Kauai – Hawaï’s Garden Island van Six Days and Seven Nights

Kauai – Hawaï’s Garden Island van Six Days and Seven Nights Kauai is een van de Hawaï archipel eilanden. Het bijna ronde eiland staat bekend als Garden Isle en was de opnamelocatie van de film Six Days, Seven Nights, met Harrison Ford en Anne Heche in de hoofdrollen. Daar speelt het eiland de rol van onbewoond juweel in het midden van de oceaan. Kauai is een paradijselijk eiland met schitterende landschappen en surfgolven rondom. Het is het oudste eiland van Hawaï en het hoofdkwartier van de National Tropical Botanical Garden.

Het eiland van de film Six Days and Seven Nights


Kauai in Hawaï

Kauai is een eiland van vulkanische oorsprong met de 1598 meter hoge berg Kawaikini. Een van de bijzonderheden van het eiland is dat het de natste plek op aarde is. Aan de oostkant van Mount Waiʻaleʻale op het eiland regent het jaarlijks 11,7 meter. Het regenwater heeft diepe valleien in het eiland uitgesleten. De belangrijkste stad is Līhu'e en de National Tropical Botanical Garden (NTBG) heeft er het hoofdkwartier. De non-profit organisatie beheert een netwerk van botanische tuinen en natuurreservaten in Hawaï en Florida. Op het eiland zijn enkele prachtige parken te vinden die door de NTBG worden beheerd.

Bron: Remember, Wikimedia Commons (Publiek domein)Bron: Remember, Wikimedia Commons (Publiek domein)

Oceaan

Het eiland ligt in het midden van de Stille Oceaan. Vanaf Honolulu is het twintig minuten vliegen. De ontstaansgeschiedenis gaat tot zes miljoen jaar terug en het is daarmee het oudste van de Hawaï eilanden. Het tropische eiland is van een uitzonderlijke schoonheid met een adembenemende natuur. In 1778 landde de Britse ontdekkingsreiziger James Cook voor de eerste keer op Kauai. In Waimea staat een standbeeld van Captain Cook.

Golven

Er zijn klippen, kloven en canyons die je ogen bijna uit de kassen doen ploppen vanwege hun schoonheid. Smaragdgroene valleien worden afgewisseld met scherpe bergspitsen en grillige rotsen. Het is verre van een gewoon eiland. Er zijn paradijselijke stranden en historische stadjes waar geen huis hoger is dan de kokospalm. Het is het vierde grootste eiland van Hawaï en wordt ook wel Garden Isle genoemd. In eeuwen is het tropische regenwoud gegroeid. Rivieren brengen het water in vertakkingen naar de zee, onderbroken door watervallen.

Kajak

Het eiland biedt vele activiteiten voor de watersporter, zoals kajakken en snorkelen. Verder is er fantastisch te wandelen over de mooiste paden en kun je via een zipline valleien oversteken.

Bron: Cover filmBron: Cover film

Film Six Days and Seven Nights

In 1998 werd de film Six Days, Seven Nights met Harrison Ford, Anne Heche en David Schwimmer en geregisseerd door Ivan Reitman opgenomen op Kauai. In tien weken tijd werd het grootste deel van de film geschoten. Het heeft de economie op het eiland goed gedaan. In de Hollywoodfilm Six Days, Seven Nights moeten twee schijnbaar tegengestelde karakters zich redden op een eiland na een noodlanding van hun vliegtuigje. Six Days, Seven Nights laat beelden zien die een lust voor het oog zijn. Dat is aan het landschap van Kauai te danken. Harrison Ford speelt Quinn Harris, een knorrige doch vertederende piloot die wordt ingehuurd door New York magazine redacteur Robin Monroe, gespeeld door Anne Heche. Quinn vliegt haar en haar verloofde, Frank Martin, gespeeld door David Schwimmer, naar een afgelegen eiland in de Stille Zuidzee voor een week van romantiek en plezier.

Onbewoond eiland

Kort na hun aankomst, krijgt Robin de opdracht om naar Tahiti te reizen voor een fotoshoot. Quinn is bereid haar te vliegen. Tijdens de vlucht komen ze in zwaar weer en maken ze een noodlanding op een onbewoond eiland (het eiland Kauai dat in het echt niet onbewoond is).

Op het eiland komen ze allerlei dieren en zelfs piraten tegen. Er ontstaat een nauwe band tussen Quinn en Robin. Aan het einde van de film besluiten Robin en Frank hun verloving te verbreken. In de laatste minuten van de film vinden Quinn en Robin elkaar.

Lees verder

© 2013 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recensie speelfilm ‘six days seven nights’recensieRecensie speelfilm ‘six days seven nights’Harrison Ford staat over het algemeen garant voor veel bezoekers naar de bioscoop. Anna Heche niet helemaal en toch blee…
De bekendste eilanden van HawaïDe bekendste eilanden van HawaïDe reis vanaf Nederland is nooit rechtstreeks en duurt rond de 20 uur, maar Hawaï is een prachtige bestemmingen waar u d…
De eilanden van de archipel Hawaï, 50ste staat van AmerikaDe eilanden van de archipel Hawaï, 50ste staat van AmerikaDe prachtige eilanden van Hawai zijn een ideale vakantiebestemming door hun prachtige omgeving met stranden, natuur, cul…
Triatlon - welke afstanden bestaan er?Triatlon - welke afstanden bestaan er?Triatlon vond pas echt de weg naar het brede publiek eind jaren 70. Het is dus een jonge sport die de laatste decennia h…

Wat te doen op HawaïWat te doen op HawaïHawaï bestaat uit verschillende eilanden met elk zo zijn eigen charmes. Delen van de eilanden kunnen heel erg verschille…
De Dolmus in Turkije: een belevenis op zich!Wie wel eens in Turkije is geweest, heeft vast al een keer kennis gemaakt met de Dolmus, een speciale Turkse minibus. Oo…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Publiek Domein, Wikimedia Commons (PD)
  • www. gohawaii.about.com
  • www.kauai-hawaii.com
  • www.wikipedia.org
  • Persbureau Ameland
  • Afbeelding bron 1: Remember, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • Afbeelding bron 2: Cover film
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 10-02-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.