Suriname, een warm en gastvrij land

Suriname, een warm en gastvrij land Suriname ligt in Zuid-Amerika. Suriname wordt ook wel gezien als één van de verwantschapslanden van Nederland. Het land grenst aan Brazilië, Frans-Guyana en Guyana. Het land ligt ook aan de Atlantische Oceaan. Door het land stroomt de Surinamerivier.

Algemene informatie

  • Continent: Zuid-Amerika
  • Originele naam: Suriname
  • Taal: Nederlands
  • Valuta: Surinaamse dollar

Steden

Paramaribo

Paramaribo is de hoofdstad van Suriname. Het is een stad met veel verschillende culturen, waardoor je er een grote diversiteit aan gebouwen en mensen tegenkomt. Je zult ook veel Nederlandse straatnamen tegenkomen in deze stad, vanwege de Nederlandse geschiedenis. De stad ligt ongeveer twintig kilometer van het strand vandaan, zodat ook zonliefhebbers zich helemaal welkom voelen in deze vriendelijke stad.

Het historische centrum van Paramaribo staat op de werelderfgoedlijst en je vindt er dus veel historische en boeiende gebouwen. De stad heeft een unieke architectuur, want bijna alles is vrijwel alleen van hout gemaakt. Zoals bijvoorbeeld de Sint Petrus en Paulus Kathedraal, de grootste kathedraal van Midden-Amerika die volledig uit hout bestaat. In de Keizerstraat vind je een Moskee en een Synagoge naast elkaar. Dit is de enige plek ter wereld waar je dit kunt vinden.

Er zijn verschillende musea waar je terecht kunt, die je meer leren over de geschiedenis van de stad en het land. Op veel plekken kun je genieten van heerlijke maaltijden en er zijn veel uitgaansgelegenheden. De vriendelijkheid en gastvrijheid in Paramaribo valt meteen op en iedereen zal zich welkom voelen in deze gezellige stad, waar duidelijk echt geleefd wordt.

Albina

Albina is een stad in Suriname, gelegen aan de rivier de Marowijne. De stad ligt op een afstand van zon 140 kilometer van de hoofdstad Paramaribo vandaan. Er wonen niet heel veel mensen in Albina, slechts zon 4000. De stad kent een heftige geschiedenis met veel oorlog en drama. Tegenwoordig is de stad erg gastvriendelijk en kun je er goed eten. Je kunt er vooral goed terecht om heerlijk te ontspannen.

Brokopondo

Brokopondo is een stad met een geschiedenis. Er leven veel Marrons, die er zijn gaan wonen in de tijd van de slavernij. Ook vind je er een grote badplaats.

Natuur van Suriname

Suriname heeft een prachtige natuur met wel meer dan 5.000 soorten planten. Het Brownsberg Natuurpark is een tropisch regenwoud, waar allerlei (tropische) dieren leven. Voorbeelden zijn vogelspinnen, amfibieën, slangen, kaaimannen en mooie vogelsoorten. Eén van de bekendste dieren die in Suriname woont is de reuzenschildpad.

Beste reistijd Suriname

Suriname kun je het hele jaar door goed bezoeken. De meeste mensen gaan echter de eerste maanden van het jaar, omdat het er dan nog relatief koel is. Nederlandse Surinamers gaan vaak rond kerst en oud en nieuw, of in de zomermaanden. Rond deze periodes is het doorgaans dan ook erg gezellig in Suriname. Ook heb je dan meer kans dat verschillende excursies doorgaan, omdat er voldoende mensen zijn die meegaan.

Klimaat van Suriname

Suriname heeft een tropisch klimaat. Het hele jaar door liggen de temperaturen boven de 18 graden. In de zomermaanden ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 25 en de 30 graden. Tussen 12.00 en 14.00 uur is het doorgaans het warmste. In de nacht kan het vaak flink afkoelen, maar dit is meestal wel prettig als je wilt slapen, het is dan niet zo drukkend warm.

Visum en paspoort

Een visum is verplicht voor een reis naar Suriname. Een visum wordt verkregen via het Surinaamse Consulaat-Generaal of via een reisorganisatie die dit voor je regelt. Daarnaast is een geldig paspoort nodig die na vertrek uit Suriname ook nog minstens zes maanden geldig is. Indien je de Nederlandse identiteit niet bezit, is het verstandig om contact op te nemen met de ambassade voor meer informatie.

Gezondheid

Voor een reis naar Suriname worden vaccinaties aangeraden tegen DTP, hepatitis A en gele koorts. Het is sowieso verstandig om altijd voor vertrek contact op te nemen met de GGD of de huisarts voor vertrek voor de laatste informatie over het land. Ook is het raadzaam om malariatabletten mee te nemen en een anti-muggenmiddel. Een goed middel tegen zonnebrand is ook zeker aan te raden tijdens je reis naar Suriname.

Surinaamse Dollar

In Suriname wordt er betaald met de Surinaamse Dollar. Je kunt alleen geld pinnen in Paramaribo. De creditcard wordt bijna nergens geaccepteerd, maar je kunt er wel geld mee pinnen bij banken. Reischeques zijn goed in te wisselen. Het is gebruikelijk om in Suriname fooien te geven voor verleende diensten. Je kunt het beste rekening houden met een fooi van ongeveer 5 tot 10% van het totaalbedrag.

Twintig talen

In Suriname worden er maar liefst twintig talen gesproken. Daarnaast zijn veel mensen erg goed in het Engels. De officiële taal van Suriname is Nederlands. Je kunt daarom prima in het Nederlands praten met de mensen in Suriname. Andere talen die er worden gesproken zijn bijvoorbeeld Surinaams, Sarnami Hindoestani, Javaans en Chinees. Veel mensen in Suriname kunnen meerdere talen spreken en houden het niet bij slechts één taal.

Gebruiken in Suriname

Als je naar Suriname gaat en je wordt ergens uitgenodigd, kleed je dan netjes. Het is daarnaast niet de bedoeling om in huis schoenen aan te houden. Doe deze dus netjes uit voordat je naar binnen gaat. Ook is het verstandig om niet zomaar iedereen op de foto te zetten. Veel mensen geloven dat ze dan een stukje ziel kwijtraken. Vraag daarom altijd eerst of je een foto van iemand mag maken. In sommige gevallen moet je hier geld voor betalen, accepteer dit ook.
© 2013 - 2024 Reisliefhebber, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Overzicht van alle landen van Zuid-AmerikaZuid-Amerika is een continent op het zuidelijk halfrond van de wereld. Het continent ligt tussen Midden-Amerika en Antar…
Vakantieoorden in SurinameVakantieoorden in SurinameSuriname ligt in het noordelijk gedeelte van Zuid-Amerika en maakt deel uit van het Caribisch gebied. Suriname is voorna…
Winkelen in SurinameWinkelen in SurinameSuriname heeft als vakantiebestemming veel te bieden: tropisch weer, de heerlijke Surinaamse keuken en mooie natuur in h…
Het bauxietstadje MoengoMoengo of eerder nog 'Mongo', wat betekent heuvel, ligt aan de Cotticarivier in het district Marowijne in Suriname. Het…

Stromboli  Italiaans eiland met een vulkaanStromboli Italiaans eiland met een vulkaanStromboli is een klein Italiaans eiland, Isola Stromboli, in de Tyrreense Zee boven de punt van de Italiaanse laars. Het…
Nieuw-Zeeland, het Noorder- en ZuidereilandNieuw-Zeeland, het Noorder- en ZuidereilandNieuw-Zeeland is een land in de Stille Zuidzee en bestaat uit twee grote eilanden en een paar kleinere. Het land is zeer…
Reisliefhebber (60 artikelen)
Gepubliceerd: 14-05-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.