Madame Tussauds, op de foto met je idool

Madame Tussauds, op de foto met je idool Madame Tussauds in Amsterdam is te vinden aan De Dam. In Madame Tussauds vind je wassenbeelden van bekende mensen uit het dagelijks leven van sporters tot de Koninklijke familie. Je loopt door het gebouw en kunt de beelden uitgebreid bekijken en ermee op de foto gaan. Het is verstandig om voor je bezoek al een ticket aan te schaffen, bv online. Het is niet alleen voordeliger, maar scheelt je ook veel wachttijd bij de ingang. Madame Tussauds is een leuk uitje voor jong en oud.

Madame Tussauds


Ligging Madame Tussauds

Madame TussaudsMadame Tussauds
Madame Tussauds is gelegen aan De dam in Amsterdam, op ongeveer 10 minuten lopen van het Centraal Station.

Openingstijden Madame Tussauds

Madame Tussauds is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 19.00 uur. De receptie sluit om 18.00 uur. Voor openingstijden op feest dagen zie de website van Madame Tussauds.

Prijzen Madame Tussauds

Aan de kassa betaal je de volgende prijs;

  • Volwassen 22,50 euro
  • Kinderen 18,50 euro
  • Wie na 15.00 uur het museum bezoekt krijgt 5 euro korting.

Online tickets per internet;

  • Volwassenen 19,50 euro
  • Kinderen 15,50 euro

Wat zie je bij Madame Tussauds?

Bij Madame Tussauds staan wassenbeelden van bekende Nederlanders, populaire muzikanten, wereldleiders, Hollywood sterren, sporters en Culturele beelden. Er worden telkens nieuwe beelden geplaatst en oude beelden verwijderd.

Hoe verloopt je tocht door Madame Tussauds?

Uitzicht vanuit Madame TussaudsUitzicht vanuit Madame Tussauds
Als je een online ticket bezit mag je de rij buiten voorbij lopen en zo naar binnen gaan. Je komt in een hal terecht waar je een foto kunt laten maken in een ‘Pirates of the Carribean sceen’. Hier wacht je tot er een lift beschikbaar komt, waarmee je naar boven wordt gebracht. In een donkere kamer staat een groot wassenbeeld, wat je verteld over het leven in de 16de eeuw. In de volgende ruimte zie je opstellingen van beelden uit deze tijd. Vervolgens kom je in een gedeelte met ‘echte beelden’, een soort spooktocht, waarbij echte personen je proberen te laten schrikken met veel hard geschreeuw en flitslichten in een donkere ruimte. Wie hier niet van houdt kan dit gedeelte overslaan. Nu kom je terecht in het gedeelte waar de bekende en wat minder bekende wassenbeelden staan. Je kunt jezelf op de foto laten zetten met je favoriete idool. Bij ieder wassenbeeld staat vermeld wie de persoon is en wat hij in het echte leven betekend heeft.

Hoe lang ben je gemiddeld bezig in Madame Tussauds?

Een tocht langs alle beelden duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Kun je met een rolstoel Madame Tussauds in?

Er mogen twee mensen in een rolstoel tegelijk in het gebouw verblijven. Dit heeft te maken met de veiligheid en brandweervoorschriften. Het is dus van belang om vooraf te reserveren als je in een rolstoel zit, om teleurstelling ter plekke te voorkomen.

Souvenirshop Madame Tussauds

Voordat je het gebouw verlaat kom je langs een souvenirshop, waar je posters, mokken, kalenders, ijsjes e.a. kunt kopen. Hier vind je ook toiletten.

Mijn mening over Madame Tussauds

Madame TussaudsMadame Tussauds
Madame Tussauds is leuk om een keer naar toe te gaan. Een bezoek duurt echter niet erg lang en is niet goedkoop. Je kunt dan ook het best vooraf op zoek gaan op internet naar aanbiedingen voor voordelige tickets. Als je van plan bent om nog meer te gaan doen in Amsterdam, dan kun je kijken of er combitickets verkrijgbaar zijn. In de zomer is er een voordelig zomerticket verkrijgbaar online voor maandag t/m vrijdag. Houd er rekening mee dat het vrijwel altijd erg druk is in het gebouw. Wie ter plekke een kaartje wil kopen moet rekening houden met lange wachttijden. Het begingedeelte van Madame Tussauds vond ik niet zo geweldig. Er wordt geprobeerd de Efteling na te doen met de opstelling van poppen in duistere gedeelten. Het spookgedeelte heeft ook weinig met Madame Tussauds te maken. Ikzelf genoot het meest van het gedeelte waar de bekende mensen staan opgesteld, waar je mee op de foto kunt gaan. Je kunt goed zien dat de technieken steeds beter worden, sommige nieuwere poppen zijn nauwelijks van de echte personen te onderscheiden. Vanuit een groot rond raam bovenin het gebouw heb je een mooi uitzicht over De Dam. Madame Tussauds is een leuk onderdeel van een dagje uit in Amsterdam, maar je bent er niet langer dan 1,5 uur mee bezig.
© 2011 - 2024 Wilmo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Madame TussaudsMadame TussaudsMadame Tussauds is de naam van verschillende wassenbeeldenmusea over de hele wereld. Je kunt er oog in oog komen te staa…
Madame Tussauds Amsterdam, wat is er te zien?Madame Tussauds Amsterdam, wat is er te zien?Madame Tussauds ‘wassen beelden musea’ die in verschillende grote steden ter wereld te bezoeken zijn, zijn vernoemd naar…
Interessante musea in LondenInteressante musea in LondenVoor toeristen is in Londen veel te zien en het aanbod aan bezienswaardigheden in de hoofdstad van het Verenigd Koninkri…
Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen? Londen trekt elk jaar weer erg veel toeristen aan. De stad biedt dan ook ontzettend veel beziensw…

Het Atomium - Monument in BrusselHet Atomium - Monument in BrusselHet Atomium in Brussel is het symbool van de Europese hoofdstad. Het gebouw is gebouwd voor de wereldtentoontenstelling…
Hoogste berg van NederlandHoogste berg van NederlandWat is de hoogste berg van Nederland? Vroeger was dit een makkelijk te beantwoorden vraag. De Vaalserberg was met 321 de…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Eigen foto
  • Website Madame Tussauds
Wilmo (308 artikelen)
Laatste update: 02-02-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.