Tips voor een droomreis naar Thailand

Eindelijk die droomreis naar Thailand geboekt? Vergeet dan niet onderstaande checklist door te nemen voor vertrek. In dit artikel zal er besproken worden waaraan er gedacht moet worden voordat het vliegtuig naar Thailand gepakt wordt. Van het Thaise klimaat, tot het omzetten van een bankpas. Van voordelig vliegen tot gewenste kledij. Eindelijk die droomreis naar Thailand geboekt? Gaat u voor het eerst richting het Verre Oosten? Vergeet dan niet onderstaande checklist door te nemen voor vertrek.

Het klimaat in Thailand

Houd de reisperiode altijd in de gaten, voordat de reis geboekt wordt. Wanneer er tijdens de zomervakanties naar Thailand gereisd wordt heerst er een regenseizoen. Grote kans dat u aankomt in een benauwd land met tonnen regen. Dit is niet altijd het geval, maar Thailand heeft een regenseizoen wanneer wij de zomerperiode vieren. Het regenseizoen begint na April, dat is tevens de warmste maand in het land. Het najaar, de winter en lente hebben daarom voorkeur bij reizen naar Azië.

Tropisch klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat, dus vriezen zal het er niet doen. In het zuiden van het land heerst een moessonklimaat en het noorden heeft een tropisch savanneklimaat. Het moessonklimaat heeft lange droge periodes en regenseizoenen. Bij het savanneklimaat zijn de 'winters' droog en de zomers (winterperiode in Nederland) nat. De winters hebben temperaturen tot 30 graden en de zomers rond de 35 graden. Daarnaast is het erg benauwd en klam. Volgens de Thaise lokale bevolking is het 'lekker fris en zonnig' wanneer men op vakantie komt in de winterperiode.

Vaccinaties

Maak - nadat de reis uitgestippeld is - op tijd een afspraak bij de GGD of een ander vaccinatiepunt. Doe dit ruim van tevoren, want voor de meeste vaccinaties is een herhaling nodig om de geldigheid van het vaccin te garanderen. Anders is de vaccinatie niet, of maar voor een korte periode, geldig. Vaccinaties waaraan gedacht moet worden zijn tegen DTP en Hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Wanneer u richting Laos reist, moet u de malaria tabletten niet vergeten.

Visumaanvraag

Let op: wanneer er een reis van langer dan drie maanden gemaakt wordt, moet er gedacht worden aan een visum en de volgende vaccinaties: hepatitis B, rabiës en buiktyfus.

Reisverzekering

Klinkt logisch, denken aan een reisverzekering, maar zet deze ook om naar 'buiten Europa'. De meeste reisverzekeringen staan standaard ingesteld 'binnen Europa', waardoor de verzekering niet altijd geldig is buiten Europa.

Geld opnemen in het buitenland

Ten eerste dient een bankpas ingesteld te zijn wanneer men buiten Europa reist, anders kan er geen geld opgenomen worden. Bij Nederlandse banken kan dit online geregeld worden. Dit aan- en uitzetten van geld opnemen buiten Europa heeft te maken met zogenoemde 'skimmers', die in het buitenland geld kunnen opnemen van een gekopieerde pas.

Denk er daarnaast aan dat bij iedere transactie in Thailand er zowel geld afgeschreven wordt voor geld opnemen buiten Europa en geld afgeschreven wordt aan de Thaise bank. Het gaat hier om een paar baht, wat omgerekend in totaal zo'n zeven à acht euro's per transactie is. Handig dus om hier rekening mee te houden.

De vlucht naar Thailand

In één keer naar het warme land vliegen kan sneller zijn dan met tussenstops, maar houd er rekening mee er een paar honderd euro per ticket bespaard kan worden door een reis met tussenstops te boeken. Om niet aan de Nederlandse prijzen gebonden te zijn kan er ook gekozen worden voor vluchten die vanuit het buitenland vertrekken.

Lange broeken en lange mouwen

Thaise bevolking is veelal boeddhistisch. Daarom moet men bezoek aan een tempel bedekt zijn. Denk hierbij aan broeken met lange pijpen en t-shirts die de schouders helemaal bedekken. Wanneer de scheenbenen zichtbaar zijn kan de toegang tot een tempel ontzegd worden.

Tip: neem een luchtige wikkelrok mee in de handbagage. Die kan over een korte broek aangetrokken worden.

Wanneer er rekening gehouden wordt met bovenstaande tips, kan een droomreis naar Thailand al bijna niet meer misgaan!
© 2015 - 2023 Vivus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Thailand als vakantielandThailand als vakantielandEen vakantiebestemming welke de laatste jaren in populariteit is toegenomen, is ongetwijfeld Thailand. Het aantal reizen…
Thailand, een prachtig landThailand is een land wat in de media vaak negatief in beeld komt, door deze eenzijdige berichtgeving zien veel mensen ni…

Vliegen met Ostfriesischer Flugdienst naar WaddeneilandenVliegen met Ostfriesischer Flugdienst naar WaddeneilandenDe Ostfriesischer Flugdienst (OFD) vliegt van vliegveld Büsum- Heide naar de Duitse Waddeneilanden en heen en weer naar…
San Diego (stad)San Diego (stad)San Diego is een stad die door een zeer prettig klimaat geliefd is bij buitenlanders. Gelegen aan de zee met een grote b…
Vivus (5 artikelen)
Laatste update: 09-04-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.