De leukste uittips voor de leukste dagjes uit in de Ardennen

De leukste uittips voor de leukste dagjes uit in de Ardennen Leuke uittips voor de Ardennen zijn rond de vakantieperiode altijd welkom. De Ardennen vormen een bosrijk laaggebergte in de drie aanelkaar grenzende landen; België (een groot deel van Wallonië), Noord-Luxemburg en Frankrijk. Het grootste deel van de Ardennen bevindt zich in Belgisch grondgebied en is zeer toeristisch. In dit artikel zullen we ons dan ook vooral richten op leuke uittips in de Belgische Ardennen voor de leukste dagjes uit met het hele gezin.

Het Spook van La Roche

Tijdens de zomeravonden,( in 2011 van 9 juli t/m 2011) rond de invallende duisternis, kun je in La Roche getuigen zijn van een kleurrijk schouwspel. Op de ruïnes van het kasteel de Gravin Berthe van La Roche zal het spook van La Roche ronddwalen op de plaats van haar overlijden. Het schouwspel op het middeleeuwse kasteel is alleen vanuit de stad te bezichtigen.

Overdag is het kasteel door bezoekers te bezichtigen en tijdens de zomerperiode zullen er dagelijks extra activiteiten zijn.
Zoals iederdag valkeniersshowen, demonstraties van oude ambachten, en boogschietactiviteiten. Tijdens het Middeleeuwsweekend ( in 2011 op 6 en 7 augustus) wordt het kasteel door troubadours, ridders en minstrelen tot leven geroepen.

Kasteel van Celles-Veves

Dit feodaal kasteel behoort tot de wonderen van Wallonie. Het kasteel is volledig gemeubileerd en wordt door de eeuwen heen nog altijd door dezelfde familie bewoond. Dit prachtige kasteel is ook zeer geschikt om met het hele gezin te bezoeken. De kinderen worden verkleed als ridder of prinses tijdens het bezoek. Het kasteel van Celles-Ververs ligt p 10 minuten rijden van DInant.

Grotten in de Belgische Ardennen

De Ardennen zijn o.a bekend om zijn mooie grotten. Een bezoek aan een van deze grotten zijn dan ook echt een must als je op vakantie bent in deze streek. De allerberoemdste grot van de Ardennen is de Grot van Han in de plaats Han-sur-lesse. Deze prachtige grot is al ruim 2 eeuwen bekend en wordt jaarlijks door ruim 300 duizend toeristen bezocht. In de grot bevinden zich maar liefst trappen met 400 treden, waardoor je de gehele grot kunt bezichtigen. Daarnaast kun je een met een boot door een gedeelte van de grot varen.

Andere mooie grotten in de Ardennen zijn:
  • De grotten van Hotton
  • Grotten van Comblain-au-point
  • De grotten van Remouchamps

Dierenparken in de Ardennen

In de Ardennen zijn meerdere leuke parken te vinden met dieren in de hoofdrol.

Savaripark Monde Sauvage

Een zeer mooi dierenpark op nog geen 25km rijden vanaf Luik. Met een treintje of eigen auto kunt u door de Afrikaanse Safari rijden. Daarnaast zijn er in het park mogelijkheden om op de rug van een olifant te zitten, te ontbijten met de giraffen en bezit het park een leuke speeltuin.

Wildpark van La Roche

Klein, maar leuk dierenpark met herten, moeflons, oerossen, erverzwijnen, lynxen en nog veel meer.

Maak eens een kayaktocht door de Ardennen

Bekijk de Ardennen eens vanaf het water en beleef een onvergetelijke dag in volledige rust en vrijdheid. In de Ardennen zijn diverse aanbieders actief die kayaktochten organiseren. Bij de kayaktocht zit dan een reis met de pendelbus naar het vertrek of eindpunt inbegregepen.

Enkele mogelijkehden voor kayaktochten in de Ardennen zijn:

Afvaarten van de Lesse
Houyet-Anseremme tocht van 21 km
Gendron-Anseremme tocht van 12 km (ideaal om te combineren met een andere activiteit zoals een bezoek aan een brouwerij of kasteel)
Afvaarten van de Ourthe
Maboge-La Roche 10 km
Nisramaont La Roche 12 km
Afvaarten van de Ambleve
Coo-Cheneux 9 km

Deze tochten kunnen zowel met een eenpersoons als tweepersoons kayak worden voltooid.

Rail Bike des Hautes Fagnes

Maak met het hele gezin een fietstocht op familiefietsen op een uitgstippelde route op rails

Toeristische trein Rochefort

Ontdek de gewonen en ongewone plekjes van deze gastvrije stad, de stenen brug, de kapel van Lorette, het Sint-Jans kruist en nog veel meer.

Het Labyrinth

Uniek in Belgie is het grote labyrinthpark in Barvaux-sur-Ourthe een prachtig park met diverse doolhoven en een super doolhof dat ieder jaar door auteurs gethematiseerd wordt. Thema's die zich al in het park hebben afgespeeld zijn de smurfen en de belgische strips.
© 2011 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ardennen verkennen met fiets, mountainbike en motorDe Ardennen verkennen doe je het best met fiets, mountainbike of motor. Zo zijn er enkele prachtige fietsroutes zoals de…
Weekendje weg in de Belgische Ardennen: La Roche-en-ArdenneWeekendje weg in de Belgische Ardennen: La Roche-en-ArdenneDe Belgische Ardennen is voor veel mensen een geliefde vakantiestek. Eén van de mooiste plaatjes in de Ardennen is La Ro…
Goudzoeken in de ArdennenJe kan erom lachen maar er wordt door sommige mensen echt goud gezocht én gevonden in de Belgische Ardennen. Het gaat hi…

Symboliek van de Notre Dame van ChartresDe monumentale gotische kathedraal van Chartres zit vol symboliek. Het dak boven middenschip en dwarsschip heeft een kru…
Zoo Zajac, grootste dierenwinkel ter wereld in DuitslandZoo Zajac is de grootste dierenwinkel te wereld waar je alles voor je dier kunt vinden. Het ligt bij Duisburg, niet zo h…
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Gepubliceerd: 12-07-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.