Kom tot rust op Caye Caulker, Belize

Kom tot rust op Caye Caulker, Belize Ben je nog op zoek naar een vakantielocatie? Misschien is Caye Caulker, Belize iets voor jou! Op dit eiland in de Caribische Zee vind je alle rust die je zoekt. Geniet van de zon met reggaemuziek op de achtergrond, eet, drink, en kijk je ogen uit tijdens het verkennen van de prachtige onderwaterwereld.

Het eiland

Caye Caulker is een eiland in de Caribische Zee. Het is onderdeel van het land Belize en ligt ongeveer 30 kilometer van de kust bij Belize City, de hoofdstad van het land. Om op het eiland te komen, kun je gebruik maken van watertaxi's of de luchtvaartmaatschappij Tropic Air. Er is één dorp, Caye Caulker Village. Door de orkaan Hattie ontstond in 1961 een ondiepe geul die het eiland in tweeën splitste. Deze geul is later door de bewoners verder uitgegraven tot wat nu The Split wordt genoemd. Op Caye Caulker kun je, net als in de rest van Belize, vaak met Amerikaanse dollars betalen. Ook kun je in de lokale munteenheid, de Belizeaanse dollar, betalen.

Lokale bewoners

De bevolking van het eiland bestaat uit een ruime variatie van afkomsten. Grofweg zijn er invloeden vanuit Midden-Amerika (Maya, Mestizo's), het Caraïbisch gebied, Europa en Afrika. Daarnaast zijn er natuurlijk de toeristen, die nooit meer zijn vertrokken! In principe spreekt men op het eiland goed Engels (de officiële voertaal van Belize), maar zijn er in gesprekken van de eilandbewoners onderling duidelijke invloeden van het Spaans te horen.

Eten en drinken

Geniet van het Caribische leven in een van de vele restaurantjes die het eiland te bieden heeft. Vis en kreeft wordt op het eiland dagelijks vers gevangen. Bij de Lazy Lizard bar kun je in het water zitten terwijl je je lunch of diner eet. Probeer ook vooral de "rum punch", een drankje met rum en vers fruit.

Relaxen

Loop door het dorp en laat de felle kleuren van de huizen op je inwerken. Geniet bij The Split van de Caribische zon en de reggaemuziek die vanuit de Lazy Lizard bar klinkt. Als het te warm wordt, neem je een duik in het helderblauwe water om af te koelen. 's Avonds is de zonsondergang vanaf dit deel van het eiland een prachtig gezicht. Om het helemaal af te maken, kun je mee op een van de "sunset tours". Op een zeilboot aanschouw je de zonsondergang vanaf zee.

Souvenirs

Eilandbewoners bieden je op straat hun (vaak zelfgemaakte) souvenirs aan. Je hebt de keuze uit schelpen, sieraden, textiel en nog veel meer. En allemaal in de mooiste kleuren! Ook kun je terecht in een van de vele souvenirwinkels in het dorp.

Snorkelen en duiken

Caye Caulker ligt op ongeveer anderhalve kilometer afstand van het Belize Barrier Reef. Verschillende organisaties bieden begeleide snorkelexcursies aan. De gids neemt je mee naar tropische vissen, haaien en als je geluk hebt zelfs zeeschildpadden. Ook kun je op Caye Caulker je duikbrevet halen.

Go slow

Dit is het motto van het eiland: maak je niet druk, doe rustig aan. Voor de meeste Nederlanders zal dit misschien even wennen zijn, maar zodra je je overgeeft aan het rustige tempo van het eiland is het heerlijk. Hou er ook rekening mee dat afgesproken excursies gerust een half uurtje later kunnen beginnen. De bewoners van Caye Caulker zullen zich niet gauw ergens druk om maken. Zelfs in de bars en clubs staan er borden met "No shirt, no shoes, no problem".

Kortom, doe rustig aan en geniet van het Caribische leven, misschien wil jij ook wel nooit meer weg.
© 2015 - 2024 Sophiea, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Duiken in de Great Blue Hole in BelizeDuiken in de Great Blue Hole in BelizeDuiken in een van de blauwe gaten staat bij menigeen op de bucket list. Blauwe gaten zijn een soort onderzeese sinkholes…
Belize: het land van de relaxtheidBelize, het kleine land dat begrensd is door Mexico, Guatemala, Honduras en de Caribische zee, is in Amerika een van de…
Winterzonvakantie, bijzondere zonvakanties tijdens de winterWinterzonvakantie, bijzondere zonvakanties tijdens de winterHeerlijk op vakantie in de zon terwijl het winter is in Nederland. Waar schijnt de zon voor een perfecte strandvakantie?…
Overzicht van alle landen in Noord-AmerikaNoord-Amerika bestaat uit Canada, de Verenigde Staten, Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Midden-Amerika is een cul…

Zalig vertoeven aan de Normandische kustZalig vertoeven aan de Normandische kustWie zijn batterijen wil opladen, hoeft niet eens zo ver te reizen: Normandië is vlakbij. Op amper 300 km vanuit Brussel…
Turku: stad in zuidwest-FinlandTurku (uit te spreken als: Toerkoe) is een stad in het zuidwesten van Finland en is de hoofdstad van de regio Varsinais-…
Bronnen en referenties
  • www.gocayecaulker.com
  • En.wikipedia.org/wiki/caye_caulker
Sophiea (2 artikelen)
Gepubliceerd: 12-01-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.