Algerije, het land met 'de witte hoofdstad’

Algerije, het land met 'de witte hoofdstad’ Algerije is gelegen in Afrika, tussen Marokko en Tunesië. In het zuiden van het land ligt een gedeelte van de Saharawoestijn. Het land behoort tot één van de grootste landen in het continent. Het grootste gedeelte van de inwoners is aanhanger van het Islamitische geloof.

Algemeen

  • Continent: Afrika
  • Originele naam: Al-Jazā'ir
  • Taal: Arabisch en Berber
  • Valuta: Algerijnse dinar

Steden

De hoofdstad van Algerije, Algiers, is een drukke bedoeling. In de stad zijn vele indrukwekkende ruïnes te vinden en kun je er veel uit de oude Romeinse tijd vinden. Er zijn ook vreselijk veel musea te vinden, die verspreid zijn over de hele stad. De stad wordt ook wel ‘de witte hoofdstad’ genoemd en is erg mooi, maar tevens ook gevaarlijk. Zorg er daarom voor dat je altijd in gezelschap reist in en dat je niet te opvallend gekleed gaat. Algiers is ondanks dat zeker de moeite waard. Er zijn vele indrukwekkende moskeeën. De Grote Moskee van Algiers is de oudste moskee in Algiers en bestond al in 1018. Ook zijn er veel indrukwekkende ruïnes. De Casba van Algiers diende als een paleis tot de Franse overwinning en is het hart van de stad. Toeristen moeten hier zeker een kijkje nemen. Algiers is ook een echte havenstad en is gelegen aan de zee en de vele witte gebouwen zien er prachtig uit bij de blauwe zee.

De stad Oran is bekend vanwege de geboorte van de Raï muziekstijl. Tlemcen is een stad vol met prachtige, oude
bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden

Algerije beschikt over veel mooie bezienswaardigheden. Ga bijvoorbeeld naar de Sahara, de grootste woestijn van de wereld. Of neem een kijkje bij het hoogplateau Tassili n'Ajjer met meer dan 15.000 grottekeningen. Overal in het land vind je prachtige moskeeën en oude kerken die zeker de moeite zijn te bekijken. Ook is het land erg natuurrijk en zijn er veel bergen.

Beste reistijd

De maanden met de beste temperatuur in Algerije zijn van juli tot en met september. Toch is het moeilijk om aan te geven wat precies de beste reisperiode is. Het klimaat kan, vanwege de grote oppervlakte van het land, behoorlijk verschillen. De meeste regen valt hoofdzakelijk in de winterperiode. In de wintermaanden kan er tevens sneeuw vallen en is de kans op vorst aanwezig.

Klimaat

Omdat Algerije één van de grootste landen van Afrika is, heeft het land te maken met grote klimaatverschillen. Het is daarnaast erg lastig aan te geven waar de klimaatsoort ophoudt en waar een andere begint. In de lagergelegen gebieden kan het in de zomer oplopen tot zo’n 40 tot 50 graden. In de winter is er in sommige gebieden kans op vorst en zelfs sneeuwval.

Visum voor Algerije

Voor een reis naar Algerije heb je een visum nodig. Het visum kun je aanvragen bij de ambassade. Sommige reisorganisaties regelen het visum voor je tegen een kleine betaling. Tevens heb je voor een reis naar Algerije een geldig Nederlands paspoort nodig. Het paspoort moet tenminste nog zes maanden na terugkomst in eigen land geldig zijn. Ook moet het paspoort minimaal twee lege bladzijden hebben.

Gezondheid in Algerije

Het wordt aangeraden om vaccinaties tegen hepatitis-A en DTP te nemen. Raadpleeg echter wel altijd je huisarts of de GGD, omdat zij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het land. Zij kunnen je het beste adviseren over de gezondheidsadviezen van dit moment voor Algerije. Drink geen water uit de kraan en pas ook op met ijsblokjes. Het is ook verstandig goed op te passen met salades en ongeschild fruit.

Algerijnse Dinar

In Algerije betaalt men met de Algerijnse Dinar. Het is niet toegestaan de Dinar in- of uit te voeren. Op de grotere hotels en vliegvelden is het mogelijk om Dollars en Euro’s in te wisselen. De wisselkoers kan per dag verschillen. Vergeleken met Nederland is Algerije een relatief goedkoop land. Pinnen is moeilijk en ook de creditcard wordt lang niet overal geaccepteerd.

Arabisch

De officiële landstaal van Algerije is het Arabisch. In sommige gebieden wordt er ook Berber gesproken. Veel mensen spreken een redelijk woordje Frans. Engels wordt maar door weinig mensen gesproken, al kun je wel verwachten dat mensen in toeristische plekken een beetje Engels kunnen. In het algemeen is het beter om een woordenboek aan te schaffen, zodat je de Arabische taal kunt spreken.

Kleding in Algerije

Het is verstandig om je niet te opvallend te kleden als je naar Algerije gaat. Draag geen korte broeken en zorg ervoor dat je schouders bedekt zijn. Draag bij voorkeur geen bikini, maar een badpak. De kleding van de bevolking is afhankelijk van het gebied waar je bent. Op het platteland dragen de meeste vrouwen een sluier. Ook zie je op het platteland veel mannen met een tulband. Dit is echter niet in alle streken gebruikelijk.
© 2013 - 2024 Reisliefhebber, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Praktische informatie over AlgerijeAlgerije ligt in Noord-Afrika en lijkt de laatste jaren steeds geliefder te worden als vakantiebestemming. Je hebt er vo…
Algerije, Maghrebland, daar waar de zon ondergaatAlgerije, Maghrebland, daar waar de zon ondergaatAlgerije behoort tot de zogenaamde Maghreblanden, samen met Libië, Tunesië, Marokko en Mauretanië. De landen liggen in h…
Noord Afrika: de mysterieuze SaharaWat wij nu kennen als de woestijn Sahara, was vroeger (ongeveer 11.000 jaar geleden) een savanne waar mogelijkerwijs oli…
Tamanrasset, de parel van de SaharaPure natuur, met geen pen te beschrijven. Tamanrasset is een plek wat niet zo voor de hand ligt om op vakantie naar toe…

Andorra, het belastingparadijsAndorra is een klein land dat tussen Frankrijk en Spanje ligt. In het oosten liggen de Pyreneeën. Andorra staat voorname…
Alaska, een dunbevolkte staat in de V.S.Alaska, een dunbevolkte staat in de V.S.Alaska is geen land, maar één van de staten van Amerika. De staat grenst aan Canada en is verder omsloten met water. Ala…
Reisliefhebber (60 artikelen)
Laatste update: 07-03-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.