Zoo Zajac, grootste dierenwinkel ter wereld in Duitsland

Zoo Zajac is de grootste dierenwinkel te wereld waar je alles voor je dier kunt vinden. Het ligt bij Duisburg, niet zo heel ver rijden vanaf de Nederlandse grens. Het is zeker de moeite waard om hier een leuk dagje weg van te maken. Zoo Zajac is anno 2011 met meer dan 9000 vierkante meter de grootste dierenwinkel van de wereld. En dat is ook vastgelegd in het Guiness Book of Records. Jaarlijks komen er zo'n 5 miljoen bezoekers naar deze dierenwinkel welke sinds 2004 is geopend. In deze dierenwinkel vind je alle soorten accessoires, een uitgebreid aanbod kwa dieren en een uitstekende service. Zoo Zajac is op werkdagen en zaterdagen dagelijks geopend tot 20:00 uur (2011). Op de website is het ook mogelijk om alvast kosteloos een catalogus aan te vragen of rond te kijken in de online shop.

Aquariumwereld

Zoo Zajac beschikt over ruim 1000 aquariums, als dat je hobby is moet je hier zeker een keer gaan kijken. Ze verkopen honderden soorten vissen, planten, aquariums en accessoires. Eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een aquarium. Je vind er de meest bijzondere vissoorten, maar ook krabben, kreeften, slakken en nog veel meer. In deze dierenwinkel doe je zeker genoeg inspiratie op en is ideaal als je wilt beginnen met een aquarium, hier vind je zeker al je spullen. Je vind hier heel erg veel spullen in verschillende prijsklassen. Als je echt elk aquarium wilt bezichtigen dan ben je wel zeker een uur bezig als het niet langer is. Ze hebben ook een heel mooi en groot aquarium met tropische vissen en echt koraal. Echt prachtig.

Vijverwereld

Als je de winkel doorloopt heb je ook nog een heel buiten gedeelte, hier vind je vooral spullen voor je vijver. Vijverbakken, planten, heel veel soorten vis, maar ook pompen en fonteinen. De prijzen variëren van goedkoop tot duur, maar voor iedereen is er wel wat te vinden. Omdat de winkel alles groot inkoopt, betaal je wel vaak minder dan in een reguliere zaak.

Terrariumwereld

Ook als je dol bent op reptielen, amfibieën en terraria, moet je hier zeker zijn geweest. Er zijn rond de 500 terrariums. Je vind er zo'n 50 vogelspinnen, allerlei soorten slangen, kikkers en ga zo nog maar even door. Ze hebben er zelfs krokodillen. Er zijn ook dieren te koop waar je een certificaat voor moet hebben, dus die je als particulier sowieso niet mag meenemen. Voor de inrichting voor je terrarium kun je er ook alles vinden, van planten, zowel nep als echt, bodembedekking in vele soorten. Maar ook mooie nevelsystemen, fonteinen en allerlei andere bijzonder dingen.

Hondenwereld

Hier vind je alles voor je hond en wat met honden te maken heeft. Ze hebben een zeer uitgebreid assortiment aan voeding, lekkernijen en heel veel speelgoed. Intelligentie speelgoed vind je er ook, maar ook boeken over gezondheid en training. Ook hondenhokken, benches, manden, kleding, riemen en halsbanden. Echt alles kan je hier krijgen. Ook behendigheidsartikelen, en transportaccessoires zoals opstapplanken. Ook middelen tegen vlooien, teken en ander ongedierte, maar ook heel veel verschillende soorten shampoo's en verzorgingsartikelen. Eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken of je vind het hier.

Kattenwereld

De kattenafdeling is ook heel erg uitgebreid en hier vind je ook werkelijk alles. Hele bijzondere krabpalen, manden, speelgoed, heel veel soorten voeding en snacks. Maar ook veel nuttige dingen zoals middelen tegen vlooien en andere ongedierte. Ze hebben ook prachtige reismandjes. Als je wat bijzonders wilt voor je kat loont het ook zeker om hier een kijkje te nemen.

Knaagdierenwereld

Op de afdeling van de knaagdieren vind je zo'n 50 soorten dieren. Van cavia's tot aapjes. Ze hebben ook hangbuikzwijntjes en stokstaartjes. Uiteraard mag je die als particulier niet kopen, maar het is wel erg leuk om naar te kijken. Qua voeding, snacks en dergelijke is alles netjes per diersoort neergezet. Je hebt dus een hoek voor bijvoorbeeld konijnen en in een andere hoek vind je weer de rattenspullen. Ook hier kan je het zo gek niet bedenken of je vind het hier. Hele leuke dingen om je hok mee in te richten, maar ook hele leuke en lekkere snacks voor knagers.

Vogelwereld

Op de vogelafdeling vind je ook een aantal bijzonder vogels, maar ook papegaaien, parkieten, vinken en talloze andere vogelsoorten. Er is ook een uitgebreid assortiment aan volières en kooien, maar ook heel veel soorten accessoires voor de inrichting van je kooi. Je vind er ook heel veel voer en lekkernijen, maar ook nestmateriaal.

Overig

Je hebt buiten ook nog een leuke kinderboerderij en op de buitenafdeling lopen ook ganzen, eenden en minivarkens rond, die zijn heel erg grappig om te zien. Ze hebben ook een paar grote hokken met wasberen, hele grote kraaien en nog een paar bijzondere diersoorten. Erg leuk om eens te zien. Verder is er ook nog een afdeling met informatieve dingen, zoals cd's, dvd's en boeken. Wel allemaal in het Duits, maar wellicht zit er iets leuks tussen. Bij de ingang heb je nog een restaurant waar je wat kunt eten en drinken, maar ook kluisjes voor je belangrijke spullen zodat je die niet mee hoeft te dragen in de winkel. Ze beschikken ook over toiletten en er is meer dan voldoende parkeerplaats.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Werken in een dierenwinkelWerken in een dierenwinkelAls u werkt in een dierenwinkel bent u de gehele dag bezig met en voor dieren. Het is een afwisselende baan maar vaak me…
Geen dieren bij dierenwinkel kopenGeen dieren bij dierenwinkel kopenVeel mensen weten het niet, maar het is erg slecht om dieren in een dierenwinkel te kopen, de dieren zijn zwakker, worde…
Waarom dierenwinkels geen dieren meer zouden mogen verkopenmijn kijk opWaarom dierenwinkels geen dieren meer zouden mogen verkopenOntzettend veel mensen houden één of meer huisdieren: een groot deel van deze dieren is afkomstig van dierenwinkels. De…
Slecht advies van dierenwinkelsSlecht advies van dierenwinkelsVeel mensen gaan wanneer zij een dier zoeken naar de dierenwinkel, daar kan je onder andere dieren zoals hamsters, ratte…

De leukste uittips voor de leukste dagjes uit in de ArdennenDe leukste uittips voor de leukste dagjes uit in de ArdennenLeuke uittips voor de Ardennen zijn rond de vakantieperiode altijd welkom. De Ardennen vormen een bosrijk laaggebergte i…
Masjed-e Jomeh, oude Vrijdagmoskee van IsfahanMasjed-e Jomeh, oude Vrijdagmoskee van IsfahanDe Masjed-e Jomeh was tot 1630 de grote Vrijdagmoskee van Isfahan. Het gebouw kent een lange en rijke geschiedenis, maar…
Reacties

Sam, 16-12-2016
Is het ook toegestaan om onze hond mee te nemen de winkel in?

Alvast bedankt Reactie infoteur, 17-07-2017
Beste Sam,

dit is toegestaan.

Wil, 01-03-2016
Graag wil ik het adres.
Gr wil Reactie infoteur, 11-08-2016
Konrad-Adenauer-Ring 6, 47167 Duisburg, Duitsland

Linda1986 (240 artikelen)
Laatste update: 11-07-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.