Villa Augustus in Dordrecht

Als je eens een bijzonder weekendje weg wil, dan is het wellicht een leuk idee om eens een bezoek te brengen aan Villa Augustus. Dit is een hotel in een watertoren, er zit een hele geschiedenis aan vast en Villa Augustus heeft een prachtige tuin en niet te vergeten een goed restaurant waar gebruik wordt gemaakt van producten uit eigen tuin. Lees dus snel verder om meer te weten te komen over dit prachtige stukje in Dordrecht. In 1882 werd in Dordrecht de eerste watertoren gebouwd. De watertoren is 33 meter hoog en heeft een waterreservoir van 500 kubieke meter. In de watertoren waren toen al enkele kamers die bedoeld waren voor het personeel van het waterleidingbedrijf. Sinds 2007 is de watertoren en het naastgelegen pompgebouw in gebruik genomen als hotel restaurant onder de naam Villa Augustus. Rond de watertoren is een moestuin aangelegd. Het restaurant maakt gebruik van seizoensgebonden maaltijden van de oogst uit eigen tuin.

Villa Augustus bevindt zich op 15 minuten loopafstand van het centrum van Dordrecht. In het centrum van Dordrecht is erg veel te zien en te doen. Je kan er heel goed winkelen, elke laatste zondag van de maand is er ook koopzondag. Daarnaast is het een aanrader om het zogeheten rondje Dordt te lopen. Hier ga je door de hele binnenstad van Dordrecht en kom je op de mooiste plekken. Dordrecht kent een rijke geschiedenis en heeft mooie monumenten en hofjes.

Hotel

Het hotel is ook zeker een bezoekje waard. Alle hotelkamers zijn verschillend. Er zijn tuinkamers, torenkamers en er is zelfs een lantaarnkamer (waarin je een prachtig panorama hebt over Dordrecht) en er is ook een geheime tuinkamer. De prijzen van het hotel zijn vanaf € 125,-, maar je bent zeker van een bijzondere ervaring. Veel kamers hebben een uitzicht op het Wantij, dit is prachtig en zeker met de zonsondergang. Dan zie je een hele andere kant van de grote stad. Als bovenin de toren verblijft dan kan je bij helder weer zelfs de Euromast van Rotterdam zien.

Zalen

Het hotel beschikt ook over zalen. Daar kan vergaderd worden of je kan er ook een feestje of jubileum vieren. Je hebt de Wantijzaal of de Moestuinzaal die erg mooi ingericht zijn. In de zomermaanden heb je de Limonaia. Dit is een kas. In de winter overwinteren hier de citroenbomen.

Restaurant

Het restaurant bevindt zich in het oude pompgebouw en in het restaurant zie je nog steeds delen hiervan terug. Heel bijzonder. Met mooi weer kun je lekker genieten op het terras. De menukaart is altijd erg verrassend en voor ieder wat wils. De producten waarmee wordt gewerkt zijn voornamelijk biologisch.

Tuin

De tuin is onwijs populair bij veel mensen. Het is ook heel mooi om te zien. Allerlei groenten, fruit en mooie bloemen kan je er bewonderen. De tuin wordt ook weleens het hart van Villa Augustus genoemd. Niet alleen omdat de tuin in het midden ligt, maar ook omdat alles wordt gebruikt voor het restaurant. Groenten en fruit. Zo vers op je bord.

Markt

De markt is de winkel van Villa Augustus. Hier vind je allerlei bijzondere dingen voor in je huis, maar ook boeken, kaarten en nog veel meer. In de markt bevindt zich ook de bakkerij. Hier kun je de befaamde cheesecake kopen, je kan hem natuurlijk ook in het restaurant bestellen. Ze verkopen in de markt ook brood, koekjes en andere lekkernijen, maar je vindt er ook een groente- en fruitafdeling met tal van bijzondere producten.

Trouwlocatie

Villa Augustus is ook een prachtige locatie om te trouwen. Je kan er een feestje geven, maar ook prachtige trouwfoto's maken natuurlijk lekker eten met je gasten.
© 2013 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dordrecht: stad vol historie, cultuur en vertierDordrecht: stad vol historie, cultuur en vertierDordrecht of 'Dordt' is een prachtig plaatsje in Zuid-Holland. De stad ligt op het punt waar de drie rivieren -de Merwed…
Toscane; Figline Valdarno, Villa CasagrandeAan de rand van het historische centrum van Figline Valdarno ligt de Villa Casagrande. Oorspronkelijk was het de woning…
Villa van Hadrianus of Villa AdrianaDe Villa van Hadrianus, ook wel bekend als de Villa Hadriana, ligt zo'n 30 kilometer verwijderd van Rome in de buurt van…
Fastfood centrum Dordrecht: snackbars, broodjeszaken en meerFastfood centrum Dordrecht: snackbars, broodjeszaken en meerZeg je frikandel dan zeg je Dordrecht. Veel mensen weten het niet maar de frikandel en ook de mexicano zijn Dordtse uitv…

Novelda is leuk voor een tocht door de Costa BlancaNovelda is leuk voor een tocht door de Costa BlancaWie aan de Costa Blanca verblijft, heeft over het algemeen gekozen voor een strandvakantie. Maar ter afwisseling is het…
Half Moon Cay en the Great Blue Hole bij BelizeHalf Moon Cay en the Great Blue Hole bij BelizeVoor de kust van Belize ligt het eilandje Half Moon Cay, een onderzoekseilandje vlakbij de atol met de Great Blue Hole,…
Bronnen en referenties
  • http://www.kennisbankherbestemming.nu/projecten/villa-augustus-dordrecht
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 03-10-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.