Efteling Bosrijk, sprookjesachtig logeren

Efteling Bosrijk, sprookjesachtig logeren Efteling Bosrijk of Vakantiepark Bosrijk is het nieuwe vakantiepark dat naast de Efteling is neergezet. Overnachten in een sprookjesachtige omgeving in mooie, grote en luxe vakantiehuisjes. Het vakantiepark ligt op loopafstand van de Efteling. Tevens is Efteling Bosrijk de woonplaats van Klaas Vaak die regelmatig verhaaltjes vertelt aan de kleine gasten.

Efteling Bosrijk, een overzicht

De officiële naam van Efteling Bosrijk is Vakantiepark Efteling Bosrijk. Het vakantiepark is gebouwd naast de Efteling, op een paar minuten lopen van de hoofdingang. Op het park staan diverse soorten vakantiewoningen die huysen worden genoemd. Er is keuze uit appartementen, vakantiehuisjes en bungalows. Het park is gebouwd in het bos waarbij de originele begroeiing zoveel mogelijk in stand is gehouden. Naast de receptie, een restaurant en een zwembad is vakantiepark Efteling Bosrijk ook de woonplaats van Klaas Vaak, zijn uil en zijn kabouters.

Vakantiehuisjes en appartementen

Appartementen zijn er voor 4 personen. De vakantiehuisjes en bungalows zijn er voor 6 en 8 personen. De vakantiehuisjes zijn aaneengeschakeld. De wijze waarop deze huysen zijn gebouwd geeft je het gevoel echt in een oud dorpje te slapen.
De bungalows zijn vrijstaand. Deze zijn zeer ruim en mooi ingericht. De afstand tussen de bungalows onderling is vrij groot.

Faciliteiten op het vakantiepark

De receptie

Meteen bij binnenkomst van vakantiepark Efteling Bosrijk is de receptie te vinden. De receptie bevindt zich in het zogenaamde Poorthuys, net aan de rechterkant van de poort. De receptie is dagelijks geopend van 07:00 uur tot 23:00 uur. Op de overige uren is er altijd een nachtportier aanwezig.

Restaurant Het Eethuys

Bij de receptie vind je ook Het Eethuys. In dit restaurant kun je s-ochtends ontbijten en s-avonds dineren. Het eten is er van zeer goede kwaliteit.
Wanneer je niet in Het Eethuys wilt ontbijten of dineren kunnen er s-ochtends broodjes gekocht worden en s-avonds kun je er versgebakken pizza's afhalen.

Zwembad

Het Badhuys ligt ook on het Poorthuys. Alle faciliteiten zitten dus bij elkaar. Het Badhuys is een klein zwembad. Je kunt er geen baantjes trekken. Het is er voornamelijk voor de kinderen. Het heeft een baby- en peuterbad en een iets dieper bad met een kleine stroomversnelling. Boven het zwembad hangt een soort kroonluchter met emmers waar regelmatig water uitvalt.
Het zwembad is voor gasten van Efteling Bosrijk gratis toegankelijk.

Klaas Vaak

Op het meer in het midden van vakantiepark Efteling Bosrijk is het zandkasteel van Klaas Vaak te vinden. Klaas Vaak zal je overdag niet vaak zien maar s-avonds komt hij nog wel eens tevoorschijn. Bij het zandkasteel kan je soms ook de uil van Klaas Vaak zien zitten. Wanneer Klaas Vaak thuis is kan je hem horen en soms klinkt er muziek uit het kasteel.

Wanneer Klaas Vaak er zin in heeft gaat hij met twee van zijn zandkabouters naar de grote poort onder het Poorthuys. Hier vertelt hij vlak voor het slapen gaan verhalen aan de kinderen. Voornamelijk de kinderen maar soms ook de ouders, opa's en oma's worden hierbij betrokken.

Roodkapje en grootmoeder

Efteling Bosrijk is ook de plek waar Roodkapje en haar grootmoeder regelmatig komen. Ze zijn regelmatig in Het Eethuys te vinden waar ze verhalen vertellen aan de kinderen. Roodkapje en haar grootmoeder zijn er meestal s-ochtends tijdens het ontbijt.

Toegang tot attractiepark De Efteling

Wanneer je verblijft in Vakantiepark Efteling Bosrijk heb je onbeperkt toegang tot de Efteling. Vanaf het Poorthuys is het hooguit vijf minuten lopen naar de hoofdingang van de Efteling. Het is dus makkelijk om even van de Efteling terug te gaan naar Bosrijk. Tevens kun je, wanneer het park nog open is, na het diner gewoon nog even terug het park in om wat attracties of het Sprookjesbos te bezoeken.

Speciaal voor gasten van vakantiepark Efteling Bosrijk is de attractie Fata Morgana een half uur voor opening van het park toegankelijk. Wanneer dagbezoekers nog voor de hekken moeten wachten kan je op vertoon van je Bosrijk sleutelkaart doorlopen naar de Fata Morgana.

Vakantie in Efteling Bosrijk is zeker niet goedkoop maar wanneer je graag naar de Efteling gaat en je het ervoor over hebt is het zeker een aanrader om er een paar nachten door te brengen.
© 2011 - 2024 Panic, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Winter EftelingDe Winter EftelingIn de Efteling waant u zich het hele jaar door in een sprookjeswereld, maar in de winter is de sfeer extra betoverend. D…
Sprookjesachtige overnachtingen in Efteling BosrijkDe Efteling is groot. Eigenlijk zo groot dat u meestal niet alles kunt zien en/of doen binnen een dag. Om extra van de E…
Attractiepark De EftelingAttractiepark De EftelingAttractiepark De Efteling is een van de populairste pretparken van Nederland. Gelegen in Kaatsheuvel in de provincie Noo…
René Merkelbach, componistHet Sprookjesbos in de Efteling, Within Temptation en Krezip hebben op zijn minst één ding gemeen. Componist René Merkel…

Dagje uit in Giethoorn: ‘must-see’ en ‘must-do’Giethoorn is een dorp in de Kop van Overijssel dat haar ontstaan dankt aan het afgraven van veen. Door het afgraven van…
Giethoorn, het Venetië van het NoordenGiethoorn is een karakteristiek veendorp in het Noordoosten van Nederland. Het wordt ook wel het Venetië van het Noorden…
Bronnen en referenties
Panic (59 artikelen)
Gepubliceerd: 27-07-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.