Wat valt er te beleven op Walcheren en Beveland

Wat valt er te beleven op Walcheren en Beveland Het Zeeuwse land is vlak, het waait er altijd maar desondanks is het beslist een bezoekje waard. Monumentaal Middelburg, het mooie Veere, miniatuur Walcheren, het Arsenaal en Neeltje Jans. Verder natuurlijk de uitgestrekte polders en de stranden. Er valt op Walcheren en Beveland genoeg te beleven, niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen.

Middelburg

Middelburg met zijn historische gebouwen is de vijfde monumentenstad van Nederland. Vooral de Spanjaardstraat en de Bogardstraat staan vol met mooie monumentenpandjes. De Lange Jan is te vinden in het centrum van Middelburg naast de Norbertijner abdij. Vanaf de top van deze achtkantige abdijtoren heb je een mooi uitzicht over Middelburg. De hierbij behorende abdij is ook zeker een bezoekje waard. Wandelend door de kloostergangen, binnenplaatsen, kruidentuin en crypte waan je je in lang vervlogen tijden.

Miniatuur Walcheren

Aan de Molenwater in Middelburg vind je miniatuur Walcheren. Dit is het Madurodam van Walcheren waar je de bekende gebouwen van Walcheren in klein formaat nagebouwd ziet. Spelen kan je er ook. In het Willem Walcherens speelkasteel, de ballenbak en het klim en klauterpaleis valt genoeg te beleven.

Veere

Veere is een historische stad met veel monumenten. De grote kerk van Veere stamt uit 1342 en het stadhuis dateert van het einde van de zestiende eeuw. Vooral rond de gezellige haven zijn veel restaurantjes te vinden. Rond Veere zijn veel strandjes, duinen en bossen te vinden.

Vlissingen

Vlissingen doet niet echt gezellig aan. Het is ondanks de zee en de boulevard geen gezellige plaats, maar toch zijn er wel leuke dingen te vinden.
  • Het Arsenaal Dit is een maritiem attractiepark waar je van alles kan beleven. Het bevindt zich aan het Arsenaalplein in Vlissingen. Je vindt er het speeleiland, de schatkamer, het piratenhol en het piratenavontuur. Een groot zee aquarium met ook een aanraakbassin en zeelab. Behalve leuk is het Arsenaal ook leerzaam. Wat houdt het werk van een bioloog in? Hoe houd je vissen in leven?
  • Reptielen zoo Iguana Iguana is een geheel overdekte reptielen zoo. Het is de grootste van Europa. Je vindt er kaaimannen, reuzenslangen, hagedissen, schildpassen, kikkers, salamanders, vogelspinnen en nog veel meer. Je kan de zoo vinden op Bellamypark 31-35 te Vlissingen.
  • Maritiem muZEEum Zeeland Aan Nieuwendijk 15 in Vlissingen is dit museum over de betekenis va de zee te vinden. Ook voor kinderen is dit een leuk museum. Ze kunnen er allerlei spelletjes doen. Vergeet vooral niet het uitkijktorentje te bezoeken.
  • Fort Rammekens Fort Rammekens is het oudste zeefort van West-Europa. Je vindt het op acht kilometer buiten Vlissingen aan de A58, afslag Ritthem. Er worden rondleidingen gegeven in het fort. Kijk voor toegangsprijzen en openingstijden op de website.

Domburg

Domburg kent lange stranden, prachtige duinen en slingerende dijken. Er heerst rust en er is ruimte. Ideaal om van de natuur te genieten. De Domburgse molen is te vinden aan de Roosjesweg. Het is een grondzeiler uit 1817.

Kortgene

Kortgene is een echt toeristenplaatsje met gezellige winkeltjes en veel horecagelegenheden. Het is gelegen aan het Veerse meer en er wordt veel aan waterrecreatie gedaan.

Deltapark Neeltje Jans

Je kan er vanaf een boot de Deltawerken bekijken. Je ziet er zeehonden, zeeleeuwen, haaien en roggen. Je vindt er een leuke waterspeelplaats. Er is een zeeaquarium en je leert er alles over de stormvloedkering. Je vindt het park op Eiland Neeltje Jans aan de Faelweg in Vrouwenpolder.

Goes

Goes is een gezellig plaatsje om te winkelen. Op het pleintje zijn cafés te vinden waar zomers de terrassen vol zitten wat een prettige sfeer geeft.

Stoomtrein Goes-Borsele

Dit pittoresk stoomtreintje stopt ook in Kwadendamme en in Hoedekenskerke. Voor de dienstregeling kan je de website raadplegen. Wanneer je dit combineert met uitstapjes op de stopplaatsen heb je een hele dag gevuld.

Hoedekenskerke

Vlak naast het station van het stoomtreintje vind je park De Pluimweide. Hier zijn een minitreintje en een midgetgolfbaan aanwezig. In het gebouwtje “de Buffer” kan je terecht voor een hapje en een drankje. Er valt daar ook een modelspoorbaan te bewonderen. Aan de Kerkstraat in Hoedekenskerke vind je het “Wienkeltje van Wullempje”. Dit is een museumwinkel waar Oud-Hollands snoep wordt verkocht.

Kwadendamme

Hier vind je aan de Langeweegje, Berkenshof’s Tropical Zoo en vlindertuin. Je vind er vlinders, vogels, reptielen en tropische planten. Voor een hapje en drankje kan je terecht bij Restaurant Berkenhof.
© 2012 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Walcheren, het hart van ZeelandWalcheren wordt gezien als het bloeiende groene hart van Zeeland. Met zijn steden als Middelburg en Vlissingen is er alt…
Walcheren, schiereiland met veel toerismeWalcheren, schiereiland met veel toerismeHet schiereiland Walcheren heeft een groot aantal bezienswaardigheden en leuke plaatsen om te bezoeken. Maar de meeste t…
Fort Rammekens voor soldaten en vleermuizenNadat forten eeuwenlang dienst hebben gedaan als verdedigingswerken horen ze nu thuis in de categorie bezienswaardighede…
Walcheren: met bijzondere gemeenten, kenmerken en museaWalcheren: met bijzondere gemeenten, kenmerken en museaWalcheren is een Nederlands gebied in de provincie Zeeland waar je regelmatig kunt denken dat je in het buitenland bent.…

Piazza di SpagnaPiazza di SpagnaRome kent verschillende pleinen met interessante bezienswaardigheden, zoals fonteinen, kerken en monumenten. Eén van de…
Wat valt er te beleven in Zeeuws-Vlaanderen?Wat valt er te beleven in Zeeuws-Vlaanderen?Zeeuws-Vlaanderen heeft het mooiste kustgebied van Nederland. Vanaf Breskens tot aan de Belgische grens zie je kilometer…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Jeankaweyens, Pixabay
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Veere_%28stad%29
  • http://goes.digicity.nl/Stoomtrein_Goes-Borsele-22779413id.html
  • http://domburg.info/nl/
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 19-10-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.