San Diego (stad)

San Diego (stad) San Diego is een stad die door een zeer prettig klimaat geliefd is bij buitenlanders. Gelegen aan de zee met een grote baai en aan de grens met Mexico is San Diego een gezellige drukke stad. Enorme winkelcentra en veel verschillende wijken met ieder een ander aanzicht. Een stad met vele Mexicaanse invloeden terwijl je toch nog gewoon in de States zit. Het commerciële centrum van Californië heeft vele trekpleisters die de stad zeer interessant voor inwoner en buitenlander maken.

Geschiedenis van San Diego

Het was niet Christoffel Columbus maar Juan Rodríguez Cabrillo die in 1542 als eerste Europeaan de regio rond San Diego bewandelde. Pas 227 jaar later is San Diego door Spaanse kolonisten gesticht. San Diego was in eerste instantie een Mexicaanse stad, maar na de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog hebben Amerikaanse troepen de stad veroverd. De groei van San Diego ging zeer moeizaam en het is een lange tijd een klein stadje geweest. Pas na de eerste spoorverbinding in 1878 begon de stad echt te groeien. In de Tweede Wereldoorlog werd San Diego zo belangrijk voor militaire activiteiten dat de bevolking van de stad meer dan verdubbelde. Uiteindelijk werd San Diego nog bekend doordat het de ''tonijnhoofdstad van de wereld'' was, doordat conservenfabrieken en tonijnvissers zich vestigden in deze stad.

Klimaat

San Diego heeft een vrij mild klimaat, dus warme zomers en zachte winters. Dit maakt de stad zeer geliefd bij vakantiegangers. Omdat San Diego aan de westkust ligt is het strand zeker een van de vele trekpleisters.

Cultuur

De stad heeft een typische Amerikaanse strand-surf-cultuur. Er is veel te doen in het park maar het is vrijwel altijd druk op het strand. De trekpleisters liggen wel allemaal wat wijder verspreid over de stad dan in andere Amerikaanse steden. Omdat San Diego zo dicht bij de grens met Mexico ligt vind je er veel Spaanse invloeden.

Trekpleisters in San Diego

SeaWorld San Diego

Van de drie SeaWorld parken ter wereld is er één in San Diego gevestigd. Bestaande uit een deel met attracties, waar een grote achtbaan en verscheidene kleinere waterbanen te vinden zijn, aan de andere kant van het park vind je voornamelijk dieren. Er is een show met huisdieren zoals katten en honden. Maar ook zeezoogdieren zoals zeeleeuwen, die je voor een paar dollar mag voeren. Je kunt orka’s en dolfijnen bewonderen tijdens de shows, maar ook buiten de shows om, met een glaswand waardoor je onder water kunt kijken. Ook is er een aquarium waar je de mogelijkheid hebt om te dineren terwijl er haaien rondom je zwemmen. Vrijwel alle dieren die op de polen leven zoals beluga’s, walrussen, ijsberen en pinguïns zijn te vinden in SeaWorld. Er is tevens ook nog de mogelijkheid om te zwemmen met dolfijnen en ze te voederen.

SeaWorld is veelzijdig en kan goed een hele dag vullen, maar de kaartjes zijn prijzig evenals het eten en drinken in het park zelf. Als je vooraf online tickets koopt, kun je ongeveer 20 euro per persoon besparen. Het park staat bekend als een schoon en goed onderhouden pretpark.

San Diego Zoo

San Diego Zoo is een dierentuin met ongeveer 4000 dieren van meer dan 800 verschillende soorten. San Diego Zoo is zeker een unieke dierentuin omdat het een van de weinige is waar reuzenpanda's leven.

Balboa Park

Balboa Park is hét grote stadspark van San Diego. Er bevinden zich vele musea over geschiedenis, kunst en voertuigen. Naast restaurantjes en winkels bevindt er zich ook de dierentuin van San Diego. Het stadspark bestaat uit veel wandelpaden met tuinen, groene zones, bloemen en bomen.

La Jolla

La Jolla is een wijk ten noorden van San Diego. Doordat er veel Spaanse invloeden zijn denken veel mensen dat het een stad is. Er is een strand waar je in de zomer meer zeehonden en zeeleeuwen ziet liggen bruinen dan toeristen. Uiteraard is het wel een leuk uitzicht, in de zomer kan je als je geluk hebt orka's zien zwemmen in de zee.

USS Midway Museum

Het USS Midway Museum is een groot Amerikaans vliegdekschip, omgetoverd tot een museum. Hier vind je vele Amerikaanse oorlogsvoertuigen zoals helikopters en vliegtuigen. Je krijgt er een rondleiding door het gehele oorlogsschip en ziet alle hoeken en gaten. Na de rondleiding kan je in een echte vliegtuigsimulator vliegen. Er zijn zelfs echte veteranen die je waargebeurde oorlogsverhalen vertellen. Het museum is goedkoop met vriendelijk personeel.

Mount Soledad

In La Jolla bevindt zich Mount Soledad, een massief groot monument ter herdenking van overleden Amerikaanse soldaten. Het is zeker de moeite waard om 's avonds een bezoekje te brengen. Je hebt namelijk vanaf Mount Soledad een heel goed uitzicht over San Diego. Het is er mooi en rustig en overdag waait er een briesje ter verkoeling. Op een heldere middag kan je zelfs Mexico zien.
© 2015 - 2024 Universaliss, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
SeaWorld in de Verenigde StatenEr zijn in Amerika drie SeaWorld pretparken te vinden die vooral bekend staan om hun tuimelaar dolfijnen, beloega’s en o…
Televisieserie Go Diego GoGo Diego Go is een tekenfilmserie die gaat over Diego een jongen van 8 jaar. Met zijn beste vriend Baby Jaguar beleeft h…
Gitarist Diego del GastorWie echt met flamenco en vooral met flamenco gitaar bezig is komt vroeg of laat de naam Diego del Gastor tegen. In 2008…
Acties van hackerscollectief AnonymousAnonymous staat bekend om zijn vele hacks en acties tegenover bedrijven/overheden, maar wat heeft Anonymous tot nu toe n…

Tips voor een droomreis naar ThailandEindelijk die droomreis naar Thailand geboekt? Vergeet dan niet onderstaande checklist door te nemen voor vertrek. In di…
Belangrijke informatie voor een reis naar NepalBelangrijke informatie voor een reis naar NepalSteeds meer mensen kiezen ervoor om een verre reis te maken. Nieuwe culturen en landschappen ontdekken is razend populai…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Aktim, Pixabay
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/San_Diego_(Californi%C3%AB)
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Balboa_Park
Universaliss (4 artikelen)
Laatste update: 07-08-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.