Advies inzake 8 daagse rondreis in Jordanië

Jordanië is een prachtig land om te bezoeken. Niet alleen om de rijke historie van het land maar zeker ook om de enorm gastvrije bevolking. Jordanië is zeer geschikt om op eigen houtje te bezoeken maar dan is het wel belangrijk om te weten welke sites de moeite waard zijn. Dit artikel geeft een reisadvies voor mensen die op eigen gelegenheid Jordanië willen bezoeken in acht dagen. Wat mag u absoluut niet missen als u een korte reis naar Jordanië maakt en hoe kunt u het beste uw reis plannen.

Waarom Jordanië

Dit is een belangrijke vraag om te beantwoorden aangezien het antwoord op deze vraag bepaalt of u Jordanië de moeite waard vindt. Er zijn twee belangrijke archeologische opgravingen die u gezien moet hebben. De eerste is Jerash in het noorden van Jordanië, de grootste Romeinse ruïnestad buiten Italië. De tweede is Petra in het zuiden van Jordanië, de Nabatese stad die uit de rotsen is uitgehouwen. Petra is een van de "nieuwe" wereldwonderen en als u slechts één ding in het Midden-Oosten komt bekijken moet Petra boven aan uw lijstje staan. Tot slot is daar natuurlijk de woestijn van Wadi Rum, decor voor de wereldberoemde film Lawrence of Arabia, en een prachtig natuurverschijnsel.

Is Jordanië veilig?

Het Midden-Oosten is niet echt een werelddeel dat bekend staat om stabiliteit en rust. Zeker met het uitbreken van de Arabische Lente is het imago van het Midden-Oosten verslechterd en lopen toeristenaantallen terug. Toch is Jordanië nog steeds een oase van rust en absoluut veilig om te bezoeken.

Zelf woon ik sinds april 2010 in Jordanië en heb me nog geen moment onveilig gevoeld, Jordanië is absoluut veilig en dit artikel wordt herschreven als de situatie verandert.

Jordanië in acht dagen

U heeft weinig tijd en ook financieel wordt alles krapper. Jordanië is goed te bezoeken in acht dagen, ook voor uw portemonnee, en de absolute hoogtepunten kunt u meepakken. Voor een reis van acht dagen past het volgende reisschema.

Acht dagen Jordanië

  • Dag 1: Amsterdam – Amman met Royal Jordanian
  • Dag 2: Amman, Umm Qais, Jerash, Amman
  • Dag 3: Amman, Madaba, Mount Nebo, Amman
  • Dag 4: Dode Zee, Dana, Petra
  • Dag 5: Bezoek Petra
  • Dag 6: Petra, Wadi Rum, bezoek Wadi Rum
  • Dag 7: Wadi Rum, Amman
  • Dag 8: Amman – Amsterdam met Royal Jordanian

Toegegeven, het is een behoorlijk vol en druk schema maar krijgt u de meeste waar voor uw geld. Voor een kort bezoek van acht dagen is een vlucht met Royal Jordanian de meest voor de hand liggende keuze. U verliest dan weinig tijd en energie met de heen- en terugreis. In zo'n vier en half uur vliegt u van Amsterdam naar Amman, kosten voor een ticket bedragen in 2012 ergens tussen de 575 Euro en 700 Euro, afhankelijk van wanneer u boekt en wanneer u vliegt.

U overnacht vier keer in Amman, twee keer in Petra en een keer in Wadi Rum. Omdat Petra de belangrijkste site van Jordanië is staat er een hele dag en een ochtend gepland voor het bezoek van Petra. De hele dag kunt u gebruiken om zo ver mogelijk Petra in te gaan en de ver liggende sites van Petra te bezoeken. De volgende ochtend kunt u dan gebruiken om de Siq en de schatkamer nogmaals te bezoeken en daarvoor goed de tijd te nemen.

Opvallende afwezige in dit schema is wellicht de havenstad Aqaba. Als u voor een korte reis naar Jordanië komt is Aqaba niet echt de moeite van uw kostbare tijd waard. Snorkelen en duiken kunt u ook op andere plekken doen en de stad Aqaba voegt niet veel toe aan uw Jordanië ervaring. In de reis van acht dagen is eigenlijk geen ruimte voor een bezoek aan Aqaba.

Conclusie

Jordanië is heel geschikt voor een rondreis op eigen gelegenheid. Tickets kunt u eenvoudig boeken via Royal Jordanian of vergelijkingssites. Hotels kunt u eenvoudig boeken via Booking.com. Ook vindt u daar verschillende ervaringen van andere reizigers. Tot slot kunt u tegenwoordig via internet ook eenvoudig een auto reserveren in Jordanië of gewoon op het vliegveld een auto huren aangezien alle grotere verhuurmaatschappijen daar vertegenwoordigd zijn.

Lees verder

© 2012 - 2024 Jordaniexpert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een ERP-pakket automatiseert de waardekringloopOver wat een ERP-pakket nu precies is en doet, wordt verschillend gedacht. Sommigen zien het als een logistiek pakket da…
Alles over overwinterenDe laatste tijd is overwinteren erg in opkomst. Heerlijk tijdens de wintermaanden in een warm land doorbrengen of een ro…
Vakantie in kampeerhutten in Denemarken; paklijsttipsVakantie in kampeerhutten in Denemarken; paklijsttipsOp bijna elke camping in Denemarken zijn kampeerhutten te vinden. Eenvoudig ingerichte huisjes met minimaal 4 bedden, ee…

Whangarei - de meest noordelijke stad van Nieuw-ZeelandWhangarei is de meest noordelijke stad in Nieuw-Zeeland en het grootste stedelijke centrum in de Northland Region. Whang…
Australië Nationale Parken: EungellaAustralië Nationale Parken: EungellaEungella nationaal park is gelegen in Queensland, Australië. Dit nationale park wordt voornamelijk bezocht vanwege de di…
Jordaniexpert (4 artikelen)
Gepubliceerd: 01-11-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.