Goedkope en gratis dagjes weg in eigen land

Goedkope en gratis dagjes weg in eigen land Steeds minder mensen kiezen voor een vakantie in het buitenland. Veel mensen kiezen ervoor om als alternatief dagjes weg te gaan in eigen land. Het nadeel is dat een bezoekje aan een pretpark of aan een dierenpark met het hele gezin als snel veel geld kost. Alleen de entreeprijzen zijn vaak al tientallen Euro’s per persoon en dan heb je nog niet eens gegeten en gedronken. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om een leuke dag te hebben, zonder dat dit een aanslag is op je portemonnee.

Tips voor betaalbare uitjes

Een gezellig dagje weg met je gezin hoeft niet per se duur te zijn. Zo kun je met je gezin bijvoorbeeld:

  • Een dagje uit in de natuur
  • Naar een kinderboerderij of speeltuin
  • Een cultureel dagje uit
  • Naar een doolhoftuin
  • Naar het strand
  • Naar een gratis evenement of festival

Er zijn veel dingen die je kunt doen, zonder dat er torenhoge entreeprijzen betaald hoeven te worden en uiteindelijk zijn jullie zelf degenen die een dag gezellig maken.

Een dagje uit in de natuur

In ons eigen kikkerlandje zijn er veel bossen, heiden en meertjes te vinden. Het kost helemaal niets om hier naartoe te gaan. In het bos kun je bijvoorbeeld samenwerken door een hut te bouwen van materiaal dat je om je heen vindt. Een leuke bezigheid waarmee je al snel een dag kunt vullen. Op de heide kun je heerlijk wandelen, maar ook spelen. Neem een bal mee en een paar flessen en organiseer je eigen flessenvoetbaltoernooitje. Ook met een frisbee kun je je prima vermaken. Zo kun je ook thuis een lekkere lunch maken met broodjes, fruit en lekkere drankjes. Eten moet je toch, dus dat zijn de kosten niet. Neem de lunch mee en ga lekker picknicken aan een meertje. Er zijn mogelijkheden genoeg!

Een dagje naar de kinderboerderij of speeltuin

Voor een kinderboerderij of speeltuin hoef je geen entree te betalen. Ga er lekker op uit, bekijk de ezels, schapen, geiten en konijnen en aai ze. Er zijn naar schatting tussen de 550 en 600 kinderboerderijen in Nederland. Er is er dus naar alle waarschijnlijkheid ook een bij jou in de buurt. Speeltuinen zijn er ook in groten getale. Er zijn buiten- en binnenspeeltuinen, dus ook wanneer het weer koud of regenachtig is, is dit een prima manier om een leuke dag te hebben.

Een cultureel dagje uit

In de steden van Nederland vind je kerken, beeldhouwwerken en monumenten die je gratis kunt bezichtigen. Er zijn ook kathedralen en kerken waar je geen entree voor hoeft te betalen om deze van binnen te kunnen bekijken. Denk ook eens aan een wandeling door een oud stadscentrum, door steegjes, langs grachten of door een stadspark.

Doolhoftuinen

Voor prijzen tussen de € 2,50 tot € 5,00 heb je al toegang tot een doolhoftuin. Het doel is om de uitgang van het doolhof te bereiken. Dit kan lastig zijn, omdat er veel doodlopende wegen zijn en het lastig is om te bepalen waar je je bevindt in het doolhof. Deze ‘puzzel’ is geschikt voor alle leeftijdscategorieën, dus ook dit kan een leuk en goedkoop uitje zijn voor het hele gezin.

Naar het strand

Naar het strand gaan, is gratis. Je kunt hier genieten van de zon en van het water, maar je kunt je ook een leuke tijd hebben door het bouwen van zandkastelen, spelletjes met een bal te spelen of met het zoeken van mooie schelpen. Dit uitje is goed te combineren met een etentje met zelf meegebrachte voedingsmiddelen. Neem handdoeken, eten (eventueel in een koelbox), een bal en schepjes met emmer mee en je kunt je met de kinderen urenlang gratis vermaken in de buitenlucht.

Naar een gratis evenement of festival

Er zijn regelmatig evenementen te vinden, waarbij je geen entree hoeft te betalen. Je kunt onder het genot van een hapje en/of drankje genieten van live muziek die door lokale muzikanten wordt gemaakt. Je betaalt alleen de consumpties, maar de sfeer en ambiance is geheel gratis.

Duurdere uitstapjes, maar dan goedkoper

Wanneer je toch naar een pretpark of naar een dierentuin of iets dergelijks wilt gaan, is het aan te raden om de spaaracties goed in de gaten te houden. Regelmatig kun je wanneer je boodschappen doet, gratis zegels sparen waarmee je flinke kortingen kunt krijgen op de toegangsprijs of je krijgt bijvoorbeeld bij een volle spaarkaart het tweede toegangskaartje gratis.
© 2015 - 2024 Mileena, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dagje uit voor de kleine beursDagje uit voor de kleine beursEen dagje uit met het gezin hoeft niet altijd veel geld te kosten. Een dagje naar een pretpark met een gezin met een paa…
Een dagje uit kan ook goedkoopEen dagje uit kan ook goedkoopEen dagje uit kunt u zeer duur maken door naar een attractiepark te gaan waar ze hoge tarieven vragen voor entree, parke…
Besparen op een dagje uitBesparen op een dagje uitAf en toe een dagje weg, heerlijk is dat. Even weg van alles en een leuke tijd hebben. Toch kan een leuk dagje uit een b…

Bijzondere overnachtingen in kastelen en kloostersBijzondere overnachtingen in kastelen en kloostersOvernachten op een historische plek waar de tijd stil is blijven staan en waar lang geleden adellijke families woonden.…
Op vakantie in Zeeland: water, wind en strandOp vakantie in Zeeland: water, wind en strandZeeland is een provincie in Nederland en is de perfecte kortbij-bestemming om er op vakantie te gaan. Wie houdt van wate…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Jill111, Pixabay
  • http://www.kinderboerderijen.nl/kinderboerderijen-in-Nederland
  • http://www.dagje-uit.org/dagjeuit-gratis
  • http://plazilla.com/page/4295002768/leuke-dingen-die-je-gratis-kunt-doen
Mileena (123 artikelen)
Gepubliceerd: 25-07-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.