10 prachtige plekken op aarde

10 prachtige plekken op aarde Reizen is de vanzelfsprekende luxe van de 21ste eeuw. Mensen plannen hun vakantie op voorhand; sommige luieren graag aan de zee, terwijl anderen liever op ontdekkingstochten gaan. Moeder aarde biedt veel mogelijkheden aan om te genieten van haar schoonheid. Gezien de wereld bomvol zit met wonderbaarlijke plaatsen, is het soms moeilijk een bestemming te kiezen.
Bron: Chechevere, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)Bron: Chechevere, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)

Salar de Uyuni (Bolivia)

Als er een paradijs op aarde bestaat, dan is het Salar de Uyuni wel. Deze gigantische zandvlakte ligt in Bolivia op een hoogte van 3650 meter en wordt beschouwd als een plek met mooiste zonsondergangen.

Ideale tijdstip om deze prachtige plaats te bezoeken is, hoe vreemd het ook niet klinkt, tijdens het regenseizoen. Door het dunne laagje water dat het vlakte bedekt, verdwijnt de horizon. De weerspiegeling in het water wekt het gevoel op dat men in de hemel wandelt.

Na een lange wandeling door de wolken, krijgt de uitgeputte toerist de mogelijkheid om te overnachten in het enige hotel ter wereld dat volledig gemaakt is uit zout.

Bron: Doctoroftcm, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Doctoroftcm, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Regenboogbergen (China)

Het eerste wat opkomt bij het zien van een foto van de regenboogbergen is Photoshop. Het is veel te mooi om waar te zijn. Niets is minder waar. Dankzij de eeuwenoude accumulatie zijn lagen zand en mineralen zodanig samengeperst dat er zulke felle en ongewone kleuren ontstaan. Het werk van moeder natuur dus.

De regenboogbergen zijn gelegen in het Danxia Landform in China vlakbij de stad Zhangye en verwelkomen jaarlijks zo'n tienduizend toeristen. Om een beter beeld te krijgen van het kleurrijke landschap zijn er verschillende uitkijkplatforms voorzien die onderling bereikbaar zijn door een busverbinding.

Capilano Suspencion Bridge (Canada)

Wie er altijd van gedroomd heeft om net als Shrek een ezeltje te pesten en een lange spanbrug heen en weer te zwieren, kan alvast tickets boeken naar Vancouver. De 140 meter lange brug rekt uit over de Capilano rivier en is zo sterk gebouwd dat er 97 olifanten op kunnen lopen.

Toeristen die hun hoogtevrees overwinnen en zich op de brug wagen, worden getrakteerd op een adembenemend landschap. Bergen die de lucht doorboren, zee van bomen waar de vogels hun serenades zingen en de rivier die kolkt onder je voeten. Moeder natuur in al haar glorie.

Kasteel Neuschwanstein / Bron: Jeff Wilcox, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)Kasteel Neuschwanstein / Bron: Jeff Wilcox, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
Glow worm caves (Nieuw-Zeeland) / Bron: Karora, Wikimedia Commons (Publiek domein)Glow worm caves (Nieuw-Zeeland) / Bron: Karora, Wikimedia Commons (Publiek domein)
Galapagoseilanden (Ecuador) / Bron: David Adam Kess, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Galapagoseilanden (Ecuador) / Bron: David Adam Kess, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Kasteel Neuschwanstein

Wie op zoek is naar zijn of haar sprookjeskasteel uit de kindertijd doet er goed aan het kasteel Neuschwanstein te bezoeken. Neuschwanstein wordt beschouwd als het mooiste en het meest verbazingwekkende kasteel van Duitsland dat jaarlijks bijna anderhalf miljoen toeristen aantrekt. De bouw ging in 1869 van start in opdracht van Lodewijk II van Beieren. Helaas overleed Lodewijk, bijgenaamd de Sprookjeskoning, voordat het slot volledig was afgewerkt.

Het kasteel bevindt zich op een hoge berg en rijst op uit een stortvloed van bomen, wat de sfeer nog magischer maakt. Kort voor de bouw van zijn wereldberoemde themapark heeft Walt Disney Neuschwanstein bezocht en heeft hij zich laten inspireren door het sprookjesachtige uiterlijk van deze burcht. Hierdoor vertoont het befaamde roze kasteel van Doornroosje veel gelijkenissen met het kasteel van Neuschwanstein.

Glow worm caves (Nieuw-Zeeland)

Iemand die zin heeft in een boottochtje door een mysterieuze sterrenhemel is bij Waitomo Caves op het juiste adres. De grotten werden in 1887 ontdekt en zijn sinds 1889 een veelbezochte toeristenattractie. Een vlot neemt je mee door de Catacomben naar de Banket Kamer en de Kathedraal. Le moment suprême is het glimwormen grot waar ontelbare vuurvliegjes de duisternis oplichten. Een plaatje dat het hele leven bijblijft.

Galapagoseilanden (Ecuador)

Deze jonge eilandengroep in de Stille Oceaan behoort tot de Zuid-Amerikaanse Ecuador en is ontstaan door een onderzeese vulkaanuitbarsting. De eerste associatie die men heeft met Galapagoseilanden is ongetwijfeld Charles Darwin. Bij het schrijven van “Theorie van de natuurlijke selectie” liet Darwin zich grotendeels beïnvloeden door de enorme diversiteit aan dieren op deze eilanden.

Bron: Icelight from Boston, MA, US, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)Bron: Icelight from Boston, MA, US, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)

Macchu Picchu (Peru)

Gelegen op een kleine heuvel tussen de bergen van de Andes is één van de meest fascinerende steden ter wereld, Macchu Picchu. Deze oeroude Incastad is opgenomen in de lijst met zeven wereldwonderen en dat heeft de stad deels te danken aan haar ontoegankelijke ligging. Spaanse veroveraars hadden Macchu Picchu nooit ontdekt, waardoor het gespaard werd van schaamteloze plunderingen. Echter, in 1866 slaagde een Duitse goudzoeker erin om de stad te vinden en te beroven. Kosteloze schatten werden overgekocht door Europese musea.

Voor degenen die van plan zijn de beroemde Incapad te bewandelen, wordt ten strengste aangeraden om eerst de conditie op punt te zetten. Het pad is namelijk 45 kilometer lang en er wordt geen vervoer voorzien.

Taj Mahal (India)

Taj Mahal, oftewel paleis van de kroon, is een adembenemend mausoleum uit wit marmer dat sinds 1983 tot het cultureel werelderfgoed behoort. De bouw van Taj Mahal dateert uit het verre 1631. Opdrachtgever Shah Jahan liet het mausoleum bouwen voor zijn vrouw, Mumtaz Mahal. In zijn plannen lag de bouw van een zelfde graftombe in zwart marmer, maar dan wel voor zichzelf. Helaas werd de shah vroegtijdig afgezet door zijn eigen zoon en opgeborgen naast zijn vrouw.

Het gigantische bouwcomplex ligt in het stadje Agra, zo'n 210 kilometer van New Delhi en is gemakkelijk bereikbaar met de trein.

Bron: Wu Zhang Fan, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Wu Zhang Fan, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Red Beach (China)

Het Rode Strand in Pajin is geen plaats om te zonnebaden. Integendeel, het gigantisch moerasgebied is beschermd en heeft een gevarieerd ecosysteem met 400 soorten wilde dieren en meer dan 250 soorten vogels.

In april en mei groeit er schorrenkruid dat de hele zomer groen blijft. Pas in de herfst krijgen de bladeren hun knalrode kleur die het gebied omtovert tot een rode oceaan.

Bron: Aussie Oc, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)Bron: Aussie Oc, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)

Lake Hillier (Australië)

Recherche Archipelago in West-Autralië bestaat uit 105 eilanden waarvan Middle Island het grootste is. Aan de kust van dit eiland ligt een meer dat een babyroze kleur heeft. Het is niet helemaal duidelijk waar de verkleuring vandaan komt, maar de meest logische verklaring zijn organismen, zoals Halobacteria en Dunaliella saline, die een roze stof afscheiden en daarmee het water roze kleuren.

Toeristen die van plan zijn een kopje onder te gaan, denken het best twee keer na. Hoewel het volkomen veilig is in het meertje te plonsen, is het zoutgehalte van dat water zo'n 10 keer hoger dan in de naastgelegen oceaan.
© 2016 - 2024 Opolly, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereldSalar de Uyuni is een gigantische zoutvlakte in het zuidwesten van Bolivia. De zoutvlakte heeft een oppervlakte van bijn…
De zeven moderne wereldwonderen: Taj MahalDe zeven moderne wereldwonderen: Taj MahalWat zijn de mooiste bouwwerken ter wereld? De Grieken hielden zich al bezig met deze vraag. Maar omdat er van de klassie…
Het treinenkerkhof van Uyuni in BoliviaZo'n drie kilometer buiten het woestijnstadje Uyuni op de hoogvlakte in de Andes in Bolivia vinden we het grootste en me…
Slot Neuschwanstein in Schwangau, DuitslandSlot Neuschwanstein in Schwangau, DuitslandIn Duitsland staat een wereld aan kastelen en burchten. In de 19e eeuw was er een jonge koning: koning Lodewijk II van B…

De vuurtoren Eierland op de noordelijkste punt van TexelHelemaal op de noordelijkste punt van Texel, nabij het plaatsje De Cocksdorp, vinden we vuurtoren Eierland. Gebouwd in d…
Hearst Castle bezoeken: praktische informatie en rondleidingHearst Castle bezoeken: praktische informatie en rondleidingHearst Castle in San Simeon is een van de leukste bezienswaardigheden langs de kust tussen Los Angeles en San Francisco.…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Stokpic, Pixabay
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Salar_de_Uyuni
 • http://www.boredpanda.com/amazing-places-to-see-before-you-die-2/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Slot_Neuschwanstein
 • http://www.germany.travel/nl/steden-cultuur/kastelen-parken-en-tuinen/beroemdheden/toevluchtsoorden-voor-de-sprookjeskoning/kasteel-neuschwanstein.html
 • http://www.bytez.nl/de-regenboog-bergen-in-china/
 • http://karlijntravels.com/danxia-landform/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Capilano_Suspension_Bridge
 • https://www.travelessence.nl/nieuw-zeeland/ontdek/regios-streken/noordereiland/waikato-waitomo/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Machu_Picchu
 • http://www.machu-picchu.nl/
 • http://weekend.knack.be/lifestyle/reizen/bestemmingen/india/taj-mahal-geschiedenis/article-normal-453763.html
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Beach_(Panjin,_China)
 • http://www.skynet.be/diensten/reizen/dossier/896720/het-rode-strand-in-panjin-china/slideshow
 • https://www.capbridge.com/blog/did-you-know/
 • Afbeelding bron 1: Chechevere, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)
 • Afbeelding bron 2: Doctoroftcm, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • Afbeelding bron 3: Jeff Wilcox, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
 • Afbeelding bron 4: Karora, Wikimedia Commons (Publiek domein)
 • Afbeelding bron 5: David Adam Kess, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • Afbeelding bron 6: Icelight from Boston, MA, US, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
 • Afbeelding bron 7: Dhirad, picture edited by J. A. Knudsen, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • Afbeelding bron 8: Wu Zhang Fan, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • Afbeelding bron 9: Aussie Oc, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)
Opolly (16 artikelen)
Gepubliceerd: 11-07-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 24
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.