Piazza di Spagna

Piazza di Spagna Rome kent verschillende pleinen met interessante bezienswaardigheden, zoals fonteinen, kerken en monumenten. Eén van de bekendere pleinen is toch wel Piazza di Spagna. Dit plein is vooral bekend door de Spaanse trappen. Een populaire hangplaats voor zowel Toeristen als de Romeinen zelf. Piazza di Spagna is één van de bekendere en populaire pleinen in Rome. De bekendste bezienswaardigheid op dit plein zijn toch wel de Spaanse trappen. In de 17e eeuw bevond de Spaanse ambassade zich op dit plein. Hier heeft piazza di Spagna net als de Spaanse trappen zijn naam aan te danken heeft.

Naast de Spaanse trappen kent Piazza di Spagna nog een aantal interessante bezienswaardigheden die zeker de moeite van een bezoek waard zijn. Als je de Spaanse trappen beklimt kom je uit bij de Franse kerk Trinità dei Monti. De woning van de Engelse dichter John Keats is tevens zo’n bezienswaardigheid. Na zijn overlijden is hier een museum en bibliotheek ter herdenking van de dichter opgericht. Zoals bij zoveel pleinen in Rome is er ook op piazza di Spagna een fontein, Fontana della Barcaccia. En dan is er nog Palazzo di Propaganda.

Naast cultuur is Piazza di Spagna een geschikt plein om heen te gaan voor wie wilt winkelen. Rondom het plein zijn verschillende straten met leuke, exclusieve winkels. En natuurlijk kun je ook gewoon gezellig op het terras zitten met goed weer, bij één van de vele restaurants.

Piazza di Spagna is ontworpen door de Bernini's, vader Pietro en de bekendere zoon Gian Lorenzo. Gian Lorenzo Bernini is verantwoordelijk is voor een groot deel van de bouwwerken en fonteinen in Rome. Piazza di Spagna werd gebouwd tussen 1623 en 1644 in opdracht van paus Urbanus VIII.

Trinità dei Monti

Deze Franse kerk is gebouwd in opdracht van koning Lodewijk XII tussen 1502 en 1587. Trinità dei Monti is vandaag de dag nog steeds eigendom van Frankrijk

De Spaanse trappen

Zijn gebouwd om de kerk Trinità dei Monti een nog indrukwekkender voorkomen te geven. Uiteraard zorgen de trappen ook voor een betere bereikbaarheid van de kerk als verbinding tussen Piazza di Spagna en Trinità dei Monti.

De Spaanse trappen worden, zeker met goed weer, door veel Romeinen en toeristen gebruikt om even uit te rusten, te ontspannen en om af te spreken.

Doordat de Spaanse trappen tijdens het lente seizoen met bloemen versierd worden, zijn ze zeker in deze periode nog mooier.

Fontana della Barcaccia

Deze fontein is ontworpen door Pietro en Gian Lorenzo Bernini ter nagedachtenis van de grote overstroming van de Tiber in 1598. Paus Urbanus VIII gaf hier de opdracht voor. Als je naar de fontein kijkt, valt het op dat het bootje half onder water ligt. In het Nederlands zou de fontein dan ook “Fontein van de lekkende boot” heten.

Keats-Shelley herdenkingshuis

Keats-Shelley herdenkinghuis is het laatste woonhuis van de dichter John Keats. Hij stierf op 25 jarige leeftijd in 1821. De inrichting van het huis is hetzelfde als toen John Keats er de laatste maanden van zijn leven doorbracht. Het huis werd in 1909 opengesteld voor publiek als museum. De collectie bestaat uit beeldhouwwerken, schilderijen en manuscripten van verschillende schrijvers en dichters zoals Mary Shelley en Oscar Wilde

Palazzo di Propaganda

Dit paleis werd ontworpen door Gian Lorenzo Bernini en Francesco Borromini. In 1644 begon Bernini met de bouw. Deze werd in 1646 overgenomen door Borromini wiens stijl paus Innocent X meer aansprak. In 1667 was de bouw voltooid. Palazzo di Propaganda is sinds 1929 in het bezit van het Vaticaan.

Mocht je binnenkort een bezoek brengen aan Rome, sla Piazza di Spagna dan niet over. Er is genoeg te zien en te beleven om er een hele dag rond te brengen.
© 2012 - 2024 Geldbesparen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Italiaanse mode rond de Spaanse TrappenWie dacht dat de Spaanse trappen in Rome slechts een ontmoetingsplek voor jonge toeristen waren, heeft het mis. Hoewel d…
Rome: de Piazza Navona, een barokke huiskamerRome: de Piazza Navona, een barokke huiskamerDe Piazza Navona is het mooiste plein van Rome. De barokke architectuur maakt het plein, een van de populairste ontmoeti…
Bernini, beeldhouwerWie ooit in Rome geweest is, zal het ongetwijfeld zijn opgevallen hoeveel beelden er in de stad te vinden zijn. Op brugg…
Bernini, architect en schilderBernini, architect en schilderBernini, een begenadigd artiest. Geboren in Napels en had een vader die hem het vak heel goed heeft bijgebracht. Al op z…
Wat valt er te beleven op Walcheren en BevelandWat valt er te beleven op Walcheren en BevelandHet Zeeuwse land is vlak, het waait er altijd maar desondanks is het beslist een bezoekje waard. Monumentaal Middelburg,…
Bronnen en referenties
  • http://www.bezienswaardighedenrome.com/piazza-di-spagna/
Geldbesparen (11 artikelen)
Laatste update: 15-05-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.