De zeven meest bizarre hotels ter wereld

De zeven meest bizarre hotels ter wereld Van grote bollen die tussen de bomen hangen, tot een suite in een havenkraan.. Sommige hotels zijn méér dan ongewoon, ze zijn met recht bizar te noemen! Een lijstje met de zeven meest bizarre hotels ter wereld.

Nummer 1: Slapen in de cockpit van een Boeing 747

Het Jumbo Hostel / Bron: Stefan Schäfer, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Het Jumbo Hostel / Bron: Stefan Schäfer, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Overnachten in een hotelletje dichtbij het vliegveld, om een vroege vlucht te kunnen pakken? Dat is vaak niet het leukste deel van je vakantie. Maar sommige vliegveldhotels zijn een belevenis op zich. Het Jumbo Hostel op het vliegveld van Stockholm is daar een voorbeeld van. Daar kun je je vlucht afwachten in een omgebouwde Boeing 747. De kamers in het hostel zijn met flatscreen uitgerust, zodat de gasten de vertrektijd van hun 'echte' vlucht in de gaten kunnen houden. Wie altijd al piloot had willen worden, kan ook voor de suite gaan, en in de cockpit overnachten!

Nummer 2: Bekijk het Noorderlicht vanuit een glazen iglo

Wie het Noorderlicht wil zien, zonder een koude neus te krijgen, moet naar het Kakslauttanen Arctic Resort in Finland. Dit resort heeft een aantal heel bijzondere verblijven. Je kan er overnachten in iglo's met een dak van glas! In je pyjama kun je vanuit je 'slaapkamer' het Noorderlicht bewonderen. Voor de echt avontuurlijke gasten zijn er ook sneeuw-iglo's aanwezig. Hoewel de temperatuur buiten tot min dertig kan dalen, blijven de sneeuw-iglo's relatief warm. Het is er meestal een 'comfortabele' min drie graden. Voor het noorderlicht zul je dan helaas wel de kou in moeten...

De Havenkraan van Harlingen / Bron: Pnieuwla, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)De Havenkraan van Harlingen / Bron: Pnieuwla, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Nummer 3: 360 graden uitzicht vanuit een havenkraan

Ook in ons kikkerlandje vind je bijzondere en spectaculaire hotels. In Harlingen bevindt zich een bijzondere suite, gevestigd in een oude havenkraan. Het meest spectaculaire aan dit één-kamer hotel is de glazen cabine. Vanuit deze cabine kijk je uit over de oude stad en de Waddenzee. Deze cabine heeft een stuurknuppel, waarmee je de hele cabine 360 graden rond kunt laten draaien! Je kiest dus zelf je eigen uitzicht. Ook buiten kun je genieten van het panorama: De kraan heeft ook een dakterras.


Nummer 4: 'Rondhangen' in het bos

Wie echt in midden in de natuur wil slapen, zonder zelf een tent op te zetten, boekt een verblijf in de Free Spirit Spheres, in Vancouver Island, Canada. Dit 'hotel' bestaat uit een aantal hangende bollen van hout en plexiglas, die met touwen aan de bomen bevestigd zijn. Je slaapt dus tussen de boomtakken. Je bereikt de bollen via een trapje aan de boom en een hangbrug. Als het waait bewegen de bollen zachtjes mee met de wind. Hierdoor wordt het gevoel dat je tussen de bomen slaapt, nog eens versterkt. Een bijzondere ervaring.

Nummer 5: 'Kamperen' in hartje Berlijn!

In Berlijn vind je een hoop eigenzinnige budgethotels. Maar de meest eigenzinnige is toch wel het Huettenpalast. Dit bijzondere hotel kan het best omschreven worden als een retro stijl indoor camping. In een oude fabriekshal staan een aantal retro caravans. Deze caravans hebben een tweede leven gekregen als 'hotelkamer'. De fabriekshal is bijzonder aangekleed, met zitjes en grasmatten. Hierdoor ontstaat de sfeer van een indoor camping, waar het gegarandeerd altijd mooi weer is. Wie weer eens wat anders wil, boekt dus een kamer in het Huettenpalast.

Nummer 6: Laat je opsluiten in de gevangenis

Verwacht geen vriendelijke bediening of fijne bedden in het Letse Liepaja hotel. Dit hotel, gevestigd in een oude KGB-gevangenis, claimt dat het onvriendelijk, onverwarmd en oncomfortabel is. En daar is geen woord van overdreven! Na het inchecken volgt een strenge ondervraging door een brute cipier, waarna je met je medegevangenen in een koude cel wordt opgesloten. Slapen doe je op een pallet, het diner bestaat uit een homp brood. Ondanks het gebrek aan comfort, is het heel bijzonder om te ervaren hoe het is om vast te zitten in een KGB-gevangenis.

Nummer 7: Overnachten op 155 meter onder de grond

De suite in de Sala zilvermijn in Zweden is met zijn 155 meter diepte de diepste slaapkamer ter wereld. Tijdens de rondleiding kom je meer te weten over de geschiedenis van de zilvermijn. De gangen in de mijn zijn een unieke omgeving, met een heel aparte sfeer. Er zijn zelfs ondergrondse meren in de mijn! In de mijn is het donker en vochtig, maar de suite wordt verwarmd tot een comfortabele 18 graden. De suite is aangekleed met zilveren stoelen en kandelaars, als verwijzing naar de geschiedenis van de zilvermijn.

Lees verder

© 2014 - 2024 Solamar, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Op reis gaan met het vliegtuigOp reis gaan met het vliegtuigDe eerste keer vliegen is voor iedereen wel een beetje spannend. Als u ergens over twijfelt vraag het dan altijd na bij…
Hoeveel handbagage mag ik meenemen in het vliegtuig?Hoeveel handbagage mag ik meenemen in het vliegtuig?Een drama als het gaat om uit te zoeken hoeveel je mee mag nemen als handbagage. Bij elke vliegtuigmaatschappij is dit v…
Bronnen en referenties
 • http://www.theguardian.com/travel/gallery/2013/feb/22/worlds-most-unusual-hotels-in-pictures
 • http://www.theguardian.com/travel/2006/jun/25/latvia.hotels.observerescape
 • http://www.hotelsuites.nl/bijzondergebouw.php?view=detail&bzgb=Havenkraan&hotel=1794
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Jumbohostel
 • http://www.freespiritspheres.com/
 • http://www.earthporm.com/10-amazing-hotels-need-visit-die/
 • http://www.unusualhotelsoftheworld.com/SalaSilvermineUndergroundsuite
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Havenkraan_van_Harlingen
 • http://www.guildtravel.com/northernlights/romantic-break-in-an-igloo-village/
 • http://www.unusualhotelsoftheworld.com/Huettenpalast
 • Bron foto Jumbo Hostel Stefan Schäfer, Lich
 • Bron foto havenkraan Harlingen Pnieuwla
 • Afbeelding bron 1: Stefan Schäfer, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • Afbeelding bron 2: Pnieuwla, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Solamar (10 artikelen)
Gepubliceerd: 17-04-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 14
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.