Barcelona, stad van diversiteit

Barcelona, stad van diversiteit Persoonlijk vind ik Barcelona een geweldige stad. En dat komt vooral door de diversiteit die Barcelona te bieden heeft. Veel cultuur, leuke winkels, het strand van Barceloneta en goede restaurants.

Gezellige pleinen

In Barcelona zijn een aantal gezellige pleinen te vinden. Zoals Plaza Cataluña met een keur aan terrasjes en winkels, klein en groot zoals de warenhuizen El Corte Inglès en El Triangle. In het midden van het plein is een wandelgebied met fonteinen. Een van de wegen die op de Plaza Cataluña uitkomen is de overbekende Ramblas. Loop van hieruit de Ramblas af en je komt bij de haven met aan het eind het monument voor Columbus, Cristobal Colón.

De Ramblas zelf is natuurlijk ook heel bijzonder met de platanen, het drukke verkeer, alle terrasjes, winkeltjes, straattekenaars en verkopers van rozen, horloges en loten. Ook leuk om te zien is de overdekte markt met vis, groenten en fruit. ís Zomers is het onder de platanen heerlijk koel.

Plaza Real

Als je halverwege de Ramblas een smal steegje inslaat komt je bij een ander mooi plein. De Plaza Real met enorm hoge palmbomen heeft een statige uitstraling en is een oase van rust na de drukke Ramblas. Dit is het restaurantplein. Onder de arcadengalerijen die aan alle kanten het plein omzomen zijn een groot aantal restaurants gevestigd. Variërend van eenvoudig tot zeer exclusief. Of je tapas wilt eten of paella of pizza, het is er allemaal.

Gotische wijk

Het Plaza del Rey vind je in de Gotische wijk. Dit plein is omringd door historische gebouwen die voor een goede akoestiek zorgen. Vandaar dat hier ook regelmatig concerten worden gehouden en dat er heel vaak straatmuzikanten te zien zijn.
De Gotische wijk, oftewel El Barrio Gótic, is heel sfeervol met smalle straatjes en leuke kleine winkeltjes. Het is een van de oudste wijken van Barcelona. Hier stonden vroeger de stadsmuren omheen.

In de Gotische wijk kun je de Cathedral de Santa Eulalia en het Museo de Historia de la Ciudad bezoeken. In het Museo de Historia de la Ciudad wordt de geschiedenis van Barcelona getoond. Onder dit museum zijn resten gevonden van een Romeinse nederzetting. Ook het Picassomuseum is in deze wijk gevestigd. In een prachtig middeleeuws paleis met een aantal binnenplaatsen. Het museum biedt een compleet overzicht van het oeuvre van Picasso. In de Gotische wijk zie je overigens niet alleen gotische bouwstijl, maar zeker ook romaanse.

Gaudí

Barcelona is natuurlijk ook vooral bekend door Gaudí. Parque Güell is dan ook een enorm toeristische attractie. Erg mooi, maar altijd druk. Hier zie je de prachtigste gebouwen en mozaïeken. En behalve dat ook een veelheid aan cactussen.

Maar ook op andere plekken in de stad is Gaudí vertegenwoordigd: Casa Milá (la Pedrera) de villa die Gaudí ontwierp voor de familie Milá en, in mindere mate, Casa Batlló zijn ook wereldberoemd. En trekken bijgevolg hele drommen toeristen. En uiteraard is er de Sagrada Familia, een andere toeristische trekpleister, de kerk waar al meer dan 100 jaar aan gebouwd wordt..

Spaans dorp

Een stukje buiten de stad bij de berg Montjuic is een openluchtmuseum gevestigd: het Poble Espanyol. In dit openluchtmuseum zijn alle streken van Spanje vertegenwoordigd met typerende gebouwen en bouwstijlen. Ze werden hier geplaatst voor de wereldtentoonstelling in 1929 als een synthese van Spaanse architectuur. Niet op zichzelf staande gebouwen, maar een heel dorp met straten en pleinen waar heel Spanje in vertegenwoordigd is. Erg leuk om het verschil te zien tussen gebouwen uit bijvoorbeeld Galicië en Andalusië. Er staan ruim 100 gebouwen. In een aantal zijn souvenirshops of restaurants gevestigd.

De fonteinen van Montjuïc

De Fuente Mágica is ook zeer zeker de moeite waard. Het is een spektakel met fonteinen, muziek en gekleurde verlichting. Het water spuit in prachtige kleuren meters omhoog op de maat van de muziek. Een schitterend gezicht met op de achtergrond het Palau Nacional de Montjuïc. De fonteinen zijn te vinden bij de Plaza Espagyol en spuiten ís zomers elke avond en ís winters alleen in het weekend. Ook deze fonteinen zijn ooit opgezet voor de wereldtentoonstelling. Het is een prachtig gezicht en zeker de moeite waard om te bezoeken. Op zwoele zomeravonden komen hier ook altijd veel toeristen op af en is het handig vroegtijdig te komen om een goede plek te hebben.
© 2012 - 2024 Miesa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Barcelona: Plaça Reial, een wereld op zichBarcelona: Plaça Reial, een wereld op zichPlaza Real in Barcelona, is één van de meest mediterrane pleinen van Spanje. Hier komen toeristen en de plaatselijke bev…
Madrid; Plaza de la VillaDit plein is alleen toegankelijk voor voetgangers en is een typisch voorbeeld van de Spaanse architectuur. Het plein is…
Spanje - BarcelonaSpanje - BarcelonaBarcelona is de hoofdstad van de regio Catalonië in het noordoosten van Spanje, aan de Middellandse Zee. De dynamische s…

Zelfstandig rondreizen en Backpacken in CambodjaCambodja is een geweldig en veilig land om te backpacken en op jezelf rond te reizen. Cambodja heeft prachtige tempels,…
Monaco, het op één na kleinste landje ter wereldMonaco, het op één na kleinste landje ter wereldMonaco wordt al gauw geassocieerd met het casino van Monte Carlo en de Grand Prix. Maar er zijn veel meer leuke dingen t…
Miesa (22 artikelen)
Gepubliceerd: 16-02-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Reisverhalen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.