Bijzondere hotelovernachtingen in Nederland

Bijzondere hotelovernachtingen in Nederland Wilt u overnachten in een goed hotel, maar liever geen hotel van dertien in een dozijn? Dit is het juiste adres, u krijgt alternatieven aangeboden die origineel en verrassend zijn. Alles is mogelijk, van heel eenvoudig tot luxe en comfortabel, van een rustig verblijf in een dorp tot een overnachting in een bruisende stad. Lekker weg in Nederland, u hoeft niet ver te zoeken om op een originele en comfortabele manier uw nachten door te brengen.

Bijzondere hotelovernachtingen Nederland

Nederlanders gaan er steeds vaker tussenuit en kiezen er regelmatig voor om zichzelf eens lekker te laten verwennen. Luxe en comfort staan daarbij voorop. Heerlijk uitrusten in een comfortabel hotel, zelfs het ontbijt kan op bed worden gebracht.
Van kleine knusse hotels tot stijvolle verblijven, van eenvoudig tot luxe en comfortabel. Voor elk wat wils. In dit artikel een selectie uit het hotelaanbod zodat u zelf kunt kiezen uit alle leuke en bijzondere hotels in eigen land.

Bron: PublicDomainPictures, PixabayBron: PublicDomainPictures, Pixabay

Het kleinste hotel ter wereld (Groningen)

Het kleinste hotel ter wereld "Grand Hotel de Kromme Raake" is ingericht in art deco-stijl. Het staat in Eenrum en telt 1 kamer. In de foyer van het hotel hangt achter de balie een roodgeschilderde kast met veertig hokjes. Negenendertig ervan zijn leeg, in het laatste hangt de sleutel van kamer 1.

De kamer bestaat uit een zitkamer met art deco-meubels, een kacheltje, een minibar en een kingsize bedstede met rood geschilderde muren. De bedstede is voorzien van ingebouwde televisie en de nachthemden en slaapmutsen hangen al te wachten. Achter de bedstede ligt de badkamer met marmeren wastafels en een tweepersoons bad. Het ontbijt wordt geserveerd in het ontbijtkeukentje. Om op deze bijzondere plek te overnachten moet er tijdig worden gereserveerd.

Voor meer inlichtingen: www.hoteldekrommeraake.nl.

Het Zandhotel (Friesland)

Het Zandsculpturen Festival in Sneek trekt elke zomer circa 50.000 bezoekers. Men kwam op het idee om in een zandsculptuur een luxe hotelkamer te bouwen. In Zweden en Finland zijn de ijshotels helemaal van ijs gemaakt, maar met zand is dit niet mogelijk. Ook willen mensen liever geen zand in hun bed en moet er goed sanitair aanwezig zijn. Het zandhotel is niet volledig van zand gemaakt maar door het gebruik van de materialen lijkt dit wel zo. De muren en het plafond hebben een zandlook en het tapijt lijkt op zand. Er staat een gewoon bed en de badkamer is een badkamer zonder zand.

Inchecken is bij Hotel Restaurant de Daaldersplaats, waar u de sleutel van de kamer op kunt halen. De kamer zelf bevindt zich in een zandsculptuur van Bedrock, het stadje uit de Flintstones. Aan de buitenkant is niet te zien dat in de zandsculptuur een hotelkamer zit verborgen. Het Zandsculpturen Festival is voorbij maar het Zandhotel nog steeds te boeken.
Meer informatie over het Zandhotel in Sneek: www.zandhotel.nl

Bron: Booms, C.S, (Rijksdienst Cultureel Erfgoed) Hotel Frederiksoord: Hoofdgebouw, overzicht voorgevelBron: Booms, C.S, (Rijksdienst Cultureel Erfgoed) Hotel Frederiksoord: Hoofdgebouw, overzicht voorgevel

Logement & Gasterij Frederiksoord (Drenthe)

Logement & Gasterij Frederiksoord is een historisch pand in Frederiksoord en geldt als beschermd rijksmonument. Het hotel stamt uit de 18e eeuw en is compleet gerenoveerd. Alle hotelkamers bevinden zich op de begane grond en omdat het hotel maar acht hotelkamers heeft is het verstandig om op tijd te reserveren. De keuken serveert Hollandse gerechten van een goede kwaliteit.

Hotel Frederiksoord heeft een bijzondere uitstraling met de sfeer van vroeger en het comfort van nu. Het hotel is landelijk gelegen, aan de rand van het bos. Vanuit de tuin loopt u zo het bos in.

Voor meer informatie:www.hotelfrederiksoord.nl

Librije's hotel (Overijssel)

Librije’s hotel bevindt zich in het historische hart van Zwolle en is gevestigd in een voormalige gevangenis. Het complex bestaat uit 19 luxueuze kamers en suites die elk voorzien zijn van een zithoek, Auping-bed, flatscreen tv, iPad en een minibar met gratis drankjes en knabbels. De kamers zijn verder uitgerust met een douche of een (bubbel) bad.
Dineren kan in het exclusieve restaurant dat anno 2020 beschikt over 3 Michelinsterren.

Voor meer informatie: www.librije.com/

Herberg de Gouden Leeuw (Gelderland)

In het hart van Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland, bevindt zich Hotel Restaurant Herberg de Gouden Leeuw.
Onder supervisie van Monumentenzorg werd Bronkhorst in de 60-er jaren helemaal gerestaureerd en teruggebracht in haar oorspronkelijke middeleeuwse staat. Bronkhorst heeft sinds 1482 stadsrechten en is met zijn 150 inwoners het kleinste stadje van Nederland.

Herberg de Gouden Leeuw is één van de mooiste en oudste stadsboerderijen van Nederland. Van oorsprong bestond deze stadsboerderij uit drie afzonderlijke gebouwen: de burgemeesterswoning uit 1575, de stadsboerderij uit 1650, en de rosmolen uit 1750. Vandaag de dag zijn de drie panden gerenoveerd en gemoderniseerd. De stijlvolle kamers zijn modern of volgens Engelse country stijl ingericht. Tevens heeft het hotel knusse kamers met een bedstee, maar wel met een moderne badkamer en voor gezinnen zijn er appartementen aanwezig.

Voor meer informatie: www.herbergdegoudenleeuw.com

Bron: Flomo001, PixabayBron: Flomo001, Pixabay

Arabisch overnachten bij Badhu (Utrecht)

Badhu is een klein hotel/restaurant, gevestigd in één van de voormalige badhuizen van Utrecht in de buurt van het centrum. Het restaurant en het hotel zijn geïnspireerd op een Arabische Hammam. Het hotel heeft 8 tweepersoons kamers, alle kamers zijn verschillend en in oosterse stijl ingericht. In het restaurant kunt u terecht voor Arabische hapjes (mezze) en ook ontbijt en lunch zijn volledig in Arabische sfeer te nuttigen.

Voor meer informatie: www.badhu.nl

Hotel Finn (Flevoland)

Hotel Finn in Almere is een knus hotel met een prima centrale ligging, op loopafstand van het station. U bent zo in Amsterdam of Muiden. Het hotel is ingericht in de retro stijl van de jaren 60-70, maar het geheel doet niet oubollig aan. De slaapkamers zijn niet groot, maar voldoen aan de eisen van deze tijd. De inrichting is strak met wit, zwart en groen.

Voor meer informatie: www.finnalmere.nl

Overnachten in een designtoren (Noord-Holland)

Amsterdam is in het bezit van een futuristische designtoren, Fletcher Hotel Amsterdam. Het hotel is ontworpen door architect Benthem Crouwel. Als men vanuit het zuiden over de A2 richting Amsterdam rijdt is de toren al van ver te zien, deze komt boven alles uit. Het gebouw heeft de uitstraling van een object en heeft een glazen schil, die als het ware om de toren hangt. Deze dubbele gevel is heel goed voor de warmtehuishouding van het gebouw en geeft de toren iets geheimzinnigs.

Het Fletcher Hotel Amsterdam telt 120 kamers die "ecochic" zijn ingericht met in het midden van de kamer een opvallende transparante, glazen cilinder douchecel. Alle kamers hebben grote ronde ramen met een prachtig uitzicht over Amsterdam en dat geldt ook voor het panoramarestaurant.

Voor meer informatie over de Fletcher hoteltoren Amsterdam: www.fletcherhotelamsterdam.nl

Slapen op de hotelboot (Noord-Holland)

Een overnachting op het water bij het Botel; een hotel en boot ineen, dichtbij het centrum van Amsterdam. Dit hotel ligt aan het IJ in Amsterdam Noord. De kamers zijn eenvoudig ingericht. Vanaf het Botel kunt u gebruik maken van een gratis veerdienst, waarmee u in 10 minuten naar het centraal station van Amsterdam vaart.

Meer informatie over het Botel in Amsterdam Noord: www.amstelbotel.nl

Bron: Michiel1972, Wikimedia Commons (GFDL)Bron: Michiel1972, Wikimedia Commons (GFDL)

Slapen in een watertoren (Zuid-Holland)

Villa Augustus was vroeger in gebruik als watertoren. De villa bevindt zich op een kwartier lopen van het historische centrum van Dordrecht. De 37 kamers van Villa Augustus hebben houten vloeren en extra lange bedden. Het hotel heeft een grote tuin met een biologische moestuin waarvan de producten in het eigen restaurant worden gebruikt. 20 Kamers bevinden zich in de watertoren, deze kamers zijn ruim en licht en hebben allemaal een bijzonder uitzicht.

Voor meer informatie: www.villa-augustus.nl

Resideren in Domburg (Zeeland)

Residentie Villa de Wael is een monumentaal herenhuis in Zeeland op 200 meter van het strand. Het is geen hotel maar een exclusieve Bed & Breakfast. Alle 5 kamers van Residentie Villa de Wael zijn ingericht in Victoriaanse en Jugendstil-stijl en hebben een eigen balkon. De villa is een beschermd rijksmonument met de sfeer en allure van vroeger. Het centrum van Domburg bevindt zich op 200 meter van de villa.

Voor meer informatie: www.villadewael.nl

Boutique Hotel Lumière (Noord-Brabant)

Het designhotel ligt in het winkelcentrum van Eindhoven, ontbijten doet u bij het bakkertje naast het hotel. Parkeren kan in de garage tegenover het hotel. Dineren kunt u niet in het hotel zelf, maar u krijgt korting bij 6 restaurants op loopafstand van het hotel. Hotel Lumière heeft 25 kamers met extra grote en lange Scapa bedden van 2.10 meter. In de badkamer vindt u toiletartikelen van Rituals.

Voor meer informatie: www.hotellumiere.nl

Overnachten in een Gotisch klooster (Limburg)

Het Kruisherenhotel is gevestigd in een middeleeuws Gotisch klooster in het centrum van Maastricht. De buitenkant is middeleeuws, de moderne designinrichting van het hotel is compleet anders.

Alle kamers zijn gedecoreerd met kunst en een persoonlijk gedicht. Aan het interieur herkent men de hand van bekende ontwerpers, zoals Philip Starck, Le Corbusier en Ingo Maurer. Slapen is bij het Kruisherenhotel geen straf, want de bedden zijn op maat gemaakt door designer/ontwerper Henk Vos en beddenproducent Auping.

Voor inlichtingen: www.chateauhotels.nl/kruisherenhotel-maastricht/home

Lees verder

© 2015 - 2024 Molleke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
American Express Creditcard: Flying Blue Credit CardAmerican Express wint veel terrein in Nederland op de, door banken aangeboden en in Nederland al erg populaire, Visa en…
Hotels in Amsterdam: kleinste, grootste, duurste, low budgetHotels in Amsterdam: kleinste, grootste, duurste, low budgetHotels in Amsterdam! De kleinste, grootste, duurste en low budget hotels in Amsterdam. Amsterdam is de hoofdstad van Ned…

Bijzondere overnachtingen in een B&BBijzondere overnachtingen in een B&BWilt u wel eens wat anders dan de gebruikelijke overnachtingen in een huisje of doorsnee hotel? U krijgt alternatieven a…
Recreëren rond het Oostvoornse MeerRecreëren rond het Oostvoornse MeerOp een prachtige locatie, tussen het Brielse Meer en de Noordzee, ligt het Oostvoornse Meer. Een recreatieplek dicht bij…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: 1435262, Pixabay
  • http://www.leukekleinehotels.nl/hotels-nederland/romantische-hotels-zeeland.htm
  • http://origineelovernachten.nl/
  • http://origineelovernachten.nl/?s=utrecht
  • http://origineelovernachten.nl/?s=limburg
  • http://www.leukekleinehotels.nl/hotels-nederland/top-10-romantische-hotels-in-nederland.htm
  • http://www.leukekleinehotels.nl/hotels-nederland/romantische-hotels-groningen.htm
  • http://www.leukekleinehotels.nl/hotels-nederland/romantische-hotels-overijssel.htm
  • http://www.leukekleinehotels.nl/hotels-nederland/romantische-hotels-flevoland.htm
  • https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hoofdgebouw,_overzicht_voorgevel_-_Frederiksoord_-_20399485_-_RCE.jpg
  • https://supertrips.nl/
  • Afbeelding bron 1: PublicDomainPictures, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Booms, C.S, (Rijksdienst Cultureel Erfgoed) Hotel Frederiksoord: Hoofdgebouw, overzicht voorgevel
  • Afbeelding bron 3: Flomo001, Pixabay
  • Afbeelding bron 4: Michiel1972, Wikimedia Commons (GFDL)
Molleke (292 artikelen)
Laatste update: 02-06-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 15
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.