InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Attracties > De Winter Efteling

De Winter Efteling

De Winter Efteling In de Efteling waant u zich het hele jaar door in een sprookjeswereld, maar in de winter is de sfeer extra betoverend. De Efteling wordt aangekleed tot een winters paradijs. Door winterse neerslag en koude temperaturen kan het zijn dat sommige attracties gesloten zijn, maar er zijn ook dingen te beleven die u in de zomer niet kunt doen. Veel attractieparken sluiten ook in de winter, maar bij de Efteling kunt u juist genieten van een bijzondere winterse dag.

Waarom en wanneer naar de Winter Efteling

In de Winter Efteling komt een werkelijk winters sprookje tot leven. De gehele Efteling is versiert in de kerst-/wintersfeer met vuurkorven, muziek, sneeuw, ijs en extra verlichtingen. Als u met een geliefde gaat staat de Winter Efteling gegarandeerd voor een knus en romantisch dagje uit. De Winter Efteling begint op 11 november 2019 en eindigt weer op 2 februari 2020. Het park is elke dag van de week geopend in die periode. Afhankelijk van de dag gaat het park open tussen 10 en 11 en sluit het park tussen 18:00 en 20:00.

Attracties

Vanwege het slechte weer in de winter zal de Efteling soms een paar attracties moeten sluiten. De Pirana(wildwaterbaan) is sowieso in de winter gesloten. De volgende attracties zijn alleen dicht als het vriest of erg slecht weer is:
 • Schommelschip
 • De vliegende Hollander
 • De bobslee
 • D’Oude Tuffer
 • Joris en de draak

Het kan ook voorkomen dat er in de winter onderhoud wordt gepleegd aan één van de attracties. Als dit het geval is kunt u dit lezen op de website of in de App van de Efteling.

Winter Efteling extra attracties

Uiteraard zijn er wel wat extra dingen te beleven in de Winter Efteling. Wellicht zullen er per jaar wat dingen veranderen maar zo kunt u onder andere:
 • Met een band van een sneeuwglijbaan
 • Langlaufen
 • schaatsen
 • Een ritje met de arrenslee maken
 • genieten van een show aan het einde van de dag

Naast de extra attracties is de gehele Efteling in winters paradijs veranderd. De Efteling wordt versierd met zo'n 20.000 lampjes. De gebouwen van de vliegende Hollander, het Spookslot en de Villa Volta lijken tijdens de Winter Efteling door illusies van gedaante te veranderen en tot leven te komen.

Horeca

Wilt u even opwarmen? Er is een kertmarktje en er staan meerdere kraampjes en eet/drinkmogelijkheden verspreid over het park. Een braadworst, erwtensoep of een warme wafel in de Efteling vindt u voor ieder wat wils. Verder kunt u ook rond één van de kampvuren gezellig met de acteurs liederen zingen en genieten van glühwein of warme chocomel. De gewone restaurants van de Efteling zijn ook geopend tijdens de Winter Efteling.

Arrangementen

Wilt u langer genieten van de Winter Efteling? Kies er dan voor om te overnachten bij de Efteling. U kunt er voor kiezen om in het Efteling hotel te blijven slapen welke in de winter ook sfeervol aangekleed zal zijn of u kunt overnachten in Efteling Bosrijk. Hier kunt u een huisje huren om bijvoorbeeld met de hele familie bij elkaar kerst of oud en nieuw te kunnen vieren. Efteling Bosrijk bevindt zich in een bosrijke omgeving waarbij sommige huisjes dichtbij of aan het meer staan, als het meer bevroren is ziet alles er nog magischer uit.

Oud en nieuw

U kunt in de Efteling ook een onvergetelijk oud en nieuw vieren. U zult hier wel speciale kaartjes voor moeten kopen. De prijzen worden hiervan nog bekend gemaakt. Het park en daarbij vele attracties blijven open tot 00:00. Er zijn verschillende optredens, oliebollen en u kunt ervoor kiezen een diner bij te boeken. Uiteraard wordt het nieuwe jaar ingeluid door sprookjesbosbewoners en schitterend vuurwerk. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.
© 2009 - 2019 Bembi, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Welke pretparken zijn open in de winter?Welke pretparken zijn open in de winter?De meeste pretparken in Nederland en de rest van Europa zijn in de winter gesloten. Sommige parken zijn echter ook in de…
Efteling Bosrijk, sprookjesachtig logerenEfteling Bosrijk, sprookjesachtig logerenEfteling Bosrijk of Vakantiepark Bosrijk is het nieuwe vakantiepark dat naast de Efteling is neergezet. Overnachten in e…
Attractiepark De EftelingAttractiepark De EftelingAttractiepark De Efteling is een van de populairste pretparken van Nederland. Gelegen in Kaatsheuvel in de provincie Noo…
Kerstmarkt in Kopenhagen: Tivoli GardensKerstmarkt in Kopenhagen: Tivoli GardensOp zoek naar iets anders dan een kerstmarkt in Nederland of Duitsland? Kopenhagen is al jaren een goed alternatief en me…
Wat te doen in de winter?Wat te doen in de winter?In de winter is er vaak een stuk minder te doen dan in de zomer. De meeste mensen zitten in de winter het liefst binnen,…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Dassel, Pixabay
 • http://www.efteling.com/winterefteling

Reageer op het artikel "De Winter Efteling"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Bembi
Laatste update: 20-07-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!