Hotelbon, Voucher, Hotel Cadeaukaart, wat kunt u ermee doen?

Hotelbon, Voucher, Hotel Cadeaukaart, wat kunt u ermee doen? Een Hotelbon of een Hotel voucher, is een erg leuk cadeau om te geven en te ontvangen. Bijvoorbeeld voor een verjaardag of voor in een kerstpakket. De Hotelbon of Hotel cadeaukaart of het voucher geeft de bezitter recht op 3 overnachtingen in een Hotel, bijvoorbeeld in een beroemde Europese stad zoals Parijs. Meestal kunt u kiezen waar u wilt overnachten, de Hotels moeten alleen aangesloten zijn bij de actie. Duizenden hotels hebben zich al aangesloten. De Hotelbon is populair als cadeau, maar ook om zelf te kopen en te gebruiken. Hotelbonnen hebt u in verschillende soorten en maten. U krijgt drie overnachtingen in een Hotel naar keuze (kies uit meer dan 2500 Hotels in Europa) voor twee personen, voor een paar tientjes in totaal. U betaalt wel apart ontbijt en avondeten. Leuk voor een korte vakantie of een stedentrip.

Hotelbon, Hotel jaarkaart, Hotel voucher...

Een Hotelbon, Hotelcheque, Hotel Voucher of Hotel Cadeau Card geef recht op een of meerdere overnachtingen in een Hotel. Vrijwel iedereen vind het wel eens fijn om er even tussenuit te zijn. Om een of meerdere nachten in een luxe Hotel te overnachten en om iets van een andere omgeving proeven. Bijvoorbeeld voor een korte vakantie in een grote stad zoals Londen, Parijs of Rome. Een weekendje weg en overnachten in een Hotel. Het kan natuurlijk ook in eigen land.

Goedkoopste manier van overnachten in hotel

Een paar dagen er tussenuit en in een luxe Hotel verblijven is een leuk vooruitzicht. Een Hotelbon of Hotelcheque is een heel geschikt cadeau als u een ander wilt verwennen met een reisje. De Hotelbon Voucher (verderop in dit artikel leest u meer over de Hotelbon Voucher) bleef door onder andere het Algemeen Dagblad niet onopgemerkt en werd geroemd omdat het de goedkoopste manier is om een hotel te boeken.

Hotelbon, hoe werkt het?

Vrijwel in alle Hotels zijn niet iedere nacht alle kamers bezet. Natuurlijk is het prettiger voor Hotels om zoveel mogelijk kamers in gebruik te hebben. Daarom is de Hotelbon, de Hotelcheque, Hotel Cadeaubon, de jaarkaart of het Hotel Voucher, een erg goede uitkomst voor zowel de hotels als de gasten. Als u een Hotelbon heeft mag u namelijk gratis in het Hotel van uw keuze overnachten. U eet 's avonds en s morgens alleen tegen betaling in het Hotel. De overnachtingen zijn verder kosteloos omdat dei al betaald zijn met de Hotelbon. Uiteraard krijgt u een mooie Hotelkamer met gebruik van douche en/of bad, met handdoeken en een lekker schoon opgemaakt bed, televisie, radio, een ijskast op de kamer, enzovoorts. U verblijft in een omgeving waar u kunt genieten van een ander land, een bruisende stad of juist van een rustige omgeving waar u lekker wandelen of fietsen kunt. Een Hotelbon of voucher is voor drie gratis overnachtingen in prima hotels, voor twee personen. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis mee. Diner en ontbijt zijn voor hen echter ook niet gratis. De Hotel jaarkaart is 365 dagen geldig.

  • De goedkoopste manier om in een kwalitatief goed Hotel te overnachten
  • U bent er even helemaal tussenuit
  • Ideaal voor een korte vakantie of weekend weg
  • Avontuurlijk leuk cadeau om te krijgen

Hotelbon jaarkaart

Het hele jaar door, 365 dagen per jaar, zo vaak overnachten in een Hotel als u maar wilt, in meer dan 3000 Hotels in Nederland of in 21 andere landen. Dat biedt de Hotel jaarkaart. Ook met deze bon moet u wel het ontbijt en diner in het Hotel gebruiken en betalen. De Hotelbon jaarkaart koopt u al voor een bedrag tussen de 55 en 65 euro (afhankelijk of er een aanbieding loopt), waarvoor u dus een jaar lang zo vaak u wilt in een Hotel kunt overnachten. Bij de jaarkaart krijgt u een Hotelgids waarin alle aangesloten Hotels staan. Met deze jaarkaart krijgt u vaak ook nog korting op boekingen in vakantieparken. Voorts wordt u ook regelmatig op de hoogte gehouden van voordelige seizoensgebonden aanbiedingen.

Giveanight Hotelbon

De giveanight hotelbon is onbeperkt geldig en u kunt zelf bepalen wat de waarde van de kaart zal zijn. U kunt de bon waarde geven vanaf 25 euro tot wel 2000 euro en vervolgens aan iemand cadeau geven, voor zakelijke doeleinden gebruiken of de Giveanight Bon zelf gebruiken. U kunt met de Giveanight Hotelbon in 30.000 Hotels wereldwijd overnachten. Het tegoed op de kaart blijft onbeperkt geldig, totdat u het tegoed heeft opgebruikt. Het verschil met andere Hotelbonnen is dat er aan deze kaart geen verplichtingen vastzitten, zoals verplicht dineren of ontbijten tegen betaling. De Giveanight is eigenlijk een tegoedbon. U hebt de overnachtingen al vooruit betaald. Bijvoorbeeld voor een ander die de kaart gebruiken kan. Bij de de Giveanight tegoedbon kunt u een persoonlijke tekst aan de luxe cadeauverpakking laten toevoegen.

Bijkomende kosten

Hoewel de Hotelbon gratis overnachtingen biedt, zijn er dus wel bijkomende kosten. Omdat u bij de meeste Hotelbonnen zelf het ontbijt en diner betalen moet, moet u natuurlijk rekening houden met die extra kosten. Per Hotel kunnen de restaurantkosten aanzienlijk van elkaar verschillen, hoewel er Hotels zijn die een ontbijt en diner al vanaf 25,- euro per persoon aanbieden. Maar het is zeker zinvol om van te voren te informeren naar de prijzen., want dat kan behoorlijk aantikken. Als u liever een patatje koopt, bent u duur uit met de bijkomende kosten van een Hotelbon. De Hotelbon blijft echter wel een apart en avontuurlijk cadeau. Wilt u echter liever zelf beslissen waar u gaat eten, dan kunt u het beste een goedkoop hotel boeken en geen Hotelbon gebruiken.

Lees verder

© 2009 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantieveilingen. Hoe werkt het?Vakantieveilingen. Hoe werkt het?Vakantieveilingen is een website waar u een uitstekende vakantie (of een avondje uit) kunt winnen, door middel van veili…
De 3V voucher van VisaDe 3V voucher van VisaDe 3V voucher is een variant op de welbekende 3V creditcard. Er zijn toch wel enkele duidelijke verschillen te vinden tu…
Hoe vind je de beste kortingen!Hoe vind je de beste kortingen!Overal maar de volle prijs voor betalen, ik dacht het niet! Er zijn zoveel producten en diensten, waarvoor wij betalen,…
Vroegboekkorting voor een goedkope vakantie in 2021Vroegboekkorting voor een goedkope vakantie in 2021Meivakantie boeken, herfstvakantie, kerstvakantie boeken vroegboekkorting, uitverkoop, last minute? Wie vroeg zijn vakan…

De apotheek voor op reis: medicatie en zalvenAls je meer avontuurlijke reis, een trektocht of een reis met een kampeerwagen wil plannen, dien je ook te denken aan ee…
Jetlag, niet alleen een kwestie van tijdverschilAls mensen het over een jetlag hebben, gaan ze er altijd van uit dat het tijdverschil de grootste boosdoener is. Het ver…
Bronnen en referenties
  • Hotelbon
  • Giveanight.nl
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 17-06-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.