Hua Hin: het koninklijke resort van Thailand

Hua Hin: het koninklijke resort van Thailand Hua Hin ligt 240 km ten zuiden van Bangkok en is het oudste resort van Thailand. In 1922 bouwde koning Rama VII er het Klai Kangwon-paleis. Vervolgens werd het voormalig vissersdorpje een koninklijk buitenverblijf en ontstond het eerste nationaal resort. Vanaf 2004 tot 2006 was Hua Hin de hoofdverblijfplaats van de voormalige koning Bhumibol Adelyadej (Rama IX). Het is een populaire badplaats met heel wat bezoekers en bezienswaardigheden waaronder een opvallend stationsgebouw, een indrukwekkend hotel en een aantal oude tempels. Ontspannen kan in het Chiva-Som-kuuroord dat tot de beste kuuroorden ter wereld behoort.

Oorsprong

In 1834 werden enkele landbouwgebieden door ernstige droogte getroffen. Een groep landbouwers vestigde zich vervolgens verder zuidwaarts in een rotsachtige kuststreek met prachtige witte stranden. Hiermee ontstond een slaperig vissersdorpje. De aanleg van de spoorweg maakte een verbinding met onder andere Bangkok mogelijk. Hierdoor werd de streek toegankelijker en kwamen er steeds meer bezoekers waaronder ook leden van de koninklijke familie. In 1921 bouwde prins Purachatra een hotel langs het strand. Koning Prajadhipok (Rama VII) vond het er zo leuk dat hij een zomerpaleis liet bouwen dat de naam Klai Kangwon kreeg.

Bezienswaardigheden

Hua Hin beschikt over enkele interessante historische sites die zeker de moeite waard zijn. Het Klai kangwon-paleis is werkelijk prachtig. Verder is er nog een karaktervol station, een prachtig hotel aan het strand en een groep fascinerende oude tempels.

Klai Kangwon

Het paleis met zijn aantrekkelijke tuinen en exotische planten ligt aan zee en werd in de vroege 20e eeuw gebouwd door koning Prajadhipok (Rama VII). Het domein beschikt over enkele grote meren en is open voor het publiek. Naast de prachtige tuinen beschikt het paleis ook over indrukwekkende kunstvoorwerpen en een schelpenmuseum.

Station

Een leuke manier om in Hua Hin te komen is met de trein. De rit duurt 4 uur vanuit Bangkok en eindigt in een opvallend rood treinstation. Het rode gebouw uit 1920 is het oudste station van het land en beschikt over een koninklijke wachtkamer die werd gebruikt om de koning bij aankomst te ontvangen.

Sofitel Centara Grand Resort

Dit indrukwekkend hotel ligt langs het mooiste deel van het strand. Het elegante gebouw uit 1923 telt twee verdiepingen. In 1922 liet koning Rama VI er een een golfparcours aanleggen.

Chiva-Som-kuuroord

Het Chiva-Som International Health Resort ligt slechts 3 km ten zuiden van de stad aan een rustig meer. De naam van het resort betekent haven van het leven. Het exclusieve oord heeft met zijn ervaren en bekwame personeel een sterke reputatie opgebouwd. De all-inclusief-verblijven zijn een samensmelting van oosterse en westerse therapieën, voeding en lichaamsbeweging.

Hua Hin tempels

De voornaamste tempel van Hua Hin ligt in het centrum van de stad en heet eenvoudigweg Wat Hua Hin. Ongeveer 5 km ten noorden van de stad ligt de Wat Bor Fai-tempel waar je in ruil voor een donatie de grote meervallen kunt voeren. Andere mooie tempels zoals de Wat Krailas en de Wat Petchravud-tempels bezitten indrukwekkende Boeddha-beelden.

Tot slot

Hoewel Hua Hin tegenwoordig erg wereldlijk is kun je toch nog elementen uit het eenvoudige verleden terugvinden. Je kunt er nog steeds de vissers aan het werk zien die met hun groene lichtjes de inktvissen lokken. Bij het vallen van de avond kun je vanuit de talrijke visrestaurantjes op de exotische houten pier van de gezellige sfeer genieten. Kortom Hua Hin is Thailand op zijn best, een echte aanrader voor levensgenieters.
© 2017 - 2023 Pipadiamond, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Thailand als vakantielandThailand als vakantielandEen vakantiebestemming welke de laatste jaren in populariteit is toegenomen, is ongetwijfeld Thailand. Het aantal reizen…

Mahé in de Seychellen: de bezienswaardighedenMahé in de Seychellen: de bezienswaardighedenHet eiland Mahé behoort tot de Seychellen en ligt in het noordoosten van de Indische Oceaan. De drukke hoofdstad Victori…
Lakeside Leisure complex: thuishaven van het BDO WK DartsLakeside Leisure complex: thuishaven van het BDO WK DartsHet Lakeside Leisure complex is gelegen nabij de Engelse plaats Frimley Green, ten zuidwesten van de hoofdstad Londen. H…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Schland, Pixabay
  • http://huahin.thaivisa.com
  • Thailand's Islands & Beaches: Andrew Burke
  • Thailande 10 - Hua Hin et le Nord-Ouest du Golfe de Thailande
  • The King Never Smiles: A Biography of Thailand's Bhumibol Adulyadej; Paul M. Handley
  • 1,000 Places to See Before You Die: A Traveler's Lifelist: Patricia Schultz
  • Thailands Indochina Travel Guide: Thailand, Laos, Cambodia and Vietnam: Heinz Duthel
Pipadiamond (12 artikelen)
Laatste update: 14-02-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.