Bijzondere overnachtingen in een B&B

Bijzondere overnachtingen in een B&B Wilt u wel eens wat anders dan de gebruikelijke overnachtingen in een huisje of doorsnee hotel? U krijgt alternatieven aangeboden die origineel en verrassend zijn. Wat vindt u bijvoorbeeld van een overnachting in een werfkelder, in een heksenhuisje, bij Gaudi, of in de Soul Inn? Er is meer mogelijk dan u denkt en u hoeft niet ver te zoeken om op een originele en comfortabele manier uw nachten door te brengen. Lekker weg in eigen land.

Bijzondere overnachtingen

Nederlanders gaan er steeds vaker tussenuit. Naast de toenemende behoefte aan verrijking en persoonlijke ervaringen kiezen mensen steeds vaker voor luxe en comfort. Het is fijn om er regelmatig tussenuit te gaan en de boel de boel te laten. Heerlijk uitrusten, zelf uw tijd indelen en even ontsnappen aan de waan van elke dag.

Van minimaal tot compleet en van sober tot luxe en comfortabel, voor elk wat wils. Overnachten bij mensen thuis in plaats van in een anonieme hotelkamer. Onderstaand een selectie uit het B&B-aanbod, zodat u zelf kunt kiezen uit alle leuke en bijzondere B&B´s in eigen land.

Groningen
Friesland
Drenthe
Bron: Stevepb, PixabayBron: Stevepb, Pixabay
Overijssel
Gelderland
Utrecht
Flevoland
Noord-Holland
Zuid-Holland
Zeeland
Noord-Brabant
Limburg

Het Groene Huisje (Groningen)

Deze B&B staat in een biologische landschapstuin met moestuin en uitzicht over de weilanden. Het huisje heeft geen elektriciteit en waterleiding en is ideaal voor rustzoekers en wandelaars. Het verblijf is voorzien van twee comfortabele bedden, een washuisje met warm en koud water, een ecotoilet en een zonneweide met tuinstoelen onder de walnotenboom. Het ontbijt wordt geserveerd op de eigen veranda.

In de directe omgeving van het groene huisje bevinden zich het Lauwersmeergebied, het Pieterpad, de Waddeneilanden en Groningen. Voor € 25 p.p. kan er ook worden gegeten.
Voor meer informatie: www.hetgroenehuisje.com

Overnachten in een unieke havenkraan (Friesland)

Deze havenkraan is gelegen in Harlingen met zicht op de haven. In vroegere jaren werd de kraan gebruikt om er hout mee te lossen dat afkomstig was uit Rusland en de scandinavische landen. Nu kunt u er overnachten, waarbij u een prachtig uitzicht heeft over de haven. U kunt de kraan zelf bedienen zodat u uw eigen uitzicht kunt bepalen. De accommodatie is van alle gemakken voorzien met een dakterras, minibar en stortbad voor twee personen.
Voor meer inlichtingen https://www.bijzondere-overnachtingen.eu/havenkraan-harlingen/

Overnachten in een Heksenhuisje (Drenthe)

In Uffelte bevindt zich De Uelenspieghel, een kunstzinnig en spiritueel centrum voor natuurliefhebbers en mensen die houden van schilderen, muziek, yoga en meditatie.
Het heksenhuisje is een huisje voor één tot drie personen, het staat in een oude boomgaard grenzend aan natuurgebied de Ootmaanlanden. In het huisje staat een koelkast, fornuis en een houtkachel; de wc en douche bevinden zich in de boerderij. U kunt er ook gebruikmaken van de sauna en er kunnen fietsen/paarden worden gehuurd.
Meer informatie over het heksenhuisje van De Uelenspieghel: www.uelenspieghel.nl

Bron: Larsen9236, PixabayBron: Larsen9236, Pixabay

Ontspannen in een Wellnesshuisje (Overijssel)

Het luxe vakantiehuisje bevindt zich in Nationaal Park Weerribben-Wieden op een steenworp afstand van Giethoorn en Blokzijl. In de tuin bij alle huisjes bevinden zich een hout gestookte sauna en een jacuzzi. Sommige huisjes zijn voorzien van een sunshower, andere huisjes hebben een stoomcabine. Vlakbij de huisjes kun u varen met een fluisterbootje, een elektrosloep of een kano. De afgeschermde tuin (300 m²) heeft uitzicht op de omringende weilanden. Bij het huisje hoort een houten vlonderterras met loungeset, een eettafel, ligstoelen en een zweefparasol.

De luxe keuken is voorzien van alle moderne apparatuur, de woonkamer heeft openslaande tuindeuren naar het terras en is ingericht met een grote flatscreen tv, dockingstation en een houtkachel (dit laatste geldt niet voor de studio’s). Er is een masterbedroom aanwezig met boxspring en vaste kastenwand en er is een tweede slaapkamer met twee losse 1-persoons boxspringbedden.
Meer informatie over de Wellnesshuisjes: www.wellnessvakantiehuisje.nl

Overnachten bij Gaudí aan de Rijn (Gelderland)

De Catalaanse architect Gaudí heeft indrukwekkende gebouwen ontworpen zoals de Sagrada Familia. Maar u kunt ook dichterbij huis genieten van de stijl van Gaudi. Vlakbij het station van Arnhem ligt aan de rand van de binnenstad B&B Gaudí aan de Rijn. Aan de andere kant van het water bevindt zich natuurgebied Meinerswijk. Aan de inrichting is meteen te zien waarom de B&B de naam van Gaudí gebruikt in haar naam. Het is dan ook een bijzonder gebouw, licht en kleurrijk, met veel oog voor detail.

Er zijn twee tweepersoonskamers in deze B&B en een gedeelde badkamer. De beide kamers kijken uit over de Rijn en het achtergelegen natuurlandschap. De organische vormgeving maakt van deze ark een aangename slaapplek. Arnhem is een prima stad om galeries, restaurantjes, winkels en musea te bezoeken. En ´s zomers zijn er concerten, festivals en andere culturele activiteiten. Maar ook rustzoekers komen aan hun trekken, op de Veluwe kunt u heerlijk fietsen en wandelen.
Voor meer informatie: http://www.gaudi-aan-de-rijn.nl/

Bron: Victor Alliance, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Victor Alliance, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Slapen in een werfkelder (Utrecht)

Utrecht is een populaire bestemming voor een stedentrip. De grachten en de daaraan gelegen werfkelders zijn genomineerd als werelderfgoed bij Unesco. Er zitten veel restaurantjes en barretjes in de werfkelders en op zonnige dagen zitten de terrassen op de kades vol. B&B Oudegracht is een hele bijzondere plek om te overnachten. Deze werfkelder, die dateert uit de Middeleeuwen, heeft zijn eigen (openbaar) terras onder hoge bomen. U kunt er de bootjes voorbij zien komen of zelf per rondvaartboot, kano of waterfiets de grachten verkennen.

Naast vele authentieke kenmerken beschikt de werfkelder over alle moderne gemakken. Zo heeft de keuken een vaatwasser, keramische kookplaat, koelkast en combimagnetron. Er is gratis wifi. Het appartement bestaat uit twee kelders met een eigen ingang. Het bestaat uit een slaapkamer, een zitkamer en een badkamer met douche en toilet (geschikt voor vijf personen). De werfkelder ligt in het Museumkwartier in Utrecht, midden in het centrum van Utrecht, het station ligt op loopafstand.
Meer informatie over B&B Werfkelder Oudegracht: www.bedandbread-oudegracht.nl

Overnachten in een boomhut (Flevoland)

De "Bome" bestaat uit een geïsoleerde en afsluitbare boomhut van ongeveer 8 m² en een balkonterras van ook ongeveer 8 m². Door het ontwerp en de situering heeft u een fantastisch uitzicht. Kenmerkend is het unieke ophangsysteem, want de Bome hangt alleen aan de stam van de boom. Als onderdeel van de gevel is de boomstam zowel van binnen als van buiten zichtbaar. De boomhut is bereikbaar via een vaste trap. De Bome is ingericht als een luxe hotelkamer en uitstekend geschikt voor een overnachting voor twee personen.
Meer informatie: https://www.kidsproof.nl/flevoland/eropuit/camping-de-houtrib/overnachten-lelystad-kinderen-boomhut

Bron: Patrick Clenet, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Patrick Clenet, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Slapen in een schuilkerkje in Amsterdam (Noord-Holland)

Wilt u eens wat anders dan een doorsnee toeristenhotel? Aan de Amstel, vlak achter het Rembrandtplein, bevindt zich een bijzonder en exclusief appartement met de toepasselijke naam “Op Het Altaar”. U slaapt hier namelijk op het altaar van een 18e eeuws schuilkerkje. In de 16e eeuw was het alleen toegestaan om de leer van de gereformeerde kerk te belijden. Mensen met een andere religie moesten daarom hun geloof belijden in een ruimte die niet als kerk of synagoge te herkennen was. Rond 1751 werd toen een schuilkerk gebouwd.

Deze schuilkerk bestaat nog steeds en heeft nog altijd dezelfde toegang. Alleen heeft het nu een andere bestemming gekregen. Vanaf de buitenkant ziet het eruit als een normaal huis, eenmaal binnen treft u een hal, een keukentje met Nespresso-apparaat, een Quooker, een magnetron, een koelkast en een vaatwasser. Koken is niet mogelijk. Het voormalige kapelletje is nu een slaapkamer met op de plaats van het altaar een kingsize bed. Als u op bed ligt kunt u het prachtige authentieke plafond bekijken.

Het kapelletje is compleet ingericht met flatscreen tv met dvd-speler en home cinema systeem, draadloos internet, een bijzonder verlichtingssysteem en elektrisch bedienbare gordijnen. Vanaf de eerste verdieping kijkt u neer op het altaar en de slaapkamer. Op deze verdieping bevindt zich de luxe badkamer met vloerverwarming, ligbad en douche.
Meer informatie over Op Het Altaar: www.aplacetostay.co/netherlands/amsterdam/op-het-altaar-on-the-altar

Slapen in een voormalige watertoren in Dordrecht (Zuid-Holland)

U verblijft in een authentieke watertoren aan de rand van Dordrecht. De kamers met een spectaculair uitzicht hebben houten vloeren en zijn voorzien van een ligbad. De accommodatie bevindt zich vlakbij de Biesbosch waar u kunt wandelen en fietsen. Ook kunt u vanaf Dordrecht een boottocht naar Rotterdam maken.
De eigenaren maken gebruik van biologische- en ecologische producten, het begrip duurzaamheid staat hoog in het vaandel.
Voor meer inlichtingen: https://origineelovernachten.nl/accommodatie/nederland/zuid-holland/dordrecht/voormalige-watertoren/128

Overnachten op een oude hofstede (Zeeland)

Hofstede Bellas Artes is een boerderij op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. In de voormalige kleinvee schuur zitten twee B&B’s. De gerestaureerde verblijven bestaan uit een woonkamer met houtkachel en centrale verwarming, een badkamer, een slaapkamer met tweepersoons boxspring en een privé-terras. B&B Bellas Artes heeft een ligbad en douche, B&B Bella Vista een infrarood sauna en inloopdouche. In de voormalige landbouwschuur bevindt zich B&B Casa Alegriae (met eigen keuken) waar u zich in Spaanse sferen waant, het verblijf beschikt over een keuken en een grote luxe badkamer. Tenslotte B&B Casa Luna, een vrijstaande lodge, die beschikt over een badkamer met inloopdouche, infrarood sauna en eigen keuken. Ook Alegriae en Luna zijn uitgerust met een houtkachel, centrale verwarming en privé-terras.

In het wagenhuis bevindt zich een kunstgalerie en cadeauwinkel, ´s zomers is de beeldentuin geopend. Meer informatie over slapen op een oude hofstede: https://www.deheerenhoeve.com/contact/ en https://www.zeeuwsreisje.nl/nl/accommodaties/zwitserse-rust-aan-de-zeeuwse-kust-in-hofstede-bellas-artes

Bron: Quistnix, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.5)Bron: Quistnix, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.5)

Overnachten in een authentieke molen (Noord-Brabant)

Op het platteland van Eindhoven staat de "Nostro Mulino," een authentieke molen die is omgetoverd in een romantische B&B.
De hele molen staat tot uw beschikking en elke morgen wordt er een mandje met ontbijt bezorgd.

Nostro Mulino heeft meerdere verdiepingen, met op de begane grond een badkamer die is voorzien van een tweepersoons ligbad, een tweepersoons stoomcabine, een föhn, een toilet en een wastafel. Op de eerste verdieping treft u de slaapkamer met hemelbed en een ontbijthoek. Op de tweede verdieping vindt u de zitkamer met minibar en ook een 3e, 4e en 5e kamer, die zicht geven op het mechanische deel van de molen. Verder bevindt zich in de molen een televisie, dvd-speler en gratis wifi.
Meer informatie: https://www.vvv.nl/nl/activiteitenkaart/detail/b-b-nostro-mulino--9c9703e9-ab76-486b-aaf4-9075ba3a5962

Overnachten in een voormalig treinstation (Limburg)

In het Limburgse Horst kunt u overnachten in het oude karakteristieke stationsgebouw op het Station van Horst-Sevenum, Staatsie 1866. Het monumentale stationsgebouw is grondig verbouwd met behoud van originele details en doet nu dienst als stationsrestauratie en vergaderlocatie. Op de eerste verdieping is een bijzondere B&B gevestigd.

B&B Staatsie 1866 bestaat uit twee kamers op de eerste verdieping van het historische stationsgebouw. Op iedere kamer staat een tweepersoonsbed en een bedbank. De kamers kijken aan de ene kant uit over het spoor en aan de andere zijde over het Limburgse landschap. De gedeelde badkamer heeft een wasbak, toilet en douche. Op de kamer staat een koelkast en een tv. Er is gratis wifi in het hele pand. Ontbijt kan worden bijgeboekt en koffie, thee, frisdranken en versnaperingen zijn beneden in de restauratie te verkrijgen. Op verzoek kunt u zelf een lunch en/of diner bijboeken.

De diverse recreatiemogelijkheden in de omgeving zijn prima te bereiken met het openbaar vervoer en steden als Roermond en Eindhoven zijn niet ver weg. Op 200 meter afstand bevindt zich een knooppunt van verschillende wandel- en fietsroutes in de omgeving. Meer informatie: www.staatsie1866.nl
© 2015 - 2024 Molleke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hotelbon, Voucher, Hotel Cadeaukaart, wat kunt u ermee doen?Hotelbon, Voucher, Hotel Cadeaukaart, wat kunt u ermee doen?Een Hotelbon of een Hotel voucher, is een erg leuk cadeau om te geven en te ontvangen. Bijvoorbeeld voor een verjaardag…
Villa Augustus in DordrechtAls je eens een bijzonder weekendje weg wil, dan is het wellicht een leuk idee om eens een bezoek te brengen aan Villa A…
Gaudí en Barcelona: Sagrada Familia, Park Guell en Casa'sHij is één van de bekendste Spaanse architecten. Als je in Barcelona loopt, ontkom je niet aan zijn opvallende werken. B…
De zeven meest bizarre hotels ter wereldDe zeven meest bizarre hotels ter wereldVan grote bollen die tussen de bomen hangen, tot een suite in een havenkraan.. Sommige hotels zijn méér dan ongewoon, ze…

Sint Eustatius – eiland van Caribisch NederlandSint Eustatius – eiland van Caribisch NederlandSint Eustatius is een klein eiland in het Caribisch gebied dat tot Caribisch Nederland hoort. Het is een van de voormali…
Bijzondere hotelovernachtingen in NederlandBijzondere hotelovernachtingen in NederlandWilt u overnachten in een goed hotel, maar liever geen hotel van dertien in een dozijn? Dit is het juiste adres, u krijg…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: TanteLoe, Pixabay
  • http://origineelovernachten.nl/locaties/nederland/
  • https://www.hetgroenehuisje.com/
  • https://www.bijzondere-overnachtingen.eu/bestemmingen/friesland/
  • https://supertrips.nl/nederland/flevoland
  • http://www.aplacetostay.co/
  • Afbeelding bron 1: Stevepb, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Larsen9236, Pixabay
  • Afbeelding bron 3: Victor Alliance, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • Afbeelding bron 4: Patrick Clenet, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • Afbeelding bron 5: Quistnix, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.5)
Molleke (292 artikelen)
Laatste update: 24-04-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 11
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.