Slaapstrandhuisje huren in Zeeland

Slaapstrandhuisje huren in Zeeland Wil je genieten van een geweldige vakantie aan zee en heerlijk vertoeven en slapen op het strand? Dan is het huren van een slaapstrandhuisje een uitstekend idee. De gezellige slaapstrandhuisjes aan de Zeeuwse kust zijn bij uitstek de perfecte locatie om je vakantie door te brengen. Zeeland, de meest zonnige provincie van Nederland, heeft alle ingrediënten in huis om een prachtige tijd te beleven.

Een slaapstrandhuisje, een bijzondere overnachting

Waarom zou je überhaupt kiezen voor een slaapstrandhuisje? De grootste meerwaarde van een slaapstrandhuisje is zonder meer de unieke ligging. De slaapstrandhuisjes staan pal op het zandstrand, met de zee in de voortuin en de duinen in de achtertuin. Het is een geweldige ervaring om in slaap te vallen bij het geruis van de zee en wakker te worden van de golven in de branding. Zodra je naar buiten gaat, kun je de gezonde zeelucht opsnuiven. Vanaf je eigen strandterras kun je volop genieten van een heerlijke maaltijd of een lekker drankje met een vrij uitzicht over het brede zandstrand en een prachtige, steeds veranderende zee. En met een beetje mazzel zie je ’s avonds de mooiste zonsondergangen.

Als je de deur uitstapt, ligt het strand letterlijk aan je voeten. Je kunt er heerlijk uitwaaien, luieren, zwemmen, windsurfen, vissen, lange wandelingen maken langs de zee of in de duinen… de mogelijkheden zijn eindeloos. Lekker een hapje gaan eten? Er ligt altijd wel een gezellig strandpaviljoen in de buurt. Door de prachtige weidse natuur rondom een slaapstrandhuisje, beleef je een gevoel van ruimte, rust en vrijheid.

De inrichting van een slaapstrandhuisje

De meeste slaapstrandhuisjes zijn praktisch ingedeeld en van alle gemakken voorzien. Er is een grote verscheidenheid in vormgeving van de slaapstrandhuisjes, van kleurrijk tot hele bijzondere ontwerpen en de inrichting varieert van knus en comfortabel tot modern en luxe. De inrichting en inventaris van een standaard vierpersoons slaapstrandhuisje bestaat in de regel minimaal uit:
  • Slaapgelegenheid, die kan variëren van twee aparte slaapkamers met een tweepersoons bed en vaak een stapelbed tot één slaapkamer met een stapelbed en een tweepersoons zit-slaapbank of opklapbed in het woonkamergedeelte.
  • Badkamer met toilet en douche. De douche kan ook aan de achterzijde van het slaapstrandhuisje liggen.
  • Open keuken, waarin alles om te kunnen koken aanwezig is, inclusief apparatuur, zoals een koelkast en een koffiezetapparaat.
  • Eet- en/of zithoek.
  • Strandmeubilair.

Op welke Zeeuwse stranden?

Slaapstrandhuisjes vind je op stranden in:
  • Walcheren
    • Vlissingen
    • Dishoek
    • Domburg
    • Vrouwenpolder
  • Noord-Beveland
    • Kamperland
  • West Zeeuws-Vlaanderen
    • Groede
    • Cadzand-Bad
    • Nieuwvliet-Bad

Een slaapstrandhuisje huren

Er zijn in Zeeland verschillende bedrijven die slaapstrandhuisjes verhuren. Slaapstrandhuisjes die eigendom zijn van particulieren, mogen niet worden onderverhuurd. Alleen in Dishoek staan slaapstrandhuisjes van particulieren, die wel aan derden mogen worden onderverhuurd. Een slaapstrandhuisje huren is bij toeristen erg in trek, om die reden komen er steeds meer slaapstrandhuisjes bij. Het strandseizoen loopt ongeveer van april tot en met september. Buiten deze periode om moeten de slaapstrandhuisjes worden afgebroken vanwege het stormseizoen. In Kamperland staan slaapstrandhuisjes die wel het hele jaar mogen blijven staan.

In het hoogseizoen zijn de slaapstrandhuisjes meestal per week te huur, in het laagseizoen ook voor een midweek of een lang weekend. De tarieven voor het huren van een slaapstrandhuisje variëren nogal. In het hoogseizoen liggen de tarieven gemiddeld tussen de 850 euro en 1300 euro per week voor een vierpersoons slaapstrandhuisje, exclusief administratiekosten, schoonmaakkosten, toeristenbelasting, borg en eventueel huur van bedlinnen (in 2016). Bij een aantal verhuurders van slaapstrandhuisjes kun je gebruikmaken van een broodjesservice. Bagage wordt naar je slaapstrandhuisje gebracht of je kunt gebruikmaken van een bolderwagen.

Huisdieren in een slaapstrandhuisje

Het is natuurlijk heerlijk als je een lekkere strandwandeling kunt maken met je hond. In enkele slaapstrandhuisjes in Dishoek, Vrouwenpolder, Kamperland, Groede, Cadzand-Bad en Nieuwvliet-Bad zijn op aanvraag huisdieren toegestaan (tegen betaling). Hou er wel rekening mee dat er gedurende het strandseizoen voor honden op veel stranden een aanlijnplicht geldt en dat ze alleen op bepaalde uren los mogen lopen. Op enkele stranden zijn honden in het strandseizoen zelfs helemaal verboden.

Zeeland

Waarom juist een slaapstrandhuisje huren in Zeeland? Zeeland staat bekend om zijn schone en kindvriendelijke zandstranden. Kilometers lang kun je langs de kustlijn struinen. Familiestranden, watersportstranden en stranden waar meer rust heerst, wisselen elkaar af. Veel stranden hebben de Blauwe Vlag toegekend gekregen, het kwaliteitskeurmerk voor schone en veilige stranden en jachthavens. Maar Zeeland heeft nog veel meer te bieden. Je vindt er een uitgebreid netwerk van wandelpaden en fietspaden. Geniet van de Zeeuwse kust met de typische houten paalhoofden, het fraaie duinlandschap, de dijken, de uitgestrekte polders, de talloze kreken, de karakteristieke Zeeuwse dorpjes en de vuurtorens, molens en kerken die je vast en zeker onderweg tegenkomt.

Natuurliefhebbers kunnen in Zeeland werkelijk hun hart ophalen. Maak een natuurexcursie in een van de talloze natuurgebieden, bijvoorbeeld in natuurgebied Het Verdronken Land van Saeftinghe, natuurgebied Oranjezon of boswachterij Westerschouwen. In historische steden, zoals Middelburg en Zierikzee vind je een keur aan rijksmonumenten, maar je kunt er ook heerlijk shoppen. In Vlissingen kun je slenteren over de lange zeeboulevard en ondertussen genieten van een uniek uitzicht op grote zeeschepen die vlak langs de kust voorbij varen. Zeeland staat bol van de activiteiten en bezienswaardigheden. Een bezoek aan de Deltawerken, het watersnoodmuseum of de mosselbedrijven en oesterputten in Yerseke is zeker de moeite waard. Of maak een ritje met de stoomtrein Goes-Borsele door het mooie landschap van Zuid-Beveland of een rondvaart over de Oosterschelde, het grootste Nationaal Park van Nederland. Afgezien van uren strandplezier, valt er ook voor kinderen in Zeeland genoeg te beleven, denk onder andere aan attractiepark Het Arsenaal, Deltapark Neeltje Jans en familiepretpark Mini Mundi. Niet voor niets is Zeeland voor veel mensen een zeer geliefde vakantiebestemming.
© 2016 - 2024 Mosch-top, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De weidse stranden van het Zeeuwse WalcherenEen bezoek aan het Zeeuwse Walcheren is aan te raden voor iedereen die van langgerekte stranden houdt. Walcheren heeft v…
Studeren in Nieuw-ZeelandNieuw-Zeeland is een erg populair land bij internationale studenten. Waarom willen er eigenlijk zo vee mensen in Nieuw-Z…
Burgh-Haamstede, gezellig dorp in ZeelandBurgh-Haamstede, gezellig dorp in ZeelandBurgh-Haamstede is een heel gezellig dorpje in Zeeland. In het hoogseizoen is het altijd gezellig druk met toeristen. Er…
Slaapstrandhuisjes in NederlandSlaapstrandhuisjes in NederlandDe populariteit van het huren van een vakantiehuisje op het strand groeit jaarlijks. De slaapstrandhuisjes, zoals ze wel…

Wildlands in Emmen - dierenpark en attractiepark ineenWildlands in Emmen - dierenpark en attractiepark ineenIn Emmen is een nieuw dierenpark gebouwd met de naam Wildlands Adventure Zoo Emmen, dat op 25 maart 2016 de deuren opent…
Met de fiets en de veerpont door ZeelandZeeland is een fietsprovincie bij uitstek. Rust en ruimte in overvloed. Op de fiets door Zeeland houdt ook in dat men re…
Bronnen en referenties
  • http://slaapstrandhuisje.nl
  • http://www.slaapzand.nl
  • http://www.slapenopstrand.nl
  • http://www.noordzeehuisjes.nl
  • http://www.recreo.nl/nl/onze-accommodaties_strandhuisjes.htm
  • http://www.stranddroom.nl
  • http://huureenstrandhuis.nl
  • http://www.strandcampinggroede.nl/nl/strandhuisjes.lp?cat=verblijven
  • http://strandbungalow.nl
  • http://breezandbeachhouses.nl
  • http://www.roompot.nl/vakantieparken/nederland/zeeland/roompot-beach-resort/vakantieverblijven/beach-house/beach-house-4-pers/557979/
  • http://strandhuisjes.nu/zeeland
Mosch-top (10 artikelen)
Laatste update: 02-03-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 12
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.