Buzios, vakantieoord van Rio de Janeiro in Brazilie

Buzios, vakantieoord van Rio de Janeiro in Brazilie Buzios, dat op ongeveer 180 kilometer noordoosten van Rio de Janeiro in Brazilië ligt is bekend om zijn mooie stranden. Het is goed vanuit Rio met de bus te bereiken. De busreis duurt dan ongeveer 4 uur en is betaalbaar. Het kan in de zomer erg druk zijn, maar buiten het seizoen is het aangenaam stil.

Korte beschrijving Buzios bij Rio

Dit schiereiland, waar golden oldies als Brigitte Bardot (een gedeelte in het centrum is naar haar genoemd en er staat een beeld: "Or la Bardo" en Mick Jagger hun vakanties vierden is vermaard om zijn ruim 20 (!)stranden. Buzios heeft ongeveer twintigduizend inwoners en is een uitstekende plek als je een echte zonaanbidder bent en van de rust wilt genieten.
Er is veel lekker eten. Het nadeel is dat het er behoorlijk kaal is.

Let op: buiten het strandgebeuren is er niet veel anders te doen! De belangrijkste winkelstraat, disco en restaurant zijn
gevestigd in Rue das Pedras (het grote stenen gestraatte hoofdstraat die autovrij is.). De winkeltjes zijn aardig, maar in Rio
is het net wat goedkoper. Daar er alleen taxi's in het centrum zijn en er geen bussen rondrijden, is het wel handig eigen vervoer tot je beschikking te hebben om de verschillende stranden te bezoeken. Zoek wel iets goeds uit: alles is gestraat met grote stenen! Buzios is een vissersdorp geweest.

Een van de beroemdste bezienswaardigheden (buiten het beeld van Brigitte Bardot) is het beeld van de vissers van Buzios. Andere activiteiten zijn snorkelen en duiken. Verder: daar je in tropisch gebied zit zijn er muggen, mieren en (kleine) spinnen. Neem insectenspray mee! Denk er ook even aan dat de zon erg sterk is (sunblock!).

Favoriete activiteiten

Een favoriete activiteit is een tour langs de stranden met een esquina (boot). Dit kun je overigens ook met je eigen (gehuurde) auto doen. Via je hotel/hostel kun je een aantal verschillende tours boeken. Bij de esquina tour (die drie uur duurt) kom je langs de volgende stranden: Canto, Joao Fernandes, Joao Fernandinho, Tartaruga en Virgen. BIj Joao Fernandes en Tartaruga stopten wij om te zwemmen. Tijdens de cruise zijn fruit, dranken en andere snacks (tegen betaling) beschikbaar
en er wordt de samba gespeeld. Erg feestelijk!

Beschrijving van een aantal stranden

Azedinha

Een mooi, klein strand is Praia Azedinha (het kleine, zoute strand). Je kunt hier de zonsondergang en mensen kijken. Je ziet de verkopers rondscharrelen, die sap, fruit en hangmatten verkopen. Het is een knus een strand, waar mooie, blauw, wit, gele Portugese huizen omheen staan. Routebeschrijving vanaf het centrum: vanaf de Rua das Pedras, loop je naar het Bridgette Bardot standbeeld. Langs het terrein van het kleine kapelletje waar een standbeeld van een engel staat. Vervolg dan de onverharde weg naar het strand, dat een kleine inham is.

Ferradura

Ferradura Beach is een baai met kristalhelder en rustig water. Er zijn een aantal kleine bars die kleine visgerechten verkopen. Langs de kust staan een aantal herenhuizen. Je kunt er windsurfen (ook les), er worden allerlei waterspeeltjes verhuurd. Het zeewater is vrij koud.

Joao Fernandes

Het João Fernandes strand ligt aan het uiteinde van Búzios schiereiland. Het is een populair strand. Je hebt er weinig last van het getijde. Het water is blauw en het strand wit. Dit is echt een strand voor gezinnen met kleine kinderen. Je kunt er ongecompliceerd zwemmen. Het is er meestal wel druk (toeristen). De beste visrestaurants zijn hier ook te vinden.

Tartaruga

De Tartaruga Beach (Turtle Beach) heet zo omdat een aantal soorten schildpadden hier hun eieren op het strand leggen. Het zeewater is rustig, omdat de koude waterstroom van Antartica hier niet het strand bereikt. Er zijn diverse kiosken en restaurants en de langs de rotsachtige kust kun je goed scubaduiken en snorkelen.
© 2011 - 2024 Tinamoreno, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Reisverslag: BraziliëWil je op vakantie, maar weet je niet welk land jou het meest te bieden heeft? Sourcy deelt tal van reisverslagen van ve…
De Cisne Branco: een Braziliaans opleidingsschipDe Cisne Branco: een Braziliaans opleidingsschipDe Cisne Branco (witte zwaan) is een Braziliaans opleidingsschip. De naam is afkomstig uit het lijflied van de Braziliaa…

Alleen op reis, de voorbereidingenAlleen op reis, de voorbereidingenSommige mensen moeten er niet aan denken, maar voor velen is het een geweldige ervaring. Alleen op reis. Zelf bepalen wa…
Bronnen en referenties
Tinamoreno (130 artikelen)
Laatste update: 22-11-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.