Sprookjesachtige overnachtingen in Efteling Bosrijk

De Efteling is groot. Eigenlijk zo groot dat u meestal niet alles kunt zien en/of doen binnen een dag. Om extra van de Efteling te kunnen genieten kunt u overnachten in Efteling Bosrijk. De huizen (die in de Efteling huysen worden genoemd) en appartementen zijn sfeervol ingericht in een natuurlijke omgeving. Vanaf Bosrijk bent u met 5 minuten lopen bij het pretpark of u kunt met een treintje naar het park. In dit artikel leest u meer over Efteling Bosrijk.

De overnachtingsmogelijkheden

De overnachtingsmogelijkheden zijn onder te verdelen in zes categorieën:
 • Boshuys - Dit vrijstaande huis is geschikt voor 6 of 8 personen. Gelegen aan de natuur zoals in het bos, op de duinen, op een open veld of aan het water.
 • VIP Boshuys - Dit Boshuys is er ook voor 6 of 8 personen. De VIP Boshuysen bevinden zich echter op de mooiste plekjes van het park. Daarbij is het huys voorzien van badjassen, een bubbelbad, een buitensauna en een dvd-speler.
 • Dorphuys - Deze aaneengeschakelde woningen zijn geschikt voor 6 of 8 personen. De Dorpshuysen staan aan een gezellig plein en zijn vlakbij de entree.
 • Aangepaste woning - Minder valide kunnen kiezen uit een Poorthuysappartement voor 4 personen of een Boshuys voor 8 personen. Deze twee zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en hebben een eigen parkeerplaats.
 • Voor mensen met allergieën is er een 4-persoons landhuisappartement beschikbaar of een 6 of 8 persoons boshuys.
 • Poorthuysappartement - Deze bevinden zich min of meer boven het restaurant, de receptie en het zwembad. De parkeerplaats en de hoofdentree van het park zijn hier vandaan ook het dichtste bij. Dit appartement is geschikt voor 4 personen.
 • Landhuysappartement - Deze appartementen bevinden zich in een groot Landhuys. Het is iets verder lopen naar de entree, maar u beschikt hier wel over een mooi en rustig uitzicht. Dit appartement is ook geschikt voor 4 personen.

De inrichting

Alle slaapmogelijkheden zijn erg sfeervol en luxe ingericht. De appartementen zijn voorzien van een keuken met onder andere een koelkast en magnetron. U heeft echter geen mogelijkheid tot uitgebreid koken want er is geen kookplaat aanwezig. Houd daarbij dus rekening met eventuele extra kosten voor het eten of kies voor een koude maaltijd.
De Bos- en Dorpshuysen hebben een volledig ingerichte keuken waarin dan ook gewoon gekookt kan worden. Bij alle slaapmogelijkheden is er een kamer met een stapelbed. Houd daar rekening mee als u bijvoorbeeld met 4 volwassenen personen in een appartement had gewild.
Alle huysen en appartementen zijn voorzien van een televisie met Efteling tv en filmkanalen, een kluisje en draadloos internet. Daarbij krijgt u een handdoekenset per persoon en een keukenset per huys/appartement. De bedden zijn al opgemaakt bij aankomst en de eindschoonmaak zitten bij de kosten voor uw huys/appartement in.

Faciliteiten

In Efteling Bosrijk vindt men sowieso veel natuur zoals water, duinen, bos en grasvelden. Er zijn een aantal speeltoestellen voor kinderen en uitlaatplekken voor honden. Honden mogen in Bosrijk enkel aangelijnd zijn en worden uitgelaten op de daarvoor geschikte plaatsen. Honden zijn enkel welkom in de huysen en er mogen maximaal twee huisdieren mee. Het meenemen van een huisdier kost u 19,50 extra. In het midden van Bosrijk vindt u een meer met daarin het zandkasteel van Klaasvaak. Klaasvaak komt dan ook met zijn zandkabouters langs in Bosrijk om een slaapverhaaltje te vertellen. Bij de entree van Bosrijk vindt u een kleine supermarkt/souvenirwinkel, receptie, het restaurant en een zwembad. Het zwembad is niet groot, maar wel weer sfeervol ingericht. Het is op de meeste dagen geopend van 15:00 tot 22:00. U kunt eten in het restaurant, maar u kunt ook in de ochtend broodjes laten bezorgen en in de avond een pizza. Tijdens het ontbijt in het restaurant kan het zijn dat u sprookjesfiguren tegen zult komen.

De aankomst en de auto

U kunt op Bosrijk aankomen op maandag, woensdag en vrijdag. U krijgt na het boeken alle benodigde papieren en informatie van de Efteling thuisgestuurd. Hierin zitten onder andere passen waarmee u het huys/appartement in kunt. U hoeft niet in te checken, maar u kunt wel pas vanaf 15:00 het huys en/of appartement in. U kunt wel al de hele dag gebruik maken van de Efteling of het zwembad. Vanaf de parkeerplaats is het 5 minuten lopen naar het pretpark. Per huys mag u twee auto's meenemen. Bij de papieren zitten een parkeerkaarten die u in moet vullen en zichtbaar in de auto moet leggen. U kunt de auto op een grote parkeerplaats bij de ingang van Bosrijk parkeren. U kunt uw koffers in de auto laten en zelf vanaf de openingstijd de Efteling in gaan. Om 15:00 mag u met de auto's naar uw huys/appartement rijden om de spullen te brengen. Vervolgens dient de auto weer op de parkeerplaats gezet te worden. Op de dag van vertrek moet u om 11:00 uit uw huys/appartement zijn. De sleutelpas wordt gedeactiveerd dus deze hoeft u ook niet terug te brengen naar de receptie. U kunt weer uw auto even naar uw huys of appartement rijden om weer in te laden. Ook op deze laatste dag kunt u nog de hele dag naar de Efteling of zwemmen in Bosrijk.

Kosten

U kunt ervoor kiezen om twee, drie of vier nachten in Efteling Bosrijk te blijven. U betaalt bij Bosrijk voor het huys en/of het appartement en niet per persoon. Als voorbeeld kosten twee nachten in een appartement ongeveer rond de 400,- euro. U kunt dan drie dagen gebruik maken van het pretpark. Als u zonder overnachting drie dagen naar het pretpark gaat betaalt u voor vier personen al 414,- euro aan entreegeld. Daarbij kost het parkeren ook nog eens 15,- euro. U bent zo enkel qua entree al goedkoper uit om er dan voor te kiezen om te overnachten. Daarbij kunt u bij Bosrijk uw auto gratis parkeren, betaalt u geen extra kosten aan handdoeken, schoonmaak en kunt u gratis gebruik maken van het zwembad.

Voordelen

 • Als gast van Efteling Bosrijk mag u eerder het pretpark in. Zo kunt u vast in de rij gaan staan van uw favoriete attractie en sommige attracties kunt u zelfs al in.
 • U kunt bij de receptie kaartjes halen voor de parkshow Raveleijn. De show is gratis voor iedereen, maar u hoeft dan niet in het park bij de automaat een kaartje te reserveren en u heeft gegarandeerd een plek.
 • Als u een souvenir koopt in het pretpark kunt u deze na 16:00 ophalen bij de receptie. Zo hoeft u er niet de hele dag mee rond te lopen.
 • U krijgt 20% korting op de musical in het Efteling theater en 30% korting op golf.
 • U heeft alle tijd om alle attracties te doen.
 • U hoeft na een dag Efteling niet gelijk weer naar huis te rijden
© 2013 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Efteling Bosrijk, sprookjesachtig logerenEfteling Bosrijk, sprookjesachtig logerenEfteling Bosrijk of Vakantiepark Bosrijk is het nieuwe vakantiepark dat naast de Efteling is neergezet. Overnachten in e…
De Winter EftelingDe Winter EftelingIn de Efteling waant u zich het hele jaar door in een sprookjeswereld, maar in de winter is de sfeer extra betoverend. D…
Baron 1898: de nieuwe Dive Coaster van de EftelingIn 2020 wil de Efteling een minimaal bezoekersaantal van 5 miljoen per jaar hebben. Om dit te bereiken is de Efteling fl…
René Merkelbach, componistHet Sprookjesbos in de Efteling, Within Temptation en Krezip hebben op zijn minst één ding gemeen. Componist René Merkel…
De geschiedenis van de Pier van Scheveningennieuws uitgelichtDe geschiedenis van de Pier van ScheveningenDe geschiedenis van de Pier van Scheveningen begint reeds in 1866. In 1866 werd het eerste plan ingediend voor de bouw v…
Bronnen en referenties
 • www.efteling.com
Bembi (500 artikelen)
Gepubliceerd: 02-11-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.