Bali, een toeristisch eiland met veel bezienswaardigheden

Bali, een toeristisch eiland met veel bezienswaardigheden Bali is een van de bekendere eilanden van Indonesië. Voornamelijk bekend vanwege de vele activiteiten en bezienswaardigheden op het eiland. Bali heeft een lange kustlijn en heeft dus genoeg strand waarop men kan zonnen. Daarna kan men altijd de zee in duiken. Verder is Bali ideaal om de zee in te gaan om te snorkelen of duiken.

Inhoudsopgave


Bali, informatie over het eiland zelf

Bali is onderdeel van Indonesië. Behalve dat het onderdeel is van Indonesië, is het ook een provincie van Indonesië. Bali ligt ten oosten van Java. Met een oppervlakte van 5633 vierkante kilometer is Bali een vrij klein eiland. Toch zijn er genoeg dingen te doen op het eiland voor toeristen. Bali is namelijk heel toeristisch, maar biedt daarmee ook direct veel mogelijkheden. Men kan hier goed ontspannen en uitrusten, waar dit op andere eilanden van Indonesië vaak lastig is. Goed - Europeaans - eten is hier te verkrijgen en het is hier redelijk hygiënisch. De hoofdstad is Denpasar, de plaats waar je waarschijnlijk ook zult landen met je vliegtuig. Mocht je met de boot naar Bali gaan vanaf Java dan kom je aan vlakbij Gilimanuk.

Op Bali wordt door de lokale bevolking heel erg veel rijst verbouwd. De rijst wordt deels zelf opgegeten, maar het is vooral voor export naar andere delen van Indonesië en andere landen. De meeste mensen zijn dan ook vrij arm, omdat ze echt leven van de rijst. Mocht je een keer bij een familie langs gaan (en daar zelfs blijven eten) geef dan altijd wat geld. Geef zoveel geld dat het voldoende is voor de maaltijd en de tijd die erin gestoken is, maar ga niet te veel geven.

Op Bali spreken de mensen vaak Balinees (Bahasa Bali) en Indonesisch (bahasa Indonesia). Vooral op toeristische plekken spreken ze ook Engels, maar de mensen die op de rijstvelden werken spreken hoogstwaarschijnlijk geen Engels. Bali is sterk Hindoeïstisch, waarover meer onder de kop: Cultuur op Bali.

Het hoogste punt van het eiland, de Gunung Agung, ligt op een hoogte van maar liefst 3142 meter. Bali is van oorsprong vulkanisch en er zijn nog veel vulkanen te vinden. Ze zijn niet allemaal even actief, maar er zijn nog wel actieve vulkanen te vinden op Bali.

Cultuur op Bali

Zoals reeds vermeld is Bali sterk hindoeïstisch. Dit betekent niet alleen dat de mensen hier veel tijd aan besteden, maar ook dat jij - als toerist - respect moet hebben voor hun manier van leven. Zo eten ze bijvoorbeeld weinig vlees. Als je wordt uitgenodigd om te eten, eet dan gewoon met ze mee en eet alles netjes op! Loop niet over hun offers heen. Dit kunnen brandoffers, rookoffers en andere offers zijn, maar loop er nooit overheen! Vaak staan ze op straat (het zijn hele kleine offers) of liggen ze gewoon ergens, dus kijk hier altijd goed naar. Stoot de offers niet om, doof het vuur niet en gooi er geen vuil op.

Bali is bij veel toeristen ook nog bekend vanwege zijn bomaanslagen. Zowel in 2002 als in 2005 waren er bomaanslagen op Bali. Er zijn nog steeds monumenten te vinden voor de slachtoffers. Bij veel Balinezen hebben de bomaanslagen indruk gemaakt, maar vooral omdat het toerisme instortte en ze geen inkomsten meer hadden. Na 2008 begon het toerisme weer bij te trekken.

Op Bali zijn dans en muziek belangrijk. Mensen zijn vrolijk en willen dit tonen door middel van muziek en dans. Alle echte Balinese dansen worden ondersteund door gamelanmuziek, muziek die ook wordt gebruikt bij festiviteiten in tempels.

Natuur op Bali

Bali heeft vele schitterende plekken in de natuur. Een voorbeeld is het hoogste punt van Bali: de Gunung Agung. Deze vulkaan torent boven alles uit en is zichtbaar vanaf vele punten op Bali. De beklimming van de vulkaan neemt veel tijd, reken op zeker vier uur bij een hoog tempo, tot acht uur bij een laag tempo. Beklim de vulkaan ergens tussen juli en oktober.

Op Bali ligt ook een nationaal park: nationaal park West-Bali. Met een oppervlakte van maar liefst 770 vierkante kilometer beslaat dit park ongeveer 13.7% van heel Bali. In het park komen diverse diersoorten voor op het land. Ongeveer 160 soorten zijn hier waargenomen, waaronder apen, banteng, muntjac en luipaarden. Het park loopt door in het water naar enkele eilandjes toe. In het water ligt veel koraal dat nog onaangetast is. Dit is dan ook één van de beste plekken op Bali om te snorkelen of duiken. In het water kan men ongevaarlijke haaien, dolfijnen en schildpadden tegen komen.

Zon, zee, strand op en rondom Bali

Bali is een ideale bestemming voor een zonvakantie. Het is er het hele jaar door goed weer, zelfs in het regenseizoen. Tijdens het regenseizoen regent het vaak wel, maar meestal niet langer dan een halfuurtje per dag. Op Bali zijn er een aantal plaatsen waar veel Europeanen komen, omdat je daar goed op het strand kan zitten. Lovina en Sanur zijn hier voorbeelden van. In Lovina kan men ook gelijk een boottochtje doen in de vroege ochtend of late avond om dolfijnen te zien. Zeker de zonsopgang vanaf de boot is prachtig. Vanuit Lovina kan men ook met een bootje naar koraal om daar te snorkelen.

De zee is overal wel begaanbaar, behalve bij rotsen en kliffen. Hier staat vaak een harde stroming die je tegen de rotsen aan drukt. Gelukkig is het op de meeste plaatsen geen enkel probleem om te zwemmen.

Snorkelen en duiken in de zee

Snorkelen en duiken kan op en bij Bali erg goed. Rondom Bali zijn veel plekken waar er gedoken en gesnorkeld kan worden. De mooiste plek is in het nationale park. hier is het koraal nog zo onaangetast en zo kleurrijk dat je dingen ziet die elders bijna niet zichtbaar zijn. Bij Lovina valt er, zoals reeds vermeld, ook goed te snorkelen. Dichtbij Lovina ligt het plaatsje Pemuteran. Vanuit dit plaatsje valt er goed te snorkelen en te duiken.

Verder zijn er op het eiland heel veel dagtripjes te boeken naar diverse snorkel- en duikplekken. Meestal valt er voor een klein bedrag wel iets te regelen, rond de tien tot vijftien euro per persoon voor een volle dag is mogelijk.

Bezienswaardigheden en activiteiten, culturele activiteiten

Bali heeft ook nog een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Zo is er een vleermuizengrot. Deze vleermuizengrot herbergt - zoals de naam al verraadt - veel vleermuizen. Verder kan men bijvoorbeeld naar de "Monkey temple". Deze tempel, waar veel apen zitten, is beroemd vanwege de apen. Apen proberen alles te stelen wat los en vast zit.

Daarnaast heeft Bali tempels, tempels en tempels. Overal, op bijna elke hoek, zie je wel een tempel staan. Er zijn zelfs stukken waar er elke honderd meter een tempel staat, gewoon langs de drukke weg.
© 2014 - 2024 Mattie010, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mooiste duik en snorkel locaties: Menjangan eilandMooiste duik en snorkel locaties: Menjangan eilandMenjangan eiland is een klein eilandje dat zo'n vijf kilometer boven het noord-westen van Bali ligt. De plek wordt aange…
Duiken en snorkelen in Amed, BaliAmed is een klein vissersdorp op de oostelijke punt van Bali. Het dorp is nauwelijks ontdekt, en de stranden zijn het he…
De meest bijzondere strandenNederland heeft een relatief lang kustgebied en buitenom stranden langst de kust kunt u ook genieten van stranden in de…
Buzios, vakantieoord van Rio de Janeiro in BrazilieBuzios, vakantieoord van Rio de Janeiro in BrazilieBuzios, dat op ongeveer 180 kilometer noordoosten van Rio de Janeiro in Brazilië ligt is bekend om zijn mooie stranden.…

Bulgarije: Sunny BeachBulgarije: Sunny BeachHeerlijke zandstranden, vele uitgaansgelegenheden en shop till you drop dat vind je in Sunny Beach. Aan de zwarte zee in…
Australië: klimaatAustralië: klimaatAustralië is een gigantisch land met veel verschillende klimaten. Zo zijn er eilanden die sterk worden beïnvloed door ze…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Bali_(eiland)
  • http://www.infobali.nl/
  • http://www.toerisme-indonesie.nl/bali/
  • http://www.landenkompas.nl/bali
Mattie010 (86 artikelen)
Laatste update: 04-09-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.