De eilanden van de archipel Hawaï, 50ste staat van Amerika

De eilanden van de archipel Hawaï, 50ste staat van Amerika De prachtige eilanden van Hawai zijn een ideale vakantiebestemming door hun prachtige omgeving met stranden, natuur, cultuur en hun ideale klimaat. Hawai (Hawaii) is de 50ste staat van de Verenigde Staten van Amerika. Het is een archipel die bestaat uit meer dan 100 verschillende vulkanische eilanden. Het Amerikaanse Los Angeles ligt op zo’n 4500 kilometer, wat zorgt voor een vliegtijd van ongeveer 6 uur vanuit het Amerikaanse vasteland. De eilandengroep heeft 1,2 miljoen bewoners, maar worden jaarlijks overspoeld door miljoenen toeristen. De zes eilanden die het vaakst door toeristen bezocht worden zijn; Oahu, Kauai, Maui, Big Island Hawaï, Molokai en Lanai. Ze hebben voor iedereen iets in petto: van prachtige natuur tot adembenemende stranden en vijfsterren luxe hotels. Het is een echt vakantieparadijs dat voor velen tot de verbeelding spreekt. De archipel is weelderig begroeid en heeft enkele fasinerende valleien, de hoogste zeekliffen ter wereld en de meest interessantste vulkanen van de Stille Oceaan.

Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de archipel:
  • Het bekende en prachtige strand Waikiki Beach.
  • Iedereen kent wel de blikken ananas van het merk Dole dus breng zeker een bezoek aan de unieke plantage.
  • Maak een uitstap naar de Amerikaanse marinebasis van Pearl Harbor.
  • Wandel langs kraters van de tientallen vulkanen en probeer gigantische walvissen te spotten op één van de eilanden.
  • Bezoek het eiland Molokai, bekend van de Belgische Pater Damiaan die er een strijd voerde samen met de melaatsen.

Hawaï, Big Island

Het grootste eiland van de Hawaï-archipel is het eiland Hawaï dat men ook wel Big Island noemt. Het is één grote berg waar men zelfs in de winter kan wintersporten op de hoogste top. Een ander belangrijk hoogtepunt is de meest actieve vulkaan ter wereld, de Kilauea. Je hebt een prachtig uitzicht wanneer u de rookpluimen ziet opstijgen vanuit de krater, en als de lava naar de zee stroomt. In het Volcanoes National Park leer je alles over de vulkanen. Bezoek ook het bekende Rainbow Fall aan het havenstadje Hilo en in het noorden van het eiland kan je fantastische bergwandelingen ondernemen met prachtige watervallen, baaien en bloemen waar je een mix van het ganse kleurenpalet tegenkomt. In het park van Place of Refuge kom je meer te weten komen over de afkomst en oorsprong van de Hawaïanen. De beste stranden daarentegen vind je aan de noordwest zijde van het eiland, waarvan Hapuna en Waikoloa de mooiste zijn.

Oahu

In Oahu vind je de hoofdstad van de archipel Honolulu, een prachtige moderne stad met historische gebouwen, voldoene shoppingmogelijkheden, musea en heel wat groen om te relaxen. Hier ligt ook de op drie na grootste luchthaven van de Verenigde Staten,meer dan 75% van de inwoners wonen op dit eiland. Hier heb je het Bountystrand Waikiki, waar je kan relaxen en rusten in een van de vele luxehotels. Ideaal voor jongeren die ’s avonds een stapje in de wereld willen zetten, want de stad Honolulu en de zone Waikiki, heeft tientallen bars, restaurants en nachtclubs. Watersporten kan je dan weer in het noorden, nabij Sunset Beach.

Kauai

Kauai is het eiland met de mooiste natuur van de acht, en het is het groenste eiland van Hawaï en ook tevens het oudste. Wandelaars kunnen hier hun hartje ophalen in bijvoorbeeld de Waimea Canyon, met zijn prachtige zandstranden en kleurrijke bloemen. Laat je varen tijdens een boottochtje over de Wailua River en ontdekt prachtige meren en watervallen. Ga zeker ook de sfeer opsnuiven in het kunstenaarsdorpje Hanalei.

Maui

Maui bestaat uit een vallei met twee aan elkaar gegroeide vulkanen. Er is een zeer leuk stadje, Lahaina en daarnaast een mooie natuur. Opnieuw doen watervallen, witte zandstraden met azuurblauwwater je dromen. De Haleakala is de grootste vulkaan van Maui en tevens de grootste slapende vulkaan ter wereld. De belangrijkste bezienswaardigheid is echter het Iao Vally State Park. Ook dit eiland heeft met Kahana, Kapalua en Ka’anapali één van de mooiste stranden.

Hoe daar geraken?

Via Brussel kan je met enkele tussenstops naar Honolulu vliegen met onderandere British Airways (via Londen en Los Angeles), United Airlines (via Frankfurt en San Francisco) en Lufthansa (via Frankfurt en Los Angeles).
Via Amsterdam met KLM (via Portland), United (via Frankfurt, New York en San Fransisco), British Airways (via Londen, Los Angeles).

Binnenlandse vluchten

Het transport binnen de verschillende eilanden wordt uitgevoerd door Aloha Airlines, Hawaiian Airlines en Aloha Island Air. Deze vliegen zeer frequent en voldoen aan alle voorwaarden.

Varia

De valuta op Hawai is de Amerikaanse Dollar. Je kan er ook terecht met allerlei kredietkaarten zoals Visa en Mastercard en allerlei pinpasjes. De traveller cheques van American Express worden overal aanvaard in de 50 staten van Amerika.
.
© 2009 - 2024 Bartmelis, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Triatlon - welke afstanden bestaan er?Triatlon - welke afstanden bestaan er?Triatlon vond pas echt de weg naar het brede publiek eind jaren 70. Het is dus een jonge sport die de laatste decennia h…
De bekendste eilanden van HawaïDe bekendste eilanden van HawaïDe reis vanaf Nederland is nooit rechtstreeks en duurt rond de 20 uur, maar Hawaï is een prachtige bestemmingen waar u d…
Eilanden; centrale Line eilandenKaribti is een onafhankelijke republiek binnen het Britse Gemene Best en ligt in het westen van de Pacific. Het is een o…
Kauai – Hawaï’s Garden Island van Six Days and Seven NightsKauai – Hawaï’s Garden Island van Six Days and Seven NightsKauai is een van de Hawaï archipel eilanden. Het bijna ronde eiland staat bekend als Garden Isle en was de opnamelocatie…
Catharijneconvent: eigentijds museum over religieCatharijneconvent: eigentijds museum over religieEen uniek museum voor kerkelijke kunst. Dat was Museum Catharijneconvent ruim 25 jaar. Nu bezoekers niet meer vanzelfspr…
Bartmelis (25 artikelen)
Gepubliceerd: 16-07-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.