De Font Magica in Barcelona: spectaculaire fonteinenshow

Voor wie een tijdje in Barcelona verblijft en van muziek, lichtshows en spektakel houdt is een bezoekje aan de magische fontein (Font màgica) een absolute aanrader. Deze reusachtige fontein vertoont in afwisselend tempo de mooiste vormen en kleuren. Uiteraard wordt de fonteinenshow begeleid door prachtige muziek.

Fonteinenshow: Trekpleister in Barcelona

Zonsondergang

De magische fontein vormt een grote trekpleister in Barcelona. De fontein komt na zonsondergang tot leven en geeft een indrukwekkende voorstelling. De fonteinenshow is geliefd bij jong en oud. Gedurende de zomermaanden komt hier dan ook menig toerist en Catalaan op af.
Muziek bij de fontein
Dat de fonteinenshow in Barcelona veel bezoekers trekt is niet zo gek. De voorstelling is indrukwekkend. Onder begeleiding van mooie en meeslepende muziek trekken prachtige kleuren in allerlei -bijna sprookjesachtig aandoende- vormen aan je voorbij.

Magisch effect in Barcelona

Het licht van de fontein loopt hierbij volledig synchroon met de muziek wat een zeer speciaal en bijna magisch effect geeft. De fontein wordt dan ook met recht de magische fontein genoemd.

Wereldtentoonstelling in 1929

Ontwerp Font Magica
De magische fontein is ooit ontworpen door Carles Buigas (1898-1979) voor de Wereldtentoonstelling in 1929. Hij kreeg de opdracht een wonder van water- en elektrotechniek te scheppen en te laten zien wat er met gefilterd licht mogelijk is. Dit mondde uit in de Font Màgica ofwel de magische fontein. De fonteinen raakten uiteindelijk in verval.

Drukbezochte fonteinenshows

Voor de Olympische Spelen in 1992 werd de magische fontein gerestaureerd en sindsdien zijn er weer drukbezochte shows. Op de fonteinenshow komen zowel verliefde stelletjes, toeristen als Catalanen af. De fonteinen in Barcelona staan ook bekend als de 'fonteinen van Montjuïc' of de 'fonteinen van Plaça d'Espanya'.

Tijden voorstelling 'Font màgica'

Openingstijden fonteinenshow in lente en zomer

De fonteinenshow in Barcelona is te bezoeken gedurende de maanden mei tot en met september van donderdag tot en met zondag. De voorstellingen beginnen om 21.00 uur, dan gaan de lichten aan. Vanaf 21.30 uur is er elk half uur een show met muziek. Dit duurt tot iets voor middernacht.

Openingstijden fonteinenshow in herfst en winter

Ook in de herfst- en wintermaanden zijn er voorstellingen in Barcelona. Deze vinden dan alleen op vrijdag en zaterdag plaats. Op deze dagen gaan de lichten om 18.00 uur aan en beginnen de fonteinenshows om 18.30 uur. Gedurende een aantal weken in januari en begin februari is de fontein niet in gebruik wegens onderhoudswerkzaamheden. Informeer hiervoor bij het toeristenbureau (Oficina de Turisme).

Toegang en zitplekken magische fontein

Gratis toegang fonteinenshow

De toegang voor de fonteinenshow is gratis. Voor de sanitaire voorzieningen betaalt u bij bezoek een kleine bijdrage. Rondom de fontein zijn allerlei zitplekken. Er zijn diverse terrasjes gecreëerd waar u ook een eenvoudig hapje en een drankje kunt krijgen.

Zitplekken bij Nationaal paleis Barcelona

Veel mensen zitten op de trappen die toegang geven tot het Nationale paleis (Palau Nacional) om de voorstelling te kijken. De fontein is vanaf alle kanten te bezichtigen. Het is raadzaam op tijd te zijn als u een goede zitplek wilt bemachtigen. De fonteinenshow is over het algemeen zeer druk bezocht, zeker gedurende de vakantieperiode zomers.

Locatie en vervoer naar Plaça d'Espanya

De magische fontein is gelegen aan de Avinguda de Maria Cristina in Barcelona. De fontein zelf staat op het Plaça d'Espanya, gelegen aan de heuvel Montjuïc. Op de heuvel heeft u overigens een schitterend uitzicht over de hele stad. De metrolijnen 1 en 3 brengen u naar de plek van de magische fontein. Espanya is de naam van het metrostation waar u uit moet stappen. Informeer voor de exacte route en reistijden bij het Oficina de Turisme in het centrum van Barcelona.
© 2010 - 2024 Schoontje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Barcelona - Met of zonder de kinderenBarcelona - Met of zonder de kinderenBarcelona is een bruisende en kleurrijke stad, vol adembenemende locaties en leuke activiteiten voor iedereen. Fantastis…
Bezienswaardigheden in BarcelonaAls je in Barcelona bent wil je zoveel mogelijk zien in zo weinig mogelijk tijd. Wat moet je dan bezoeken in zo'n grote…
Uitstapjes in BarcelonaBarcelona is een geweldige stad om naar toe te gaan. Het is een stad met veel verschillende uitstapjes. Waar moet je zek…
Barcelona, stad van diversiteitBarcelona, stad van diversiteitPersoonlijk vind ik Barcelona een geweldige stad. En dat komt vooral door de diversiteit die Barcelona te bieden heeft.…

Humboldt Redwoods State Park: rijd eens door een boom heen!Ben je aan de Westkust van de Verenigde Staten en rijd je over de magische en historische Pacific Coast Highway? Vergeet…
Mount St. Helens: een absolute belevenis!Voor iedereen die eens iets anders wil dan een vakantie aan het strand in Spanje of Turkije, bestaan gelukkig legio moge…
Bronnen en referenties
  • Barcelona en Catalonië-Roger Williams (Capitool reisgidsen)
  • www.magicphotoworld.com (tekstbijdrage)
  • www.wikipedia.org
Schoontje (91 artikelen)
Laatste update: 07-01-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.