Winterzon: waar is het mooi weer in de winter?

Winterzon: waar is het mooi weer in de winter? Als je in de winter de zon op wil zoeken, is het handig om te weten waar je dan het beste heen kunt gaan. Je kunt helemaal naar de andere kant van de wereld gaan, maar ook redelijk dicht bij Nederland is in de winter nog lekker weer te vinden. Er zijn genoeg landen waar het tussen oktober en maart nog hartje zomer lijkt!

Winterzon

Er zijn talloze bestemmingen te vinden waar je in de winter nog lekker weer hebt. Als je gaat zoeken op internet of bij een reisbureau, kan het zo zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Onderstaand vind je negen winterzon bestemmingen die onder Nederlanders populair zijn en bij alle grote Nederlandse reisaanbieders te boeken zijn.

Europa

In Europa zijn in de winter een paar plekjes te vinden waar je in de winter nog kun genieten van zon, zee en strand. Ga hiervoor naar de Canarische eilanden, Cyprus, Griekenland, Malta, Portugal of Turkije. De grootste kans op mooi weer in de winter in Europa heb je op de Canarische Eilanden. In januari en februari heb je op de Canarische eilanden wel grote kans op neerslag, maar vanaf het eind van de zomer tot december blijft het altijd ongeveer 25 graden en zonnig. Van alle winterzon bestemmingen is dit de meest betaalbare.
De Canarische Eilanden zijn ongeveer 5 uur vliegen.

Dubai

Dubai is één van de emiraten van het land Verenigde Arabische Emiraten. In de zomer stijgt de temperatuur in Dubai tot ver boven de 40 graden, maar vanaf oktober daalt deze weer naar een heerlijke zomertemperatuur. Dubai is een van de veiligste toeristische bestemmingen, met name voor vrouwen. Winkelen is in Dubai een stuk goedkoper dan in Nederland. Het hoogste gebouw ter wereld staat in Dubai: Burj Khalifa, met een totale hoogte van 828 meter. Bij toeristen zijn ook de safari's door de woestijn heel erg populair.
Dubai is ongeveer 6 uur vliegen.

Aruba

Veel landen in het Caribische gebied hebben in de winter last van het orkaanseizoen, maar Aruba valt hier bijna altijd buiten. Vlak na de zomer kan het een periode flink regenachtig zijn, maar van november tot februari is het vrijwel altijd lekker warm zomers weer met temperaturen rond de 30 graden. In Aruba heb je prachtige witte stranden. Aan de noordkant van het eiland staat de kleine Alto Vista kapel. Dit kleine gele kapelletje met het rode dakje staat aan het einde van een weg waarlangs veertien witte kruizen staan. Deze kruizen staan er voor de jaarlijkse processie die op Goede Vrijdag eindigt bij Alto Vista. Een andere leuke bezienswaardigheid is de Butterfly Farm. Dit is een grote vlindertuin met duizenden gekleurde exotische vlinders.
Aruba is ongeveer 10 uur vliegen.

Curaçao

Ook in het Caribisch gebied en weinig kans op las van het orkaanseizoen. Curaçao staat bekend om de prachtige witte stranden en de helderblauwe zee. Op Curaçao is het van oktober tot februari rond de 30 graden. Op Curaçao is het leuk om de struisvogelfarm te bezoeken. Ook kun je op het eiland prachtig duiken en snorkelen langs de kust en je kunt er met dolfijnen zwemmen.
Curaçao is ongeveer 10 uur vliegen.

Florida

In Florida is het in de wintermaanden gemiddeld 23 graden en ook het zeewater blijft lekker warm. Er is prachtige natuur te vinden in Florida en tussen november en juni heb je hier geen last van het orkaanseizoen. In Florida vind je het wereldwijd populaire Disney World Park. De zonsondergang is Key West is wereldberoemd, en is al honderden keren in series en films gebruikt.
Florida is ongeveer 10 uur vliegen.

Mexico

December tot en met maart zijn de beste maanden om Mexico te bezoeken. Gemiddeld is het in deze maanden in Mexico ongeveer 28 graden. Mexico heeft een rijke geschiedenis en prachtige flora en fauna. In Mexico heb je door het hele land verspreid de eeuwen oude Maya-tempels en tropische regenwouden.
Mexico is ongeveer 12 uur vliegen.

Egypte

Tijdens de wintermaanden is het in Egypte gemiddeld 22 graden en ook de Rode zee heeft deze aangename temperatuur. In de avonden kan het wel flink afkoelen, houd hier rekening mee. In Egypte heb je naast de prachtige stranden ook de woestijn vol interessante geschiedenis. Je kunt een bezoek brengen aan de piramides, dit kan wel alleen met een tocht door de woestijn die ongeveer 5 uur duurt.
Egypte is ongeveer 5 uur vliegen.

Thailand

In de wintermaanden ligt de temperatuur in Thailand rond de 30 graden. In het noorden en westen van het land valt er in de wintermaanden nauwelijks regen. Bangkok, de hoofdstad van Thailand wordt gezien als een van de drukste steden ter wereld. Overal in de stad vind je enorme boeddhistische tempels die zeker een bezoek waard zijn.
Thailand is ongeveer 11 uur vliegen.

Dominicaanse Republiek

Vooral de plaatsen aan de oostkust zijn prachtige winterzon bestemmingen. De gemiddelde temperatuur in de wintermaanden ligt rond de 28 graden. In de Dominicaanse Republiek heb je de oude stad Puerto Plata. Het historische centrum van Puerto Plata is een verzameling van kleurrijke huizen, die de afgelopen jaren steeds vaker gerenoveerd zijn.
De Dominicaanse Republiek is ongeveer 10 uur vliegen.
© 2014 - 2024 Loes_e, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Winterzonvakantie, bijzondere zonvakanties tijdens de winterWinterzonvakantie, bijzondere zonvakanties tijdens de winterHeerlijk op vakantie in de zon terwijl het winter is in Nederland. Waar schijnt de zon voor een perfecte strandvakantie?…
Winterzonvakantie: Leukste winterzon bestemmingen EuropaWinterzonvakantie: Leukste winterzon bestemmingen EuropaWanneer de winter je afschrikt en je niet zo dol bent op wintersport, kun je ook kiezen voor een zonvakantie in de winte…
Vakantie in SpanjeSpanje is in de zomer zeer in trek, maar in de winter wordt dit vakantieland ook goed bezocht. Er zijn verschillende moo…

Land: Republiek LitouwenLand: Republiek LitouwenLitouwen is een land buiten Europa. Het ligt vlakbij Rusland, hoorde eerst bij Polen, maar werd later weer onafhankelijk…
Havelock eilandHavelock eilandHoewel het toerisme vooral aan het groeien is op Havelock eiland, zijn veel gedeeltes van dit eiland nog onbewoond en vo…
Loes_e (147 artikelen)
Gepubliceerd: 10-11-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.