Port Navalo, Bretagne, Frankrijk

Port Navalo ligt in Bretagne (Frankrijk) daar waar de Atlantische Oceaan overgaat in de Golf van Morbihan (de Kleine Zee) in de gemeente Arzon. Het is een leuk toeristisch dorpje met veel winkeltjes en veel restaurantjes. Wat is er allemaal in deze omgeving te doen en te zien? Zijn er wandelroutes en wat valt er te zien tijdens deze wandelingen?

Boottocht

Vanuit Port Navalo vertrekken bootjes naar de in de golf gelegen eilandjes Ile aux Moines, Ile d’Arz en Ile Gavrinis. De auto kan niet mee, alleen een fiets is toegestaan. Deze boottochten op een oud zeilschip zijn de beste manier om de Golf van Morbihan te verkennen en de eilanden te bezoeken. Het loket voor de kaartjesverkoop vind je in het gebouw van het toeristenbureau aan de haven. Ook kan je hier kaarten kopen voor de voet/fietsveer naar Locmariaquer en Kerners.

Prehistorische vondsten

Vlakbij het uitkijkpunt Dolmen la Pointe de Bilgroix vind je een overdekte loopbrug, die gebouwd is tussen 2900 en 2500 voor Christus. Hij is nog redelijk intact en wordt vanwege de kwetsbaarheid zelden nog teruggevonden in deze vorm. Een stukje verder aan het water, op het uitkijkpunt staat een menhir. Wanneer je naar de menhir loopt, wacht je een verrassing. Er is een beeltenis van Sint Anna uit de menhir gehouden. Sint Anna is de patrones van de vissers en kijkt hier uit over het water. Het uitzicht op dit uitkijkpunt is zeker de moeite waard. Aan de linkerkant vind je de Atlantische Oceaan en aan de rechterkant zie je de overgang naar de Golf van Morbihan.

De Golf van Morbihan

In de golf van Morbihan vind je 42 eilanden. Deze binnenzee is 5 km breed en 21 km lang. De verbinding met de oceaan bevindt zich tussen Port Navalo en Locmariaquer. In de golf van Morbihan heerst een microklimaat. Dat wil zeggen dat de temperatuur hier ongeveer twee graden hoger ligt dan in het omliggende gebied. De bodem van de binnenzee bestaat uit een zwarte sliblaag, veroorzaakt door de oesters op de talrijke oesterbanken in dit gebied. Het verschil tussen eb en vloed is groot en bij laag water zie je veel mensen rondlopen met een metalen draadmandje. Zij verzamelen een maaltje mosselen. Er wordt veel gekajakt in dit gebied. Je kan er ook duiken, surfen, kitesurfen en zeilen.

Toeristen Port Navalo

In de zomermaanden is er op vrijdagmorgen en dinsdagmorgen een markt aan de haven. Port Navalo moet het qua winkelen niet alleen van deze markt hebben. Er zijn hier veel leuke winkeltjes te vinden en ook een flink aantal restaurantjes.

De vuurtoren aan de haven is gebouwd in 1891 en vanaf hier zijn er twee wandelroutes te volgen. De eerste loopt vanaf de vuurtoren om de haven en het strand van Port Navalo naar Pointe de Bilgroix, waar de prehistorische vondsten te bewonderen zijn. Onderweg zijn veel mooie kleine cottages te zien. In de tuinen van deze cottages wordt veel gebruik gemaakt van de stenen die ter plaatse te vinden zijn. Langs de route staan vele bramenstruiken en natuurlijk zijn er mooie uitkijkpunten richting de oceaan.

De tweede wandelroute loopt in de tegenovergestelde richting. Deze wandelroute is twee kilometer lang en eindigt in de moderne haven Le Crouesty. Onderweg kom je het graf van de onbekende scheepsjongen tegen. Zijn lichaam werd in 1859 gevonden op de rotsen aan de kust en wordt het graf van “Le Petit Mousse” genoemd.
© 2014 - 2023 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Saint Gildas de Rhuys, Bretagne, FrankrijkSaint Gildas is een klein dorpje van nog geen 2000 inwoners in het arrondissement Vannes. Het dorpje heeft een rijke his…
Port Laguna: entreegebied van attractiepark ToverlandPort Laguna: entreegebied van attractiepark ToverlandSinds 2018 is Port Laguna het nieuwe entreegebied van attractiepark Toverland in Sevenum. Het is vormgegeven als een kle…
Overzicht van alle landen in Noord-AmerikaNoord-Amerika bestaat uit Canada, de Verenigde Staten, Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Midden-Amerika is een cul…
Vannes, een middeleeuws stadje in Bretagne, FrankrijkVannes is een middeleeuws stadje met net geen 60.000 inwoners. Het stadje is gelegen in Bretagne aan de Golf de Morbihan…

La Bisbal d’Empordà (stad in Girona, Spanje)La Bisbal d’Empordà (stad in Girona, Spanje)La Bisbal d’Empordà ligt in de Spaanse regio Baix Empordà en heeft zo’n 11.000 inwoners. Het is de hoofdstad van de regi…
Slim shoppen in het buitenlandSlim shoppen in het buitenlandUitgebreid shoppen is iets wat voor velen absoluut hoort bij een verblijf in het buitenland. Maar hoe pak je dat slim aa…
Bronnen en referenties
  • http://fr.wikipedia.org/wiki/Port-Navalo
  • www.bretagne-rando.com
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 21-10-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.