Dagje uit voor de kleine beurs

Dagje uit voor de kleine beurs Een dagje uit met het gezin hoeft niet altijd veel geld te kosten. Een dagje naar een pretpark met een gezin met een paar kinderen, kan eenvoudig een paar honderd euro kosten. In dit artikel treft u een aantal uitjes aan die weinig tot niets kosten, maar de gezinsleden hebben wel een leuke dag. Een dagje naar een pretpark is een leuk vermaak, maar kost al €30 per persoon, of zelfs nog meer. Aan de entreeprijs verdienen ze waarschijnlijk nog niet genoeg wat u moet ook nog minimaal €5 betalen voor het parkeren van de auto. Een blikje drinken en wat eten gaat ook richting de €20 kosten per gezinslid. Met een beetje pech doet u de hele dag niets anders dan in een rij wachten voordat u in een attractie kunt die één a twee minuten duurt. Het kan misschien leuker, maar in ieder geval goedkoper.

Dagjes uit in de buurt

In uw eigen omgeving worden er gratis evenementen gehouden, u moet er alleen achter zien te komen waar en wanneer deze evenementen worden gehouden. U kunt hier achter komen door op het internet te gaan zoeken naar uitjes in de regio.

Informatiedagen

Bepaalde branches houden eens in het jaar een dag of weekend dat u gratis een bezoek kunt brengen om meer te weten te komen over de bedrijfstak. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan “kom in de kas” (kunt u gratis kassen bezoeken), Campina met haar jaarlijkse dag dat u boerderijen kunt bezoeken, of het museumweekend waarin u gratis musea kunt bezoeken.

Bezoeken van markten

In eerste instantie lijken markten en braderieën saai voor kinderen, maar vaak is er ook voldoende vermaak voor de kinderen. In bepaalde gevallen wordt er geld in rekening gebracht voor het parkeren, maar meestal is het gratis. In het geval het een vlooienmarkt is, kunt u voor uzelf en voor de kinderen voor een klein bedrag spulletjes kopen.

Wandelingen in bossen en natuurgebieden

De mooiste uitjes zijn gratis. Op het internet kunt u mooie wandelroutes downloaden en gaan lopen in natuurgebieden. U kunt het uitje interessanter maken voor de kinderen, door er een spel aan te koppelen. U laat ze bijvoorbeeld zoeken naar bladeren, kastanjes en takjes waar u thuis iets mooist samen met de kinderen mee kunt maken. Door de wandeling te combineren met een picknick heeft iedereen een leuke tijd.

Naar een attractiepark met kortingsbonnen

Als u toch naar een attractiepark gaat, zorg er dan in ieder geval voor dat u daar zo goedkoop mogelijk terecht kunt. Voor attractieparken als Slagharen en Hellendoorn kunt u vaak forse kortingen krijgen op de entreeprijzen. Er worden bijvoorbeeld kortingsbonnen uitgegeven bij producten in de supermarkt. Op dit soort acties moet u gelijk inspelen, ook als het nog lang duurt tot u ervan kunt profiteren.

Historische steden bezoeken

Ook voor kinderen is het interessant om historische steden te bezoeken. In de zomermaanden worden er vaak evenementen gehouden waardoor het nog interessanter is voor kinderen. Voor een klein bedrag kunt u één van de torens bezoeken om het nog iets extra’s te geven voor de kinderen.
© 2011 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Besparen op een dagje uitBesparen op een dagje uitAf en toe een dagje weg, heerlijk is dat. Even weg van alles en een leuke tijd hebben. Toch kan een leuk dagje uit een b…
Goedkoop naar een pretparkDe prijzen van pretparken lopen de spuigaten uit. Voor €20 euro komt u niet meer binnen bij de grotere pretparken. Allee…
Een dagje uit in OverijsselEen dagje uit in OverijsselProvincie Overijssel ligt in het Oosten van Nederland en grenst aan Duitsland, Drenthe, Gelderland en Flevoland. Hoewel…

Het dorp Reduzum in BeeldHet dorp Reduzum in BeeldRorthahusum is een dorp dat behoorde tot de gemeente Boarnsterhim in de Nederlandse provincie Friesland. Vanaf 1 januari…
Sittard, de stad op het smalste stukje Limburg!Sittard is een stad op het smalste stukje van de provincie Limburg. Het is een oude stad, die in de loop er tijd heel gr…
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 14-06-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.