Dagjes uit met een bijbelse betekenis

Dagjes uit met een bijbelse betekenis Natuurlijk zijn dagjes uit leuk om te doen, maar zijn ze dan ook leerzaam? Misschien wil je je kinderen ook wel iets bijbrengen tijdens zo'n dagje uit. Over het geloof bijvoorbeeld. Hieronder een aantal suggesties voor een dagje uit met een bijbelse betekenis.

Bijbels museum

Het Bijbels museum in Amsterdam is een ontmoetingsplaats van bijbel, kunst en cultuur in een monumentaal huis vol geschiedenis. In de steeds wisselende tentoonstellingen wordt je telkens weer op een andere manier in de wereld van de Bijbel meegevoerd.
Voor verdere informatie zie: www.bijbelsmuseum.nl

Beeldentuin

Achter de kerk van de Johannes de Doper parochie in Hoofdorp ligt een grote tuin met meer dan 40 beelden van bijbelse en inspirerende personen. De tuin is dagelijks vrij te bezoeken.
Voor verdere informatie zie: www.bijbelsetuininhoofdorp.nl

Joods historisch museum

Dit museum is gevestigd in 4 voormalige synagogen aan het Jonas Daniel Meierdein in Amsterdam. Het museum geeft inzicht in de joodse eredienst en de geschiedenis van joods Amsterdam. Aan de overkant, midden op het plein, staat een portugese synagoge die ook te bezoeken is.
Voor verdere informatie zie: www.jhm.nl

Stadsmuseum Tilburg

Het stadsmuseum Tilburg beheert het Peerke Donders paviljoen, een museum voor naastenliefde. Het verhaal van Peerke Donders is het uitgangspunt, maar er wordt ook een beeld geschetst van hedendaagse werken van naastenliefde.
Voor verdere informatie zie: www.peerkedonders.nl

Diaconale initiatieven

Ga eens op zoek naar diaconale initiatieven in je stad. Dit zijn plekken van dienstbaarheid aan mensen in nood. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm zijn van de opvang van vluchtelingen, het uitdelen van voedsel, het bezoeken van zieken en gevangenen. Hier worden altijd wel vrijwilligers voor gezocht.

Heiloo

In Heiloo vind je het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood. In het park is een kruisweg aangelegd: veertien huisjes (statiën) met daarin de afbeeldingen van de lijdensweg van Jezus vanaf het moment van zijn veroordeling door Pilatus tot zijn graflegging. Het bedevaartsterrein is iedere dag geopend van 9.00 uur ‘s morgens tot 17.00 uur ‘s middags.
Voor verdere informatie zie: www.onzelievevrouwternood.nl

Stichting Franciscaans Milieuproject

Deze stichting op landgoed Stoutenburg heeft als uitgangspunt dat onze omgang met de natuur en het milieu zich radicaal kan vernieuwen. Dit is mogelijk vanuit het ervaren van een wezenlijke verbondenheid met al het geschapene, met elkaar en met de schepper. Ze organiseren activiteiten en cursussen rond the thematiek milieu en spiritualiteit.
Voor verdere informatie zie: www.stoutenburg.nl

Intercity Pasen

Op www.intercitypasen.nl is een programma te vinden voor de Goede Week. Van “station” naar “station” langs Palmpasen, Witte donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag, om uiteindelijk aan te komen op station Paasmorgen. Het is een project waarin verschillende kerkgenootschappen hebben samengewerkt om mensen die onbekend zijn met de betekenis van Pasen opnieuw uit te nodigen.
Voor verdere informatie zie: www.intercitypasen.nl
© 2011 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Joods Historisch Museum: rituelen en geschiedenisJoods Historisch Museum: rituelen en geschiedenisHet Joods Historisch Museum is gevestigd in vier synagogen, die tegen elkaar ‘aangeplakt’ staan in het centrum van Amste…
Naar een museum voor kinderen in AmsterdamNaar een museum voor kinderen in AmsterdamHet is geen probleem om in Amsterdam een museum te vinden dat geschikt is om met kinderen te bezoeken. Sommige zijn gehe…
Dagje uit voor 5 euro of minderDagje uit voor 5 euro of minderDe meeste pretparken zijn echt een investering, al snel lopen de prijzen op tot 25 euro. Voor een dagje uit met 4 mensen…

De meest bijzondere zwembaden in de wereldDe meest bijzondere zwembaden in de wereldZwemmen is een leuke ontspanning, maar op de tropische zwemparadijzen in Nederland kun je snel uitgekeken raden. Hier ee…
Een kleine alternatieve culturele gids voor LimaLima is niet de stad waar iedereen onmiddellijk voor valt. Meer dan de helft van het jaar is het bewolkt en in de ‘winte…
Bronnen en referenties
  • www.intercitypasen.nl
  • www.stoutenburg.nl
  • www.onzelievevrouwternood.nl
  • www.peerkedonders.nl
  • www.jhm.nl
  • www.bijbelsetuinhoofdorp.nl
  • www.bijbelsmuseum.nl
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 09-12-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.