

Dit is eveneens een strand aan de westkust. In het noorden liggen een aantal top resorts. Het zuidelijk deel is bijna geheel verlaten je kunt er naar hartenlust zwemmen en snorkelen. Ook hier steelt de ondergaande zon de show.

Kathedraal

Dit indrukwekkend meesterwerk ligt in het centrum van de hoofdstad Victoria en bezit een imposante portaal en voorgevel. Het opvallende gebouw ten westen van de kathedraal is de Domus. Dit nationaal monument is tevens de woonplaats van de priester.

Victoria Markt

De kleine overdekte markt is een levendige kleurrijke plaats. Naast groenten en fruit worden er ook lokale kruiden en specerijen verkocht. Vroeg in de ochtend is er een grote keuze aan verse vis gaande van garnalen tot barracuda’s. Zaterdag is de drukste dag van de week.

Botanische tuin

De vlekkeloos onderhouden tuin met zijn veelzijdige fauna en flora ligt op een kleine afstand van het stadscentrum. Je vindt er imposante palmbomen, reusachtige schildpadden, een regenwoud en een cafetaria.

Transport

De luchthaven van Mahé ligt vlakbij de hoofdstad Victoria en is meteen de internationale luchthaven van de Seychellen. Vanuit Mahé zijn de andere eilanden gemakkelijk bereikbaar en kun je probleemloos rondreizen.

Tot slot

Deze bestemming is een waar paradijs die telkens weer iedere bezoeker betovert. Vooral de natuurliefhebbers kunnen er naar hartenlust genieten. Zeeschildpadden, tropische vogels, witte stranden en spectaculaire zonsondergangen. Mahé heeft het allemaal.
© 2017 - 2024 Pipadiamond, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gros Morne National Park, NewfoundlandGros Morne, ook wel ‘de Galapagos van de geologie’ genoemd, gelegen in Newfoundland, Canada. Een nationaal park met een…
Winkelen bij Victoria's SecretVictoria's Secret verkoopt prachtige lingerie en nog veel meer. Het is van oorsprong een Amerikaanse bedrijf en daardoor…
Victoria's SecretVictoria's SecretWie kent er tegenwoordig niet het lingeriemerk Victoria's Secret? Ze staan bekend om hun mooie modellen en hun prachtige…
Hongkong, een geschikte stop-over bestemmingHongkong, een geschikte stop-over bestemmingHongkong is onderdeel van de Volksrepubliek China. Het grootste gedeelte van het land is een schiereiland, grenzend aan…

Vancouver Island: orka's, Pacific Rim NP en VictoriaVancouver Island: orka's, Pacific Rim NP en VictoriaVancouver Island is een prachtig eiland, het ligt in de Pacific Ocean (Grote Oceaan), vlak voor de kust van West-Canada.…
Hua Hin: het koninklijke resort van ThailandHua Hin: het koninklijke resort van ThailandHua Hin ligt 240 km ten zuiden van Bangkok en is het oudste resort van Thailand. In 1922 bouwde koning Rama VII er het K…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Swosch, Pixabay
  • DuMont Reise-Handbuch Reiseführer Seychellen: Wolfgang Därr
  • Inselhüpfen auf den Seychellen: Abenteuerurlaub mit dem Rucksack: Gabriele Lackner
  • Lonely Planet Mauritius, Reunion & Seychelles: Jean-Bernard Carillet,Brandon Presse
  • Insight Guides: Mauritius, Réunion & Seychelles: Insight Guides
  • Seychelles 2017 Petit Futé: Dominique Auzias,Jean-Paul Labourdette
  • Seychelles 2 - Mahé et les îles voisines: Jean-Bernard CARILLET
  • Seychelles: The Bradt Travel Guide: Lyn Mair,Lynnath Beckley
Pipadiamond (12 artikelen)
Laatste update: 14-02-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.