De meest bijzondere zwembaden in de wereld

De meest bijzondere zwembaden in de wereld Zwemmen is een leuke ontspanning, maar op de tropische zwemparadijzen in Nederland kun je snel uitgekeken raden. Hier een artikel over de meest bijzondere zwembaden die op de aarde te vinden zijn. Erg spannend met krokodillen, gezellig met dolfijnen of het allergrootste zwembad?

Bijzondere zwembaden

De meeste zwembaden in de wereld lijken op elkaar, maar er springen een paar zwembaden echt uit! Allemaal zijn ze een bezoek meer dan waard, dus ben je in de buurt... Kijk dan uit voor de volgende zwembaden!

Kooi des doods, Darwin

Van echt zwemmen is niet echt sprake bij de Kooi des Doods (Cage of Death) in Darwin. Het is mogelijk om in een plexiglazen kist te duiken en vervolgens te genieten van alle dieren die om je heen zwemmen. Spannend is het zeker, het glas is 4 cm dik en de kist is ongeveer 3 meter breed. Daarnaast zijn dit zijn niet zomaar dieren... Nee, het zijn gevaarlijke krokodillen met een maximale lengte van 6 meter! Een leuke manier om deze dieren in het dicht mee te maken. De kosten voor een duik in de kooi liggen rond de 100 euro. Zorg er ook voor dat je een goede duikbril meeneemt, zodat je niets mist van dit spektakel.

Dolphin Bay, Dubai

Van de roofdieren naar de menslievende dieren, want ook in Dubai vinden ze gewone zwembaden maar gewoon. Dit is de reden dat het hotel Atlantis in Dubai een zwembad aan heeft gelegd voor zijn gasten met een aantal dolfijnen. Wees niet getreurd, ook als je niet verblijft in het hotel kun je langs komen om de dolfijnen te bekijken, om met de dolfijnen te zwemmen of om er mee op de foto te gaan. Zorg er wel voor dat je een gevulde portemonnee meeneemt, want dit zwembad heeft dure entreekaartjes. Als hotelgast krijg je wel een fikse korting!

Golden Nugget, Verenigde Staten

Van de menslievende dieren terug naar de roofdieren, een haaienbassin in het Golden Nugget hotel in Las Vegas. Geen bassin om langs te lopen, maar een bassin om langs te glijden, want de glijbaan gaat er dwars door heen! Voor mensen met stalen zenuwen, want er leven veel en verschillende haaien in het bassin. Glij je liever niet langs de haaien? Dan kun je genieten van het zwembad met haar watervallen en andere pracht en praal. Het zwembad heeft miljoenen gekost en dat val eraan af te zien! Zoek je een hotel in Las Vegas, kijk dan uit naar het Golden Nugget hotel!

San Alfonso, Chili

Van de haaien naar het grootste zwembad ter wereld! Het zwembad ligt in Chili en is maar liefst 1013 meter lang. Daar heb je een goed uithoudingsvermogen voor nodig, want een baantje kost je tientallen minuten. Het is een groot zoutwaterbad omgeven met imposante hotels. Een bezoek meer dan waard! En ben je zat van het zwemmen dan kun je in dit zwembad ook surfen, zeilen of zelfs met de kano erop uit. Geniet van de zon aan het strand en het grote bad voor je en de architectuur om je heen!

Tropical Islands, Duitsland

Ook iets dichterbij huis vind je een bijzonder zwembad! Op een afstand van 60 kilometer onder Berlijn bevind zich het zwembad Tropical Islands. Geniet van de grootste indoortropen op aarde, met een temperatuur van 30 graden kun je heerlijk aan het strand liggen of een duik nemen. Ook een heuse jungle mag in dit zwembad niet ontbreken. Het zwembad is 24 uur per dag open en een kaartje is voor een onbeperkt verblijf. Zelfs overnachten in de indoor tropen is een mogelijkheid dus neem je tent mee. Een kaartje kost ongeveer 30 euro per persoon, de kinderen krijgen korting.
© 2011 - 2024 Annfinance, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De mooiste waterparken ter wereldDe mooiste waterparken ter wereldWat zijn de grootste en mooiste waterparken over de hele wereld? Er zijn talloze mooie waterparken te vinden op de werel…
Bezienswaardigheden in DubaiBezienswaardigheden in DubaiDubai, alleen maar voor de rich and famous? Alleen geschikt als overstapluchthaven? Of is Dubai meer dan dat alleen? Wat…
Thaise kip met cashew Gai Pad Med Mamuang HimaphanThaise kip met cashew Gai Pad Med Mamuang HimaphanKip met cashewnoten wordt ook in Nederland wel gemaakt. Maar dan is het een 1,2 3 gerechtje dat snel klaar is. Deze Thai…
Een stedentrip naar DubaiDubai is een erg grote stad in de Verenigde Arabische emiraten. Het is de ideale vakantiebestemming voor ieder budget.

Mystrás, een bezoek waardMystrás, een bezoek waardDe Franse kruisridder Villehardouin heeft nooit kunnen bedenken dat zijn, in 1249 gebouwde, vesting in de Griekse Pelopo…
Dagjes uit met een bijbelse betekenisDagjes uit met een bijbelse betekenisNatuurlijk zijn dagjes uit leuk om te doen, maar zijn ze dan ook leerzaam? Misschien wil je je kinderen ook wel iets bij…
Annfinance (119 artikelen)
Gepubliceerd: 23-12-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.