Waar moet u om denken als u naar Amerika gaat?

Waar moet u om denken als u naar Amerika gaat? Een reis naar Amerika is voor de meeste mensen geen jaarlijkse kost. Of u nou naar New York gaat, naar Florida of Washington er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Het reizen naar Amerika gaat namelijk wel iets anders dan reizen naar een Europees land. Zorg dat uw reis een onvergetelijke reis wordt zonder al te veel zorgen.

Paspoort en ESTA

Voor het reizen naar Amerika heeft u een geldig paspoort nodig. Het is voor sommige delen zelfs verplicht dat uw paspoort nog 3 tot 6 maanden geldig is na de datum waarop u weer terug vliegt naar Nederland. In uw paspoort moeten minimaal twee lege visum pagina's beschikbaar zijn.
Als u naar Amerika gaat dient u een ESTA formulier aan te vragen. Dit kunt u aanvragen en betalen via internet met behulp van een creditcard. Op dit formulier vult u persoonlijke- en reisgegevens in. Dit formulier is een soort extra veiligheidscheck. U wordt meestal binnen 48 goed of afgekeurd. Dit formulier is voor iedereen die van uit Nederland naar Amerika reist verplicht om in te vullen. Het formulier vervangt niet het visum. Het formulier moet minstens 72 uur voor de reis worden ingevuld. U kunt het formulier ook ver voor de reis invullen. Het ESTA formulier blijft namelijk twee jaar geldig. U dient dit formulier aan te vragen als:
 • U staatsburger bent of een in aanmerking komend onderdaan van een Visa Waiver Programma land
 • U op dit moment bent niet in het bezit van een bezoekersvisum.
 • Als uw reis maximaal 90 dagen duurt.
 • Als u voornemens heeft om voor zaken of vakantie naar de Verenigde Staten te reizen

Creditcard, rijbewijs en verzekeringsgegevens

In Amerika is het veel gebruikelijker om met een creditcard te betalen dan met een pinpas. Alleen al voor het ESTA formulier zult u een creditcard nodig hebben. De visa- en mastercard worden bijna overal geaccepteerd. U zou eventueel een aantal dollar mee kunnen nemen, maar in de meeste gevallen is het voordeliger om op het eerste vliegveld geld op te nemen met uw creditcard of bankpas. Als u een auto gaat huren kan het zijn dat er om een borg wordt gevraagd. Er wordt dan een bepaalds bedrag van uw creditcard gereserveerd. Dit bedrag komt na het terug brengen van de auto weer vrij. Zorg daarom altijd voor voldoende limiet op uw creditcard.
In Amerika heeft u geen internationaal rijbewijs nodig. Er moet echter wel in het Engels Driver's license op uw rijbewijs staan. Als u langer dan 3 maanden in Amerika blijft krijgt u echter een simpele rijtest waarna u een lokaal rijbewijs zal krijgen. Hoewel de leeftijd voor het besturen van een auto lager ligt dan in Nederland is het echter verzekeringstechnisch verstandig om daar ook niet voor uw 18e te gaan rijden. Als u een auto wilt huren moet u meestal 21 jaar zijn, maar zelfs dan betaald u vaak extra. Vanaf 25 jaar kunt u het makkelijkst en zonder extra kosten voor de leeftijd een auto huren.
Qua verzekeringsinformatie hoeft u niet alle informatie uit te printen en mee te nemen. Wat u wel mee moet nemen is eventueel een pasje als u deze heeft of in ieder geval een telefoonnummer of de benodigde papieren. Vraag vooral na bij de verzekeringsmaatschappij wat u mee moet nemen. Verzekeringen die handig zijn om af te sluiten zijn:
 • een annuleringsverzekering
 • een reisverzekering
Daarbij zult u ook informatie mee moeten nemen van uw zorgverzekering voor als u medische hulp nodig heeft in het Buitenland. Als u naar Amerika gaat dient u 3 uur van te voren aanwezig te zijn op Schiphol.

Overige papieren

Als u naar Amerika gaat zult u waarschijnlijk van te voren dingen reserveren. Het is verstandig alle reserveringsbevestigingen mee te nemen van zowel hotels, huurauto en/of excursies. Of u nou op een locatie blijft of rond gaat reizen, een kaart is eigenlijk onmisbaar. Echter zijn deze vaak op wel op de plaats van bestemming verkrijgbaar.

Koffers

Op grote vliegmaatschappijen mag u meestal gratis een koffer en een stuks handbagage meenemen. Het kan verschillen per vliegmaatschappij, maar meestal mag de koffer niet meer wegen dan 23 kilo. Als de koffer meer weegt zult u bij moeten betalen of ter plekke zorgen dat de koffer minder zwaar weegt.
Als u naar Amerika gaat kunt u de koffer beter niet op slot doen. Als u toch de koffer op slot wilt doen kunt u het beste een tsa-slot kopen. In Amerika worden bijna alle koffers opengemaakt. Het tsa-slot is speciaal gemaakt. Deze sloten kunnen door de beveiliging worden open gemaakt met een speciale loper. Alle andere sloten worden mogelijk kapot gemaakt en als dat niet mogelijk is kan het zelfs gebeuren dat de koffer kapot wordt gemaakt. Het laten sealen van een koffer heeft dan ook absoluut geen zin. Als u de koffer toch niet helemaal open wilt laten kunt u er voor kiezen om een kofferriem om de koffer te doen en de rits te sluiten met een tie-wrap. Bedenkt u bij tie-wraps wel hoe u deze gaat openmaken op plaats van bestemming.
Bij de meeste vliegmaatschappijen kunt u 24 uur van te voren online inchecken. Tijdens het inchecken kunt u meestal ook uw stoelen vastzetten. U hoeft tegenwoordig geen papieren ticket meer mee te nemen. U krijgt uw boardingpass na het inchecken op vertoon van uw paspoort.

Inpakken

Wat u in gaat pakken ligt heel erg aan wat voor vakantie u gaat maken. De temperaturen en omgevingen van Amerika verschillen dan ook heel erg. Veel mensen reizen in ieder geval met een mobiele telefoon. In Amerika zijn de stopcontacten anders dan in Nederland. Om toch van stroom gebruik te maken kunt u een wereldstekker meenemen. Eventuele handige spullen om mee te nemen zijn:
 • wandelschoenen
 • regenkleding
 • zaklampen
 • insecticide
 • zonnebrandcrème
 • waterdicht zakje(om eventuele kostbare spullen mee te nemen tijdens het zwemmen)
© 2014 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Visum Verenigde Staten van Amerika & Grensformulier ESTAHeb ik een visum nodig voor mijn reis naar Amerika? In dit artikel lees je wanneer je wel en wanneer je geen visum nodig…
Op vakantie naar Amerika, wat je moet weten en tipsOp vakantie naar Amerika, wat je moet weten en tipsVeel mensen willen graag eens naar Amerika, dit kan naar New York zijn of naar een andere plaats. Als je naar Amerika wi…
Geen papieren vliegtickets meerHerkenbaar? Voordat de vakantie begint behoorlijk wat stress? Inpakken van de spullen, huisdieren wegbrengen, deuren goe…

Zuid-Amerika: de mooiste bestemmingen op een rijAan het nadenken over een vakantie of langere reis naar Zuid-Amerika? Hier vind je de mooiste een meest bijzondere reisb…
De beste plekken ter wereld om te pensionerenDoordat de vliegtickets goedkoper zijn geworden is de wereld ook veel kleiner geworden. Je hoeft niet meer voor altijd a…
Bronnen en referenties
 • www.klm.nl
 • https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
Bembi (500 artikelen)
Gepubliceerd: 12-02-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.