Leuke Uitjes & Uitstapjes - Vakantie & Weekend Activiteiten

Leuke Uitjes & Uitstapjes - Vakantie & Weekend Activiteiten Wil je leuke uitjes of uitstapjes maken, bijzondere evenementen en activiteiten beleven in het weekend of in de vakantie? Wat dacht je van een recreatiepark met muziek, cultuur en sport? Een GPS speur- en puzzeltocht, een dagje aan het roer van een sloep? Of een creatieve schilderworkshop verf gooien, de outdoor Castlefair & Spirit of Winter bij Paleis het Loo? Of is een botanische tuin met mooie thematuinen iets voor jou? Leuke recreatieve, creatieve en educatieve uitjes, voor elk wat wils.

Leuke Uitjes - Originele Uitstapjes en Activiteiten voor in de Vakantie of in het Weekend

Aparte Uitjes. Iedere keer iets nieuws, leuks of aparts verzinnen om te gaan doen in de vakantie of in het weekend, valt niet altijd mee. Hieronder vind je originele, creatieve, avontuurlijke en aparte uitjes die wellicht niet zo bekend zijn, maar heel erg de moeite waard om eens naar toe te gaan. Veel plezier toegewenst!

Brennels Buiten - Dagrecreatiepark en Strandpaviljoen - Verschillende Activiteiten

Brennels Buiten biedt cultuur, natuur, kunst, muziek, lekker eten en drinken, sport en recreatie. Je kunt wandelen langs strandjes (en zonnen/zwemmen), zandduinen, geurige kruidenvelden, over het boerenland en dwars door brandnetelplantages, waar de grondstof groeit voor de kledinglijn (kleding van brandnetels) van Brennels. Ook kun je het park verkennen per boot of peddelen in een Chinese sampan (platbootje) of een kano. Brennels Buiten is 48 hectare groot en er zijn allerlei sportieve activiteiten zoals boogschieten, beachvolleybal, beachvoetbal, beach voetvolley, flingo (strandspel/variant op beachbal) en jeu de boules. Ook is er vaak livemuziek; het programma is te zien op de concertagenda op de site

Adresgegevens Brennels Buiten

Leemringweg 19
8317 Kraggenburg
Zie www.brennels.nl voor meer informatie

Herberg De Klomp - Landgoed met Groene filosofie - Wandel-puzzeltochten - Schilderen

Herberg de Klomp. De eeuwenoude herberg ligt in een prachtige landelijke omgeving en je kunt wandelen en genieten op dit landgoed in Vilsteren. De Klomp heeft een groene bedrijfs-filosofie en kookt met biologische, streekeigen producten. Ook is een Tapasbuffet mogelijk. Er zijn hotelarrangementen met gratis wandel- en fietsroutes. Zo zijn er ook GPS-speurtochten (in groepjes met een GPS-ontvanger/navigatiemethode) en puzzeltochten. Ook is het mogelijk om zelf als familie of bedrijf een eigen thema in de puzzeltocht te verwerken en is er de mogelijkheid tot een workshop schilderen, waarbij je een eigen kunstwerk met acrylverf kunt maken onder begeleiding van een kunstschilder.

Adresgegevens Herberg De Klomp - Hotel & Restaurant

Vilsterseweg 10
7734 PD Vilsteren
Tel : 0529-459000
Fax: 0529-459039
E-mail: herbergdeklomp@planet.nl

Zie www.herbergdeklomp.nl voor meer informatie

Aan het Roer - Dagje Uit - Maak een Vaartocht met een luxe Sloep

'Aan het roer' verhuurt luxe sloepen vanuit Amersfoort (omgeving Utrecht, Noord-Holland, Flevoland). Deze liggen in de Eemhaven. De sloepen kunnen per dagdeel gehuurd worden en zijn geschikt voor 8 personen. Je vaart via rivier de Eem richting het Eemmeer en/of Gooimeer, waarbij je Soest, Baarn, Eembrugge, Eemnes en Eemdijk passeert. Van hieruit kan je doorvaren naar Spakenburg, Huizen of Almere. Aan het roer heeft verschillende arrangementen, zoals een bedrijfsuitje met barbecue of een zakenlunch. Of voor particulieren de mogelijkheid tot picknicken, een picknickmand aan boord of een luncharrangement in Eemnes, Spakenburg of Huizen.

Adresgegevens Aan het Roer

Eemhaven Amersfoort
Grote Koppel
Tel : 033-4624482
Mobiel: 06-41270860
info@aanhetroer.nl
Openingstijden: van dinsdag t/m zondag, vaarseizoen loopt van 1 april tot 6 oktober

Zie www.aanhetroer.nl voor meer informatie

Splash Art Verf - Creatieve Schilderworkshop Verf gooien - Kunstwerk maken

Splash Art Arnhem biedt de gelegenheid om samen met collega’s, vrienden en/of familie gezamenlijk of zelf je eigen kunstwerk te creëren. In het atelier in Arnhem zijn alle nodige materialen aanwezig om mikkend, spattend, druppelend, gooiend en spuitend kunstwerken te maken. Voor particulieren is er de mogelijkheid om met alle deelnemers te werken aan een groot schilderij van 1 meter bij 1 meter. Het doek zou bijvoorbeeld een mooi (verjaardags)cadeau kunnen zijn. Voor bedrijven -een kunstwerk op kantoor- is het ook mogelijk om met een groep van 6 collega’s aan grote schilderijen van 1 meter bij 1 meter te werken. Deze workshop is zowel creatief als goed voor de teambuilding.

Contactgegevens Splash Art Workshop

Art workshops vanaf 10:00 tot 21:00 - 7 dagen per week
Telefonisch bereikbaar: dinsdag t/m vrijdag van 10.30 - 17.00
Informatie en reserveringen: 026-3703499
E-mail : Info@SplashArt.nl

Zie www.SplashArt.nl voor meer informatie

Castlefair & Spirit of Winter - Outdoor Fair - Landelijk leven - SpeelGoed Paleis het Loo

Spirit of Winter is een evenement met verschillende activiteiten en vindt plaats op Paleis Het Loo in Apeldoorn. Ruim 100 deelnemende bedrijven geven een voorproefje van een gezellige winter en presenteren langs de Paleislanen alles wat te maken heeft met de winter: mooie, lekkere en warme cadeaus voor de feestdagen en feestelijk gedekte tafels met glaswerk, zilver en serviezen. Bloembinders zorgen voor mooie winterse schikkingen en er worden mooie kransen gemaakt. Ook zijn er modeshows en kookdemonstraties. Deze fair wordt gehouden in de voortuin van Paleis Het Loo. Naast een bezoek aan de fair heb je tijdens Spirit of Winter gratis toegang tot Paleis Het Loo. In het paleis is de boeiende tentoonstelling ‘SpeelGoed op Het Loo’ te zien.

Adresgegevens Castlefair & Spirit of Winter

Reed Business BV
Postbus 4
7000 BA Doetinchem
Tel: 0314-34 90 65
Paul Evers, Tel 06-53 73 73 21
Email: paul.evers@reedbusiness.nl

Zie www.spiritofwinter.nl voor meer informatie

De Kruidhof - Botanische tuin - Mooie Thematuinen - Recreatief Educatief Informatief

De Kruidhof beslaat een gebied van ruim 3,5 ha en heeft 17 verschillende thematuinen, elk met hun unieke plantencollecties en bijzonderheden. In totaal groeien er maar liefst ruim 2000 plantensoorten. De tuinen zijn zeer gevarieerd en kennen zowel recreatieve, educatieve als informatieve elementen. De Kruidhof beschikt over 15 gecertificeerde gidsen die in staat om je uitgebreid te informeren over de verschillende plantensoorten die in de tuinen te vinden zijn. Voor een rondleiding is vooraf reserveren noodzakelijk.

IJstijdenmuseum. De Kruidhof heeft ook een IJstijdenmuseum, waar je onder leiding van een gids van alles kunt bekijken (wel vooraf reserveren, indien je een gids wilt). Ook is er een tuincafe, waar je terecht kunt voor b.v. een groepslunch, buffet of een ander arrangement en een winkel met cadeauartikelen.

Adresgegevens Botanische Tuin De Kruidhof

Schoolstraat 29B
9285 NE Buitenpost
T: 0511 - 541253
E: info@dekruidhof.nl

De Kruidhof is geopend van 4 april t/m 12 oktober
Dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur
Zondag van 12.00-17.00 uur
Maandag gesloten

Zie www.dekruidhof.nl en www.ijstijdenmuseum.nl voor meer informatie
© 2008 - 2024 Jvd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantiepark de Berckt in Baarlo, een Oostappen Groep-parkVakantiepark de Berckt in Baarlo, een Oostappen Groep-parkIn Limburg, op loopafstand van de Maas ligt Recreatiepark De Berckt. Wanneer u verblijft op dit park, voelt u bijna lett…
Natuur en ontspanning in Zuid-Limburg e.oNatuur en ontspanning in Zuid-Limburg e.oNaar een natuurcentrum, een bezoekerscentrum of recreatieterrein is een leuke uitje op een regenachtige dag, maar ook al…
De botanische tuin in Puerto de la Cruz, TenerifeOok vandaag de dag is de botanische tuin in Puerto de la Cruz één van de meest bezochte bezienswaardigheden op Tenerife.…

Gemeente WinschotenWinschoten is een gemeente en stad in noord Nederland. De stad heeft ruim 18.400 inwoners (CBS) en is samen met Veendam…
Limburgse wandelgebieden: de MeinwegLimburgse wandelgebieden: de MeinwegDe Meinweg is een schitterend stukje natuur van ongeveer 1600 hectare groot. Het ligt in de meest oostelijke hoek van Mi…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: PIRO4D, Pixabay
  • www.brennels.nl
  • www.herbergdeklomp.nl
  • www.aanhetroer.nl
  • www.SplashArt.nl
  • www.spiritofwinter.nl
  • www.dekruidhof.nl
  • Santé magazine. Gezondheid, Beauty & Psychologie.
Jvd (613 artikelen)
Laatste update: 15-10-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.