De top 5 bezienswaardigheden in San Francisco

De top 5 bezienswaardigheden in San Francisco Naast de vele heuvels vind je in San Francisco in de VS ook een baai die één van de meest perfecte natuurlijke havens op aarde vormt. San Francisco beschikt over een uniek klimaat : het is meestal warm in de winter en koel in de zomer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat San Francisco met haar bezienswaardigheden van wereldklasse toeristen van alle continenten aantrekt. Onder de mooiste bezienswaardigheden in San Francisco vinden we de wereldberoemde Golden Gate Bridge, Fisherman's Warf, het eiland Alcatraz, het Cable Car museum, Golden Gate Recreational Area en nog veel meer. De belangrijkste nationaliteiten in San Francisco bestaan uit Italianen, Duitsers, Ieren, Chinezen, Zuid-Amerikanen en Russen.

Je hebt geen wagen nodig om San Francisco te ontdekken. Het openbaar vervoer is goed uitgebouwd met behulp van de beroemde cable cars. Dit zijn trams die zich op rails voortbewegen, voortgetrokken door een kabel onder het wegdek. Verder kan je ook gewoon de metro nemen of één van de talloze bussen.

1. Golden Gate Bridge

Als je San Francisco bezoekt, kan je niet vertrekken zonder de Golden Gate Bridge, een architecturale bezienswaardigheid van formaat en één van de bekendste beelden van heel de VS, van nabij bekeken te hebben. De Golden Gate Bridge strekt zich uit over de Golden Gate Strait en verbindt zo San Francisco met Marin County. Een ingenieur genaamd Joseph Strauss ontwierp de brug in 1930 en 7 jaren later reden er reeds de eerste auto's over de Golden Gate. De lengte van 2737 meter en een overspanning van 1280 meter water vormden in die tijd een absoluut record. Een aanrader dus om de brug te voet of met de fiets aan een nader onderzoek te onderwerpen. Auto's moeten tol betalen om de brug op te mogen. Souvenirs, postkaarten en t-shirts vind je in het shopping center vlak voor de brug.

Vlak aan de Golden Gate Bridge strekt zich een gebied uit dat men de Golden Gate Recreational Area noemt. Dit gebied bestaat uit ongeveer 28 mijl kustlijn, met veel stranden, lagunes en mooie plaatsjes voor een picknick. In dit gebied vind je ook enkele bezienswaardigheden zoals de voormalige gevangenis op het eiland Alcatraz, het historische Cliff House, Muir Woods en Fort Mason Center.

2. Het eiland Alcatraz

Van 1934 tot 1963 was het eiland een federale gevangenis met maximum security en stond die erom bekend dat ontsnappen praktisch onmogelijk was. Met de boot kan je een bezoek brengen aan Alcatraz, tevens de enige manier om er te geraken, en zo een blik werpen op de cellen waar Al Capone, Machinegun Kelly en andere beruchte misdadigers hun dagen gesleten hebben.

Vanop pier 41 op Fisherman's Warf vertrekken er dagelijks om het half uur boten naar Alcatraz. Boek best wel op voorhand, want Alcatraz is steeds drukbezocht.

3. Angel Island State Par

Het grootste eiland van San Francisco bestaat uit prachtige bossen en is enkel toegankelijk per boot vanuit San Francisco stad of Tiburon. Momenteel is dit eiland zeer populair bij zowel recreatievelingen als geschiedenisliefhebbers. Vroeger werd Angel Island gebruikt om Chinese immigranten vast te houden en zo de massale instroom te controleren. Gedurende WO II werden hier Duitse en Japanse soldaten gevangen gehouden.

4. Cable Car Museum

In dit museum op Mason Street kan je antieke kabeltrams bekijken, waaronder 's werelds eerste kabeltram. Je kan er authentieke foto's bekijken en eens een echte kabeltrambel laten rinkelen. Maar het meest interessant is de gelegenheid om ondergronds het netwerk van tunnels en kabels te bekijken die de trams in beweging brengen.

5. Fisherman's Warf

Fisherman's Warf vormt het middelpunt van de visindustrie, die vele miljoenen dollars waard is. Liefhebbers van vis en zeevruchten kunnen hier hun hartje ophalen in éen van de vele uitstekende restaurantjes. Wie liever uitgaat of shopt, komt hier ook tijd te kort. Fisherman's Warf is gelegen aan Embarcadero en Jefferson Street.
© 2010 - 2024 Dicklaurent, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een stedentrip naar San FranciscoSan Francisco is een van de populairste steden van de Verenigde Staten voor een stedentrip. De stad is zo populair gewor…
San Francisco, Los AngelesSan Francisco en Los Angeles zijn allebei gevestigd in California. Het zijn erg belangrijke steden en hebben hun eigen b…
De Golden Gate BridgeDe Golden Gate BridgeDe Golden Gate Bridge is één van de beroemdste bruggen ter wereld. De rode brug met de twee grote pilaren is wereldberoe…
Alcatraz: van militaire vestiging naar nationaal parkAlcatraz is de naam voor het eiland in de buurt van San Francisco. Het is vooral bekend om het feit dat het voor lange t…

In de voetsporen van Harry Potter; filmlocatiesIn de voetsporen van Harry Potter; filmlocatiesVoor echte Harry Potter fans die de zeven dikke boeken hebben verslonden, zes films (op het moment van schrijven) uit hu…
Bezienswaardigheden in Lille, de hoofstad van Le NordLille ofwel Rijssel heeft geschiedenis geschreven. In 1667 trok Lodewijk XIV de poorten van Lille binnen. De Zonnekoning…
Bronnen en referenties
Dicklaurent (4 artikelen)
Gepubliceerd: 07-11-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.